کد خبر 771634
تاریخ انتشار: ۱۵ شهریور ۱۳۹۶ - ۲۳:۵۱

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه گفت: پیشرفت های قابل توجهی در مذاکرات میان تهران، مسکو و آنکارا با موضوع منطقه امن ادلب سوریه به دست آمده است.

به گزارش مشرق، لاوروف روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران گفت: برای ایجاد منطقه امن در استان ادلب سوریه، تماس ها بین ایران، روسیه و ترکیه به عنوان کشورهای ضامن و مبتکر روند مذاکرات سوری آستانه جریان دارد.

پایگاه خبری وزارت خارجه روسیه به نقل از سخنان وی نوشت: در جریان تماس ها، پیشرفت های قابل توجه و جدی در توافق برای شاخص ها و شیوه های تامین امنیت در منطقه امن استان ادلب به دست آمده است.
وی ادامه داد: امیدوارم در آینده نزدیک اخبار مشخص تری در این مورد داشته باشیم.

لاوروف همچنین در ادامه سخنان خود با اشاره به شکست محاصره دیرالزور و تلفات بسیار سنگین گروه تروریستی داعش، خاطرنشان کرد: نیروهای سوری و ساکنان دیرالزور چند سال در محاصره تروریست ها قرار داشتند و اکنون رفع محاصره منطقه مرحله مهمی در مبارزه با تروریسم است.

وی افزود: شکست محاصره، شرایط حل زودهنگام مساله پاکسازی کامل منطقه را از تروریست ها فراهم می کند و در زمان حاضر هم این موضوع با عملیات ارتش سوریه و پشتیبانی نیروی هوافضای روسیه پیگیری می شود.

مذاکرات آستانه که راهبرد آن پاییز سال گذشته در نشست مشترک وزیران امور خارجه ایران، روسیه و ترکیه در مسکو اعلام شد، تصمیم همگرایی سه کشور را برای کاهش دامنه درگیری ها، توافق جمعی مبارزه با تروریسم و همچنین برقراری آتش بس فراگیر در سوریه (از 10 دی ماه 95) در پی داشت که در قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل نیز تائید شده است.

غیرت عبدالرحمانف وزیر امور خارجه قزاقستان هم اعلام کرده که دور ششم مذاکرات سوری-سوری در آستانه پایتخت این کشور میانه ماه سپتامبر (دهه آخر شهریور) برگزار می شود.

ایران، روسیه و ترکیه 14 اردیبهشت در چهارمین دور مذاکرات آستانه، تفاهم نامه ایجاد مناطق امن را در سوریه امضا کردند که در برگیرنده مناطقی در استان های ادلب، بخش هایی از حمص، غوطه شرقی، درعا و قنیطره با هدف کاهش خشونت ها است.

توقف همه اقدام های جنگی بین طرف های مناقشه شامل نیروهای دولتی و معارضان پیوسته به آتش بس، تسهیل دسترسی ساکنان به کمک های انسانی، بازسازی زیرساخت ها، تامین شرایط ارائه کمک های پزشکی و بازگشت آوارگان نیز در این تفاهم نامه مورد تاکید قرار گرفته است.

ایجاد کمربند امنیتی برای جلوگیری از بروز وقایع و حوادث از جمله برخوردهای جنگی بین طرف های مناقشه در امتداد مرزهای مناطق کاهش تنش، فعالیت ایستگاههای بازرسی و گذرگاهها همراه مقرهای ویژه نظارت بر آتش بس از دیگر تدابیر پیش بینی شده است.

بر اساس این تفاهم نامه، همه تدابیر لازم در چارچوب تامین شرایط ایجاد مناطق امن برای تمامی طرف های مناقشه بکار گرفته می شود و همزمان مبارزه با داعش، جبهه النصره و همه گروههای مرتبط با آنها اعمال می شود و تلاش ها برای پیوستن گروه های معارض به آتش بس نیز ادامه می یابد.

گروه کشورهای غربی-عربی ضدسوری به پیشگامی آمریکا از شش سال پیش با راهبرد سرنگونی حکومت سوریه سبب شدند، دهها هزار تروریست افراطی از کشورهای مختلف جهان به سوریه گسیل و از جنگ افزارهای پیشرفته، پول و حمایت های اطلاعاتی برخوردار شوند.

این اقدام های ضدسوری سبب تشکیل دهها گروه تروریستی شد که افزون بر قتل عام و کشتار صدها هزار نفر در سوریه و عراق و همچنین ویرانی دو کشور، آوارگی میلیون ها عراقی و سوری را در پی داشته است، ولی گروه کشورهای غربی-عربی هنوز هم به حمایت از گروههای مسلح و تروریستی ادامه می دهند.
منبع: ایرنا