سرویس اقتصاد مشرق - هیچکس به اندازه کارگری که به تازگی بیکار شده است، ضرر واردات بیرویه کالاهای مصرفی را درک نمیکند.
وارداتی که حالا نه تنها کمکی به بهبود وضع زندگی مردم نکرده بلکه مقدمات از بین رفتن اقتصاد ملی و جمع شدن سفره خانوارها را نیز هموار کرده است.
طبق آمار منتشره ازسوی گمرک، در پنج ماهه اول سال جاری به میزان ۱۹ میلیارد و ۴۴۲ میلیون دلار انواع کالا وارد کشور شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱۶.۴۹ درصد افزایش را نشان میدهد.
همچنین از مقایسه کشورهای صادرکننده کالا به ایران نیز مشخص میشود، ترکیه یکی از ۵ صادرکننده اول کالا به ایران است و طبق آمار در ۵ ماه نخست سال بیش از یک میلیارد و ۱۳۸ میلیون دلار کالا از این کشور وارد شده است.
از سوی دیگر بررسی وضعیت کالاهای وارد شده به کشور در این مدت نشاندهنده این است که بخش اصلی این واردات را کالاهای مصرفی شامل شده است بطوریکه مایحتاج عمومی، مواد غذایی و مواد اولیه بیشترین میزان واردات را به خود اختصاص دادهاند.
میزان واردات برخی از کالاهای مصرفی که تولیدشان به تکنولوژی خاصی نیاز ندارد و سالیان طولانی به اندازه نیاز در کشور تولید شده است ولی در سالیان اخیر وارداتشان روند صعودی به خود گرفته و افزایش داشته است.
این مسئله موجب شد ابتدای سال جاری رهبر معظم انقلاب نیز در بیاناتشان در خصوص این موضوع هشدار دهند و واردات کالاهای دارای مشابه داخلی را حرام شرعی اعلام کنند. طبق بررسیهای انجام شده، واردات کالاهای با مشابه داخلی باعث میشود سالانه 700 هزار فرصت شغلی از بین برود.
با این حال، طبق آمار منتشره، واردات کالاهای غیرضروری ارز بر و دارای مشابه داخلی طی ماههای ابتدایی سالجاری همچنان رونق داشته و شاهد واردات بیرویه این محصولات به کشور هستیم.
در تصویر زیر تنها بخش کوچکی از واردات این کالاهای غیرضروری گردآوری شده است.