کد خبر 773858
تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۳۹۶ - ۰۸:۴۰

میوه ها و سبزیجات سرشار از موادمغذی بوده، اما حاوی میزان بالایی کربوهیدرات است که باعث افزایش میزان قند خون می شود.

به گزارش مشرق، افراد مبتلا به دیابت تقریبا از بیشتر میوه ها و سبزیجات می توانند استفاده کنند. میوه ها و سبزیجات سرشار از موادمغذی بوده، اما حاوی میزان بالایی کربوهیدرات است که باعث افزایش میزان قند خون می شود. برخی از میوه ها و سبزیجات موادمغذی بیشتری نسبت به سایرین دارند. بیشتر افراد دیابتی شرایطی دارند که باید مصرف برخی از میوه ها و سبزیجات را محدود کنند.

دیابت

در صورت ابتلا به دیابت باید به میزان کربوهیدرات مصرفی خود دقت بیشتری داشته باشید. براساس توصیه انجمن دیابت امریکا، ۴۵ تا ۶۰ گرم هر غذا در رژیم غذایی می تواند شامل کربوهیدرات باشد. البته این میزان برای افراد مختلف متفاوت است و بستگی به متابولیسم و سطح فعالیت افراد دارد. میوه ها و سبزجات متشکل از کربوهیدرات های ساده و پیچیده است. اگرچه کربوهیدرات ها سوخت ضروری برای بدن محسوب می شوند، اما مصرف میزان زیادی از آنها منجر به اضافه وزن و سطوح بالای قند خون خواهد شد.

میوه ها

میوه ها حاوی ویتامین ها و موادمعدنی ضروری برای سلامت مغز و بدن است. میوه ها جزو کربوهیدرات های ساده بوده، اما مصرف مقدار زیادی از آنها می تواند باعث افزایش قند خون و اضافه وزن شود. مصرف مقداری یکسان از سیب و آناناس می تواند تاثیرات متفاوتی داشته باشد. سیب نمایه گلیسمی پایینی داشته و باعث افزایش بسیار آرام قند خون می شود. درحالیکه آناناس دارای نمایه گلیسمی بالایی بوده و افزایش سریع قندخون را به همراه دارد.

سبزیجات

سبزیجات برگ سبز برای سلامت افراد دیابتی و غیردیابتی مفید است. اسفناج، کلم کیل و جعفری سرشار از ویتامین ها و موادمعدنی مورد نیاز بدن بوده، همچنین حاوی میزان نسبتا پایینی از کربوهیدرات است. سبزیجات نارنجی، زرد و قرمز مانند فلفل دلمه ای، کدو و هویج مقدار بالایی موادمغذی و میزان پایینی کربوهیدرات دارد. سیب زمینی شیرین انتخاب بهتری نسبت به سیب زمینی سفید است، اما هر دو جزو سبزیجات نشاسته ای به حساب می آیند.

سوپر فودها

گوجه فرنگی پخته، آرتیشو و توت فرنگی نمونه های خوبی از میوه ها و سبزیجات مفید برای افراد دیابتی است. این موادغذایی و همچنین کرنبری، بلوبری و آکای بری به عنوان آنتی اکسیدان های قوی از بدن در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کنند. همچنین این موادغذایی مانع از پیشرفت بسیاری از سرطان ها می شوند. همچنین اضافه کردن عدس ها یا دانه های چیا (تخم شربتی) به رژیم غذایی می تواند مانع از بیماری آلزایمر شود. به طور کلی رژیم غذایی غنی از میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و پروتئین بدون چربی انتخاب سالمی برای افراد دیابتی ها می باشد.

منبع: نسخه