عضو هیئت‌رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به رسیدن نرخ دلار به مرز ۴ هزار تومان، علت اصلی افزایش نرخ دلار را تشریح کرد.

به گزارش مشرق، سیدحسن حسینی‌شاهرودی عضو هیئت‌رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به رسیدن نرخ دلار به مرز 4 هزار تومان، گفت: علت اصلی افزایش نرخ دلار، کاهش نرخ سود بانکی است.

وی با بیان اینکه پس از کاهش نرخ سود بانکی، برخی از سپرده‌گذاران پول‌های خود را از بانک‌ها خارج کرده‌ و به سمت ارز و طلا روانه کرده‌اند، افزود: اگر در حوزه اقتصاد تصمیمات بخشی بگیریم اثرات سوء همچون افزایش نرخ دلار و افزایش قیمت طلا را شاهد خواهیم بود.

نماینده مردم شاهرود در مجلس با تاکید بر اینکه اگر می‌خواهیم با کاهش نرخ سود بانکی نقدینگی را به سمت تولید ببریم باید زیرساخت‌های مناسبی ایجاد کنیم، اضافه کرد: در صورتی نقدینگی وارد تولید می‌شود که چرخه تولید، صادرات و واردات به خوبی و با برنامه‌ریزی دقیق در خدمت رونق تولید باشد.

عضو هیئت‌رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه افزایش نرخ دلار در کشور مزایا و معایب خاص خودش را دارد، افزود: افزایش نرخ دلار برای تجاری که در حوزه صادرات فعالیت می‌کنند و نیاز به واردات مواد اولیه ندارند، مناسب است، اما قطعاً فشار مضاعفی به  تولیدکنندگانی که مواد اولیه از خارج وارد می‌کنند، وارد می‌شود.

حسینی‌شاهرودی با تاکید بر اینکه بالا رفتن نرخ دلار بر بودجه دولت تاثیر می‌گذارد و می‌تواند کسری بودجه را تامین کند، اظهار داشت: شخص رئیس‌جمهور مخالف افزایش نرخ دلار است، اما برخی از شخصیت‌های اقتصادی درون دولت قائل به این هستند که نرخ دلار واقعی نیست و باید به نرخ واقعی خود که بیشتر از اینهاست، برسد.

عضو هیئت‌رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: پس از سرکشی نمایندگان به حوزه‌های انتخابیه خود، از وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی دعوت می‌شود با حضور در کمیسیون اقتصادی پارلمان، توضیحاتی درباره علل افزایش نرخ دلار و راهکارهایی که برای مهار آن اندیشیده شده به اعضا ارائه کنند.

منبع: تسنیم