به گزارش مشرق، یاسر موحدفرد در حالی این خبر را اعلام میکند که نسل جوان به دلایل مختلف از مطالعه مستقیم آثار کهن و گنجینه تاریخ ادبیات فاصله گرفته است و شاید بتوان با هنرهایی همچون نقالی و پرده خوانی در فرصتهای مختلف بخشی از این گنج گرانبها را به آنها انتقال داد و فردوسی در اندیشه آنها زنده شود.
راه اندازی و فعالیت متمرکز کانون نقالی و پرده خوانی را باید در کنار ثبت جهانی آن در یونسکو به فال نیک گرفت، در تاین رابطه دبیر کل بنیاد فردوسی به خبرنگار ما گفت: این کار با هدف ترویج فرهنگ نقالی و پرده خوانی، آموزش آموزههای اخلاقی شاهنامه بر اساس سند ثبت جهانی هنر نقالی در یونسکو به عنوان نیای نمایش ایرانی البته با همکاری خانه تاتر، مرکز هنرهای نمایشی، سازمان میراث فرهنگی و بنیاد فردوسی شکل گرفته است.
موحدفرد در ادامه یادآور شد: بر پایه ثبت جهانی هنر نقالی در یونسکو، کانون نقالی، پردهخوانی و شاهنامهخوانی بنیاد فردوسی در شامگاه 16 شهریورماه 1396 با حضور نقالان برجسته ایران راهاندازی شد. این هنر حیطههای مختلفی دارد ازجمله شاهنامهخوانی، حماسه خوانی، منقبت خوانی ( نقل مذهبی ) و پردهخوانی.
وی ارتباط هنر نقالی با دنیای جوان امروز را اینطور توضیح داد: هنر قصهگویی بسیار ارجمند است و در کنار آن بدست آوردن آموزههای اخلاقی و پند و اندرز بسیار حائز اهمیت است. ایران شاعران و ادیبان بزرگی چون فردوسی، سعدی و مولوی داشته است که هر کدام داستانهای زیبایی در قالب نثر به یادگار گذاشته اند و با کمک نقال و نیز به روز شدن و استفاده از فن آوریهای مختلف در عرصه نمایش میتوان آنها را به نسل امروز انتقال داد.
دبیرکل بنیاد فردوسی همچنین گفت: بنیاد فردوسی کارهای پژوهشی بزرگی در دست اقدام دارد و به غیر از چند کتابی که توسط این بنیاد در زمینه مجموعه مقالههای فردوسی شناسانه منتشر شده است، مجموعه مقالههای دیگری نیز آماده چاپ است و یا طرحهایی داریم مانند دانشنامه شاهنامه فردوسی و یا دانشنامه فرهنگ پهلوانی که در صورت فراهم شدن اعتبارات لازم میتواند تحولی در این عرصه ایجاد کند.