به گزارش مشرق، فرهاد منتصرکوهساری امروز در گفتوگو با فارس در رشت با اشاره به احداث دیواره ساحلی برای جلوگیری از پیشروی آب دریا و طوفانهای ساحلی و نیز توسعه فضای گردشگری اظهار داشت: در حال حاضر تعداد 30 فروند شناور داخلی و 150 فروند شناور خارجی در دریای خزر تردد میکنند.
وی با بیان اینکه سهم حمل کالا توسط ناوگان ایرانی 20 درصد کل تناژ حمل شده به بنادر ایران است، افزود: دریای خزر کانون استخراج مواد نفتی نیز هست.
منتصرکوهساری میزان ذخایر مواد نفتی خزر را بین 17 تا 49 میلیارد بشکه پیشبینی کرد و اذعان داشت: بر اساس گزارش نشریه تحقیقات اقتصادی خاورمیانه، میزان تولید نفت سه کشور جمهوری آذربایجان، قزاقستان و ترکمنستان در سال 2007، حدود 2 میلیون و 366 هزار بشکه در روز بوده است.
وی به مسیر خط لولههای انتقال مواد نفتی در حوزه خزر اشاره کرد و گفت: عمق خزر عاملی بالقوه در افزایش میزان خسارت جانی و مالی در صورت بروز حوادث غیرمترقبه است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی گیلان چرخش آب دریای خزر را از شمال به جنوب دانست و اذعان داشت: این چرخش سازههای موجود در دریای خزر را در سواحل روسیه و قزاقستان تهدید میکند.
وی به مراحل آزاد سازی دو شناور به گل نشسته در سواحل نوشهر مازندران و طالبآباد انزلی اشاره کرد و گفت: برای آزاد سازی کشتی به گل نشسته در ساحل طالبآباد 20 میلیون تومان هزینه شد تا شناور به ارزش 700 میلیونی آزاد شود.
منتصر کوهساری درباره ضرورت ساخت موج شکنهای جدید در راستای افزایش ضریب ایمنی ساحل خزر، اذعان داشت: ساخت سازههای بتنی x-blok و x- base در انزلی برای توسعه ظرفیت اسمی بندر انزلی به مقدار 11 میلیون تن و 17 میلیون تن ادامه دارد.
وی ساخت این سازهها را به صورت ایکس نامید که به حالت زنجیرهای به یکدیگر متصل میشوند و از لحاظ هزینه نیز با صرفهتر هستند.
مدیرکل بنادر و دریانوردی گیلان بر ضرورت احداث دیواره ساحلی از آستارا تا مازندران تاکید کرد و افزود: جمعآوری آلودگیهای حاشیه خزر، احداث بویههای موجنگار، ساخت بندر چمخاله و آستارا، احداث دیواره ساحلی، توجه ویژه به کاهش آب دریای خزر، بررسی ارتباط مستقیم بین دریا، تالاب و جنگل، ارتباط بین کاهش آب دریا و تاثیر آن بر تالاب انزلی از جمله برنامههای مهم ما در سال جاری است.
وی به لایروبی حوضچه جدید با دو فروند لایروب اشاره کرد و گفت: شش اسکله شامل یک اسکله مسافری و سه اسکله حمل کالاهای عمومی و دو اسکله دیگر نیز در دست احداث است.
* مطالعات روسیه روی منحنی آب دریای خزر
عضو انستیتوی هواشناسی مکس پلانک هامبورگ آلمان نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس با اشاره به تصاویر ماهوارهای و رایانهای چگونگی وضعیت هواشناسی خزر اظهار داشت: روسیه مطالعات خوبی را روی منحنی آب دریای خزر انجام داده است.
کلاوس آرپه، نتایج تغییرات سطح آب دریای خزر را متاثر از ورود آبهای رودخانهای دانست و افزود: در حال حاضر مشغول مطابقت مطالعات منحنی خود با یافتههای روسیه هستیم.