به زگراش مشرق، رضا رحمانی گفت: پیش از این نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای پرداخت جوایز صادراتی به صادرکنندگان، قانونی را تصویب کرده بودند که طی آن، هرسال بودجه برای این موضوع پیشبینی شود؛ اما متاسفانه وزارت صنایع به این موضوع کمتوجهی کرد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی افزود: متولی پرداخت جوایز صادراتی اکنون وزارت صنعت، معدن و تجارت است، اما کلان دولت باید به این موضوع نگاه فرابخشی داشته باشد؛ چراکه این موضوع بسیار مهم تلقی میشود.
وی تصریح کرد: یکی از اهدافی که در سخنان مقام معظم رهبری در دیدار با مسئولان بر روی آن تاکید شده است، بحث توجه به صادرات غیرنفتی است تا اقتصاد کشور، از نفت خارج شود؛ بنابراین توجه به بحث پرداخت جوایز صادراتی به صادرکنندگان نباید مورد بیتوجهی قرار میگرفت.
رحمانی درادامه در خصوص عدم پرداخت سهم صنایع از اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها گفت: به نظر میرسد وزارت صنعت، معدن و تجارت پیگیری این موضوع را در دستور کار ندارد، چراکه با وجود گذشت 7 ماه از سال، تاکنون یارانه بخش صنعت داده نشده و مقداری هم که داده شده، بسیار ناچیز است؛ در حالیکه این موضوع در بحث تولید و اشتغال تاثیر بسیاری خواهد داشت.
وی در خاتمه گفت: با توجه به مباحث مذکور، احتمال استفاده نمایندگان مجلس از ابزاراستیضاح برای وزیر صنعت، معدن و تجارت وجود دارد؛ چراکه برای نمایندگان مباحث تولید و اشتغال از اهمیت زیادی برخوردار است که باید دولت نیز به آن توجه کند.
به گفته وی، برای دستیابی به اهداف سند چشمانداز بیست ساله باید موضوع تولید و اشتغال به خوبی اجرایی شود؛ ضمن اینکه مسئله سوءاستفاده اخیر بانکی نیز، در کاهش اعتماد عمومی بسیار تاثیرگذار بوده است؛ لذا با توجه به ظرفیتهای زیادی که در صنعت کشور وجود دارد، به مقولههای مذکور نباید بیتوجه بود؛ بنابراین اگر برنامهریزی درستی صورت گیرد، میتوان موتور توسعه کشور را روشن کرد.
رحمانی اظهارداشت: در حال حاضر کمیسیون صنایع و معادن به این مسائل بسیار حساس شده است و به تازگی نیز 21 نفر از نمایندگان مجلس درخصوص این موارد، از وزیر سوال پرسیدهاند که یکی از این سوالات هم این بوده که چرا یارانهها به صنایع پرداخت نشده است.
عضوکمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان این مطلب که قراربود وزارتخانه جدید تولید و صادراتمحور باشد، اظهارداشت: از تولید به طور جدی حمایت نمیشود، البته بحث فرد نیست، کشور ما برای واردات روانتر عمل میکند و موانع زیادی برای تولید در کشور وجود دارد.