«مسعود ده‌نمکي» با انتقاد از کساني که «اخراجي‌ها» را متهم به اهانت به ارزش‌هاي دفاع مقدس مي‌کنند، گفت: کساني که بيشتر نان دين را مي‌خورند از اين فيلم انتقاد مي‌کنند.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، مراسم پاياني بخش "پرتو حضور ملي " يازدهمين چشنواره بين‌المللي فيلم انقلاب، مقاومت و دفاع مقدس که به معرفي برگزيدگان 18 سازمان و نهاد در اين جشنواره اختصاص داشت، شب گذشته در محل باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد.
بنا بر اين گزارش، اين مراسم با سخنراني "محمد خزاعي " دبير يازدهمين جشنواره فيلم مقاومت،‌انقلاب و دفاع مقدس آغاز شد.
وي در سخنان خود با نگاهي گذرا به کل فعاليت‌هاي جشنواره طي روزهاي گذشته، از متوليان برگزاري آن، بنياد سينمايي روايت، انجمن سينماي انقلاب و دفاع مقدس، معاونت سينمايي، صدا و سيما و چند مرکز ديگر قدرداني و تشکر کرد.
دبير جشن با تشکر از همه کساني که در برگزاري اين جشنواره همکاري کرده‌اند، گفت: اين جشنواره هم‌اکنون در هشت استان تا دهم مهر ادامه دارد. من قصد داشتم در اينجا از بعضي از کمبودها گلايه کنم اما از آن منصرف شدم.
 در ادامه با حضور چهره‌هايي چون محمدهادي ايازي، مشاور عالي شهردار تهران، جواد جباري مدير بنياد فرهنگي روايت، از جواد شمقدري معاونت سينمايي، محمدرضا شرف‌الدين مديرعامل انجمن سينماي انقلاب و دفاع مقدس، سيد محمدباقرزاده رئيس بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع مقدس، سيد احمدميرعلايي مديرعامل بنياد سينمايي فارابي، شفيع آقامحمديان رئيس مرکز گسترش، خطيبي مديرعامل قوامين، مهدي فرجي مدير شبکه اول سيما ، عليرضا افشار معاون اجتماعي و فرهنگي وزير کشور، علي‌اصغر جعفري مديرکل حوزه رياست صدا و سيما با اهداي لوح يادبود تقدير شد.
درادامه، عليرضا افشار معاون اجتماعي و فرهنگي وزارت کشور پيرامون اهميت دفاع مقدس و اين که چرا جنگ 8 ساله، دفاع مقدس لقب گرفته، لزوم توجه به مقوله دفاع مقدس در شرايط فعلي جامعه، ضرورت‌هاي امروز جامعه در جنگ نرم و تمهيداتي که مقام معظم رهبري در اين خصوص ارائه داده‌اند، سخنراني کرد.
سردار افشار طي سخنان کوتاهي گفت: دفاع امري غريزي است و همه براي حيات خود در برابر خطرات دفاع مي‌کنند، اما دفاع ملت ما از آن جهت ارزشمند است که با تمام وجود براي پاسداري از ارزش‌هاي الهي و انقلابي انجام شد.
افشار با برشمردن اهميت جهاد در راه خدا گفت: باب جهاد به هيچ وجه تعطيل‌بردار نيست. نماز و روزه شرط دارد اما دفاع هيچ شرطي ندارد و هميشه بايد دفاع کرد. اين روحيه ايثار است که به فضاي دفاع ما تقدس داده است و در شرايطي که تکنولوژي و دانش حرف اول دنيا را مي‌زد و تهديد هسته‌اي بزرگترين تهديد بود، ملت ما در برابر قدرت‌هاي شرق و غرب ايستاد و پيروز شد. به صورتي که آمريکايي‌ها گفتند تهديد امروز، تهديد هسته‌اي نيست بلکه شورش ملت‌ها عليه آنهاست. امروز جنگ پايان يافته اما دشمني‌ها همچنان ادامه دارد و اگر دفاع مقدس با روحيه ايثار به پيروزي رسيد، تبديل به سکوي پرشي براي يک بدل شدن به قدرت دفاعي برتر شد.
افشار با اشاره به سياست‌هاي کشورهاي غربي در برابر ايران گفت: در عرصه اقتصادي تحريم‌ها، ميداني براي رشد و پيشرفت شد و امروز ما با فشار سياسي مقابله کرديم اما بايد در عرصه فرهنگ و هنر نيز به اين مقوله توجه کنيم.
وي ادامه داد: در عرصه فرهنگ و هنر و تهاجم فرهنگي غرب نيز که عليه ما ادامه دارد بايد با همان روحيه مقابله کرد، امروز در غرب براي شناخت ملت ايران، کرسي‌هاي شيعه‌شناسي گذاشته‌اند و ملت ما را کالبدشکافي مي‌کنند و اگر امروز شبکه‌هاي فارسي‌زبان توسعه پيدا کرده‌اند و در فضاي مجازي نيز هجمه زياد شده است، اين امر کاملا سازمان‌دهي شده است.
وي با اشاره به راه‌هاي مصون‌سازي جامعه در برابر تهاجم فرهنگي گفت: ارتقاي فرهنگ عمومي و مصون‌سازي جامعه از مهدکودک‌ها شروع مي‌شود و تا دانشگاه بايد به صورت هماهنگ انجام شود و در حوزه سينما تئاتر نيز اين مصون‌سازي بايد صورت گيرد.
در ادامه مراسم نمايندگان سازمان‌ها و نهادهاي مختلف برگزيدگان خود را معرفي کردند.
به گزارش فارس، ابوالقاسم طالبي در هنگام دريافت جايزه خود گفت: من از بسيج جامعه زنان کشور متشکرم و زماني که مردها مردانگي نمي‌کنند، آفرين به زن‌ها که به ما جايزه مي‌دهند.
هنگامه قاضياني در هنگام دريافت جايزه قوه قضائيه گفت: من بسيار خوشحالم که امروز اين جايزه را مي‌گيرم و احساس مي‌کنم اين جايزه را از روح همه شهدا مي‌گيرم و دوست دارم که همه به ياد آنها باشند.
"باشه‌آهنگر " در هنگام دريافت جايزه خود از مرکز امور زنان نهاد رياست جمهوري، گفت: از همه عوامل و به خصوص حوزه هنري تشکر مي‌کنم زيرا اگر حوزه هنري نبود، نه فرزند خاک و نه بيداري‌ روياها ساخته نمي‌شدند.
به گزارش فارس، مسعود ده‌نمکي پس از دريافت جايزه ‌خود از هيئت داوران نمايندگي دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم، گفت: علي‌رغم اين که تأکيد مي‌شود اين جايزه بابت "اخراجي‌ها " به من تعلق گرفته، بايد بگويم که حوزه علميه قم شجاعت کرد و با وجود جو‌سازي‌ها به "اخراجي‌ها2 " هم جايزه داد.
وي با انتقاد از کساني که "اخراجي‌ها " را متهم به اهانت به ارزش‌هاي دفاع مقدس مي‌کنند، گفت: کساني که بيشتر نان دين را مي‌خورند از اين فيلم انتقاد مي‌کنند.
ده‌نمکي در زمان دريافت جايزه خود گفت: مملکت ما کشور شگفتي‌ها است، در جشنواره فيلم فجر حوزه علميه قم دو بار به اين فيلم جايزه داد و اين در حالي بود که عده‌اي عليه اخراجي‌ها مطلب مي‌نوشتند و آن را ضد ارزش مي‌ناميدند. اما حوزه علميه قم جايزه ارزشي خود را به اين فيلم داد.
وي ادامه داد: اين شگفتي همچنان ادامه دارد. من در اوج حملات به فيلم اخراجي‌ها سکوت کردم. تاکنون درباره آن صحبت نکرده‌ام و 4 سال از آن زمان مي‌گذرد، اما اينجا مي‌خواهم يک نکته‌اي بگويم. در ديداري که با رهبر داشتم، ايشان عنوان کردند که 3-2 بار فيلم را ديده‌اند و درباره انتقادات اظهار کردند که (نقل به مضمون) بي‌خود انتقاد مي‌کنند چراکه اين فيلم به موضوع خوبي پرداخته است.
برخلاف کتابي که يکي از عناصر ضدانقلاب نوشته و مي‌خواهد به‌گونه‌اي تلقين کند که اراذل و اوباش در جنگ حضورشان پررنگ بوده، اما همان‌طور که مي‌دانيد بين لات و لوتي تفاوت هست کما اين که اگر کساني از اين طيف به جبهه مي‌آمدند، مثل مرحوم طيب بودند که گوهري در وجودشان داشتند که در جبهه متحول مي‌شد.
وي با انتقاد شديد از بي‌توجهي کشورمان به جانبازان و شهدا گفت: در فرودگاه مسکو ديدم که پيرمردي 90 ساله با چندين مدال پوسيده ايستاده و جوانان با افتخار سر و دست مي‌شکنند تا با او عکس بگيرند. در ميدان سرخ مسکو به يادگارهاي جنگي‌شان اداي احترام مي‌کنند.
وي با انتقاد از بعضي سياست‌هاي مديران گفت: فيلمي مي‌سازم که رزمندگان را حرام‌خور و محتاج سهميه نشان مي‌دهند. ما از روز اول اين سهميه‌ها را نخواستيم. خود شما با سخنراني در روزنامه‌ها تيتر زديد که همه رزمندگان بدون کنکور وارد دانشگاه مي‌شوند. عده‌اي ياد گرفتند که از روي جنازه ما عبور کنند و مدال را بر روي افرادي مشهور بزنند که به ما فحش مي‌دهند، اشکالي ندارد ما به اين فحش‌ها عادت کرده‌ايم و فحش مي‌خوريم اما اميدوارم شما زنده باشيد.
در اين بخش ده‌نمکي با بغض گفت: ياد گرفته‌اند از کساني تقدير کنند که فيلم ضدجنگ ساخته‌اند و رزمنده‌هاي ما را حرام‌خور معرفي کرده‌اند.
دبيرخانه ترويج فرهنگ ايثار و شهادت نيز لوح تقدير و جايزه خود را به مسعود ده‌نمکي کارگردان اخراجي‌ها اهدا کرد.
وي همچنين بعد از دريافت هديه خود، گفت: نمي‌دانم مبلغ اين جايزه نقدي چقدر است که آن را بين سينماگران دفاع مقدس تقسيم کنم اما اين را به تنها کارگردان زن دفاع مقدسي اهدا مي‌کنم که به اندازه مردها کار کرد.
ده‌نمکي پس از اهداي جايزه خود به انسيه شاه‌حسيني، گفت: من فيلمساز نيستم، من فقط يک رزمنده‌ام. از کساني که قبول کردند در فيلم يک کارگردان نابلد بازي کنند و همچنين همه فيلمسازان حوزه دفاع مقدس، تشکر مي‌کنم.
انسيه شاه‌حسيني نيز گفت: بايد سعي کنيم شهدا را فراموش نکنيم و کساني که سعي مي‌کنند آنها را فراموش کنند، خود فراموش مي‌شوند.
اجراي اين برنامه را احسان عليخاني بر عهده داشت و اجراي موسيقي توسط محمد گلريز از ديگر بخش‌هاي برنامه بود.
برخي از برگزيدگان جوايز بخش جنبي "پرتو حضور ملي " به شرح زير هستند:

* برگزيدگان داوران دبيرخانه شوراي ترويج فرهنگ ايثار و شهادت
هيئت داوران دبيرخانه شوراي ترويج فرهنگ ايثار و شهادت با حضور در بخش پرتو حضور ملي، آثار ارائه شده به بخش مسابقه سينماي ايران را با جستجوي کاوشگرانه مورد مداقه قرار داده است و ضمن تشکر مجدد از پديدآورندگان فيلمهاي سينمايي "نفوذي "، "پنالتي "، "کودک و فرشته " و "عصر روز دهم "، که قبلاً از سوي اين دبيرخانه تقدير شده‌اند، جايزه ويژه خود را شامل لوح تقدير و مبلغ سي‌ميليون ريال براي بيان صادقانه، روان و ارائه پيام بدون استفاده از کليشه‌هاي رايج و ترويج روح ايثار، فداکاري، وحدت ملي و تقويت مؤلفه‌هاي هويت ملي ايرانيان به فيلم اخراجي‌ها1 به کارگرداني مسعود ده‌نمکي تقديم مي‌دارد.

* برگزيدگان دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم
هيئت داوران نمايندگي دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم با سپاس از اهتمام و همت سينماگران دفاع مقدس و ارج نهادن به تلاش همه دست‌اندرکاران آثار توليدي يازدهمين جشنواره بين‌المللي فيلم مقاومت (انقلاب و دفاع مقدس) جايزه خويش را به نويسنده فيلم اخراجي‌ها آقاي مسعود ده‌نمکي به خاطر نگاه و بيان درست شايستگي‌ها و جايگاه روحانيت و ارائه حضور فعال، بي‌آلايش و تأثيرگذار روحاني در دفاع مقدس تقديم مي‌نمايد.

* برگزيدگان هيئت داوران وزارت آموزش و پرورش
هيئت داوران آموزش و پرورش با استعانت از ايزديکتا، از بين آثار ارائه شده در بخش مسابقه يازدهمين جشنواره بين‌المللي فيلم مقاومت، بخش ويژه "پرتو حضور ملي " با تأکيد بر مضمون، محتوا و ساختار فيلم‌هاي ارائه شده، فيلمهاي برگزيده خود را به شرح ذيل اعلام مي‌دارد.
لوح تقدير: هيأت داوران به دليل توجه به روحيه فتوت، گذشت و تلاش خستگي‌ناپذير اسوه‌هاي ايثار و رشادت لوح تقدير خود را به آقاي جواد اردکاني کارگردان فيلم به "کبودي ياس " اعطاء مي‌کند.
لوح تقدير: هيئت داوران دومين لوح تقدير خود را به خاطر يادآوري گوشه‌هاي پنهان فرهنگ صداقت و پاکي تقديم مي‌کند به آقاي مازيار ميري کارگردان فيلم "پاداش سکوت ".
فيلم برگزيده: هيئت داوران به دليل توجه به ارزش‌هاي انساني و ايجاد فضايي آکنده از صميميت، عشق، وفاي به عهد و ايثار و شهادت فيلم "اتوبوس شب " را برگزيده و جايزه خود را به کيومرث پوراحمد کارگردان اين اثر اعطاء مي‌کند.

* برگزيدگان داوران موسسه ناجي هنر
موسسه ناجي هنر در جشنواره يازدهم با گراميداشت ياد و تلاش‌هاي زنده‌ياد رسول ملاقلي پور ، فيلم سينمايي بيداري روياها را به جهت مضمون جسورانه و پرداخت دقيق و موشکافانه آن شايسته قدرداني دانسته و جايزه خود را به کارگردان آگاه و هنرمند اين اثر تامل برانگيز تقديم مي‌کند.

* برگزيدگان شبکه جام‌جام
شبکه جام‌جام سيما هداياي خود را به انسيه شاه‌حسيني و سيد سعيد سيدزاده کارگردان و تهيه‌کننده فيلم "پنالتي " اهدا کرد.

* هيئت داوران مرکز امور زنان و خانواده رياست جمهوري
ژرتبه اول: فيلم "فرزند خاک " که با گشودن زواياي جديدي از مناسبات اجتماعي و انساني به روي مخاطبان، پيام خود را ارائه مي‌نمايد در اين فيلم با استفاده از تصاوير و نمادها، نقش‌هاي چندگانه زنان، با تکيه بر هويت ديني و ملي. در قالب داستاني نوين به تصوير درمي‌آيد. همراهي زني که با ناملايمات زندگي مي‌جنگد و ناخدايي که به دنبال گمشده گرانمايه خويش، نه بر امواج دريا، که به دل کوه‌هاي سخت کردستان مي‌نازد و با فرازها و فرودهاي فراوان راه، در مي‌يابد که براي جاودانه ماندن عشق، بايد از خواست دل گذشت، براي حفظ فرزندان اين سرزمين و خاک بايد ايثار نمود و هجرتي دوباره داشت.
رتبه دوم: فيلم "کودک و فرشته " که با روايت شروع جنگ و حوادث آن، بلوغ فکري زودهنگام کودکان اين سرزمين را به نمايش درآورده است. ناملايمات و حرمان‌هاي ناشي از دنياي پرتلاطم جنگ، کودکان و جوانان ايراني را از ورطه سطحي‌نگري و عشق‌هاي زميني برون آورده و با ورود به راه عشق الهي، تا قله‌هاي ايثار بالا مي‌برد. در اين فيلم با کودکي روبه‌رو مي‌شويم که يک شبه ره صدساله پيمود و با پايي دونده از پل کودکي عبور نمود تا از دخترکي مدرسه‌‌اي. به زني بالغ و متعهد تبديل شود؛ زني که با عشق به زادگاه و خانواده خود، با حسي مادرانه به دنبال تنها عضو خانواده خويش از خود گذشت. با سختي‌‌ها و ناملايمات روبه رشد و در خاتمه، با اهداي خون تنها بردارش، نهال اميد به دست، در جاده زندگي، مقابل سختي‌ها ايستاد و به انتظار پيروزي نشست، که ما اينگونه‌ايم... از ديار عاشقان و تبار ايثارگرانيم...
رتبه سوم: فيلم "عصر روز دهم " که با درون‌مايه‌اي خانوادگي از عشق دو خواهر سخن گفته و با بيان وقايع جنگ که سبب جدايي اين دو خواهر از يکديگر شده، تلاش براي يافتن خواهر گمشده را به نمايش درمي‌آورد. دو خواهري که مي‌توانند نماد زنان دو سرزمين مسلمان باشند، دو سرزميني که از ديرباز مشترکات فراواني داشته و گرچه وقوع جنگ تحميلي، به ظاهر باعث ايجاد کدورت شده، اما در حقيقت ريشه‌ها و علقه‌ها يکي است و انسانيت در عشق و ايثار نمودار است.
در خاتمه بر خود لازم مي‌دانيم تا ضمن تقدير و سپاس بي‌شائبه از برگزارکنندگان و کليه دست‌اندرکاران اين جشنواره توجه مسئولين و متوليان امور فرهنگي جامعه، خصوصاً هنرمندان و زحمتکشان عرصه فيلم و سينما را به نقش‌هاي اثرگذار زنان و نقش محوري خانواده در عرصه جنگ و ايثار معطوف داشته و اميدواريم در سالهاي آتي شاهد آثاري بهتر و وزين‌تر از اين دست باشيم.

* برگزيدگان حوزه هنري سازمان تبليغات اسلامي
حوزه هنري از انسيه شاه‌حسيني نويسنده فيلمنامه "پنالتي " و مجتبي راعي کارگردان فيلم "عصر روز دهم " تقدير کرد.

* برگزيدگان بسيج جامعه زنان کشور
بسيج جامعه زنان کشور از پرويز شيخ‌طادي کارگردان فيلم "شکارچي شنبه "، ابوالقاسم طالبي کارگردان فيلم "دست‌هاي خالي " تقدير کرد.

* برگزيدگان شرکت پالايش و پخش، شرکت ملي نفت ايران، شرکت ملي گاز ايران، مجتمع پتروشيمي
در ادامه مراسم شرکت ملي نفت ايران جايزه خود را به فيلم ميم مثل مادر به کارگرداني رسول ملاقلي‌پور، شرکت ملي گاز ايران جايزه خود را به فيلم فرزند خاک به کارگرداني محمدعلي باشه‌آهنگر، مجتمع پتروشيمي به فيلم روز سوم به کارگرداني محمدحسين لطيفي، شرکت پالايش و پخش فرآورده‌هاي نفتي ايران جايزه خود را به فيلم شب واقعه به کارگرداني شهرام اسدي اهدا کردند.

* برگزيدگان قوه قضائيه
هيئت داوران قوه قضائيه جايزه خود را به نويسنده فيلم "بيداري روياها " به نويسندگي محمدرضا گوهري و هنگامه قاضياني بازيگر فيلم "بيداري‌ روياها " اهدا کرد.

* برگزيدگان انجمن منتقدان و نويسندگان سينماي ايران
- بهترين فيلمبرداري: هيئت ضمن تقدير از آقاي حسين ملکي فيلمبردار فيلم شکارچي شنبه ، تنديس ويژه و لوح سپاس انجمن را اهدا مي‌کند به فيلمبردارفيلم "بدورد بغداد " ، آقاي تورج اصلاني
- بهترين بازيگري: هيئت داوران انجمن ضمن تقدير از "مهتاب نصير پور " بازيگر فيلم "فرزند خاک " و با تقدير از "مصطفي زماني " بازيگر فيلم "بدرود بغداد " ، تنديس انجمن و لوح سپاس خود را اهدا مي کند به "علي نصيريان " بازيگر اصلي فيلم "شکارچي شنبه "
- بهترين فيلمنامه: هيئت داوران انجمن همچنين از فيلمنامه فيلم عصر روز دهم نوشته آقاي مجتبي راعي تقدير به عمل مي‌آورد.
همچنين هيات داوران انجمن بر خود لازم مي‌داند از آقاي محسن روزبهاني طراح جلوه‌هاي ويژه ميداني فيلم " روز سوم " و آقاي علاءالدين پژهان طراح جلوه هاي ويژه بصري فيلم "پاداش سکوت " تقدير به عمل آورد.
- بهترين کارگرداني: هيئت داوران انجمن منتقدان و نويسندگان سينمايي ، ضمن تقدير ويژه از مهدي نادري کارگردان فيلم بدرود بغداد ، تنديس انجمن و لوح سپاس خود را اهدا مي کند به کار گردان فيلم " شکارچي شنبه " آقاي پرويز شيخ طادي.
- بهترين فيلم: هيئت داوران انجمن عليرغم تلاشهاي ارزشمند انجام شده از سوي فيلمسازان توانمند کشورمان، در اين حوزه انتخابي نداشت و هيچ فيلمي را در اين دوره جشنواره به عنوان فيلم برتر به مفهوم مطلق معرفي نمي‌کند.

* برگزيدگان هيئت داوران مرکز امور مناطق آزاد تجاري ـ‌صنعتي و ويژه اقتصادي
اين هيئت داوري ضمن تقدير از بازي علي نصيريان ‌در "شکارچي شنبه " بازي مهتاب نصيرپور در "فرزند خاک "، فيلمنامه‌هاي "فرزند خاک " و "بيداري روياها "،‌حس و حال مجموعه بازيگران بومي "پنالتي " تلاش ستوده "مسعود ده‌نمکي " براي جذب مخاطب به سينماي جنگ در "اخراجي‌ها " منظر نگاه "روز سوم " تصويرگري استادانه، متبرک و مستند، شاپور پورامين در "عصر روز دهم "، موضوع تازه و خوب "نفوذي "، جسارت ورياستيزي محمدعلي زم در "دموکراسي تو روز روشن "، پاسداشت شرافت خانواده در "دست‌هاي خالي "‌و موسيقي دل‌نشين "فردين خلعتبري " در "اتوبوس شب " و تلاش براي توليد دو فيلم "محسن علي‌اکبري "، آراي خود را به شرح زير اهدا مي‌کند:
1ـ تقدير، ستايش و احترام و برگزيده جشنواره يازدهم را قصيده بازيگري ايران، زنده‌نام خسرو شکيبايي اعلام مي‌دارد.
2ـ و به اجماع، اثر برگزيده و منتخب خود را "اتوبوس "، "پوراحمد و احمدزاده " اعلام مي‌دارد. "اتوبوس شب " که اين 2 نفر با "اتوبوس شب " به روشني رساندند و رشادت و حقيقت رشد، نمو و صفاي بزرگ شدن بچه‌ها و رزمندگان‌مان را در دل هجمه دشمن برجان پرده سينما جاري کردند.