کد خبر 77717
تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۰ - ۰۹:۱۲

در حالی که دادگستری شهرستان مرودشت فارس، تأخیر در پرداخت دیه دانش‌آموزان سوخته درودزن را ناشی از اشتباه آموزش و پرورش می‌داند، مدیرکل تعاون و پشتیبانی این وزارتخانه اشتباه قاضی پرونده را در محاسبه میزان دیه، دلیل این موضوع می‌داند.

به گزارش مشرق به نقل از فارس؛ در حالی که نزدیک به 5 سال از وقوع آتش‌سوزی در یکی از کلاس‌های دبستان روستای درودزن استان فارس می‌گذرد، این داستان غم‌انگیز همچنان بر سر زبان‌هاست و سریال پرداخت دیه دانش‌آموزان آسیب‌دیده نیز همچنان ادامه دارد؛ داستانی که تاکنون آموزش و پرورش در یک طرف آن قرار داشت اما اکنون دستگاه قضایی نیز به آن اضافه شده است.

14 آذرماه 85، به دنبال واژگونی چراغ علاءالدین در یکی از کلاس‌های درس روستای درودزن در استان فارس و وقوع آتش‌سوزی، 8 دانش‌آموز این کلاس (6 دختر و 2 پسر) دچار مصدومیت از نوع سوختگی شده و از 10 تا 40 درصد آسیب دیدند.

در حالی که حدود 20 روز پیش و در تاریخ 26 مهرماه، دیه این دانش‌آموزان با حکم دادگستری شهرستان مرودشت استان فارس، با اعلام سراسری از سوی آموزش و پرورش به آسیب‌دیدگان پرداخت شد، اما در روزهای اخیر خبرهای جسته و گریخته‌ای از سوی دادگستری این شهرستان درباره عدم پرداخت دیه این دانش‌آموزان به دلیل اشتباه آموزش و پرورش، منتشر شده است که مدیرکل تعاون و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش با تکذیب اظهارات رئیس دادگستری مرودشت، علت این تأخیر را موضوع دیگری می‌داند.

***

نامدار عبداللهیان در گفت‌گو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبری فارس «توانا» با اشاره به حمایت‌های آموزشی و مشاوره‌ای آموزش و پرورش از دانش‌آموزان مصدوم از زمان وقوع حادثه تاکنون، اظهار داشت: در پایان سال 89، رأی دادگستری شهرستان مرودشت به آموزش و پرورش استان فارس ابلاغ شد که بر اساس آن، این وزارتخانه موظف شده بود تا مبلغ 709 میلیون تومان را به عنوان دیه به 8 دانش‌آموز آسیب‌دیده در این حادثه پرداخت کند.

وی با اشاره به پرداخت این مبلغ از سوی وزارت آموزش و پرورش به صندوق دادگستری استان فارس در تاریخ 26 مهرماه امسال طی مراسم رسمی، ادامه داد: در همان مراسم که با حضور برخی از مسئولان استانی و مقامات قضایی و نیز خانواده‌های این دانش‌آموزان برگزار شد، دادستان مرودشت اعلام کرد که طی یک یا دو روز پس از آن، مبالغ دیه به نسبت حکم دادگاه و در قالب چند فقره چک به خانواده‌های دانش‌آموزان حادثه دیده پرداخت می‌شود.

* اشتباه از جانب قاضی بوده، نه آموزش و پرورش

عبداللهیان افزود: علی‌رغم این اقدام آموزش و پرورش، در روزهای گذشته برخی رسانه‌ها از قول رئیس دادگستری شهرستان مرودشت اعلام کردند که عدم پرداخت دیه دانش‌آموزان تاکنون، به خاطر اشتباه آموزش و پرورش بوده است که مبلغ دیه را بیشتر از میزان مدنظر به حساب دادگستری واریز کرده است.

مدیرکل تعاون و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش تأکید کرد: واقعیت این است که دادستان مرودشت در هنگام اجرای حکم متوجه شده است که قاضی پرونده به اشتباه، میزان دیه دانش‌آموزان را بدون احتساب قاعده «دو برابری دیه مرد نسبت به زن» به طور یکسان و به ارزش 709 میلیون تومان محاسبه کرده است و با توجه به قطعی و غیرقابل اعتراض بودن حکم، آموزش و پرورش نیز مُر قانون را ملاک قرارداده و همان مبلغ را پرداخت کرده است.

وی با انتقاد از اظهارات رئیس دادگستری شهرستان مرودشت تصریح کرد: آیا تعیین دیه آسیب‌دیدگان به عهده آموزش و پرورش است یا دادگاه؟ و الان که یک مقام قضایی اشتباه کرده است، باید آموزش و پرورش را عامل تأخیر در پرداخت دیه بدانیم؟

عبداللهیان در ادامه با رد گفته‌های رئیس دادگستری شهرستان مرودشت مبنی بر تلاش آموزش و پرورش برای بازپس گرفتن مبالغ اضافی گفت: ما به دنبال پس گرفتن پول اضافی پرداخت شده نبوده و نیستیم، مگر اینکه دادگاه در این رابطه حکم دهد، چراکه ما نمی‌توانیم مبالغ اضافه‌ای را از منابع دولتی پرداخت کنیم.

* دستگاه قضایی کام خانواده‌های دانش‌آموزان را تلخ نکند/ اطلاعی از زمان پرداخت دیه ندارم

مدیرکل تعاون و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش تأکید کرد: انتظار این است که اگر اشتباه از طرف دادگاه بوده است، از سوی این مقام محترم قضایی رسماً اعلام شود تا شیرینی اجرای حکم به کام اولیای دانش‌آموزان تلخ نشود.

وی با بیان اینکه کار این پرونده از دایره آموزش و پرورش خارج شده است، اظهار داشت: اطلاعی از زمان پرداخت دیه از سوی دستگاه قضایی به خانواده‌های این دانش‌آموزان ندارم.