در این مطلب، تدابیر ویژه فصل پاییز تشریح شده و راهکارهایی برای جلوگیری از سرماخوردگی توضیح داده شده است.

به گزارش مشرق، طبیعت پاییز سرد و خشک است و افراد باید توصیه‌ها و تدابیر خاصی را برای حفظ تندرستی و پیشگیری از بروز بیماری‌ها یا به حداقل رساندن عوارض و پیامدهای آنها رعایت کنند.

در فصل پاییز از نزدیکی جنسی زیاد، خوابیدن با معده پر و خونگیری پرهیز شود

در طب ایرانی، توصیه شده برای نگاهداشت تندرستی در فصل پاییز، از برخی کارها مانند مواجهه با گرمای سر ظهر و سرمای بامداد و شبانگاه، خوابیدن در جای سرد، استحمام با آب سرد، نوشیدن آب خیلی سرد، نزدیکی جنسی زیاد، خوابیدن با معده پر، مصرف مسهل‌های قوی، فصد و هر کاری که خون را کم کند، قی کردن، زیاد خوابیدن و زیاد بیداری کشیدن، حرکات بدنی زیاد، غم و غصه زیاد، کم‌خوری و پرهیز بی‌دلیل، تعریق بسیار و.... رعایت کنند همچنین باید تا حد امکان از خواب میانه روز و مصرف زیاد مواد غذایی و نوشیدنی‌ها خودداری کرد و برای پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی و زکام، در طول شب، سر را بپوشانند.

در هر فصل لازم است از غذاهای مناسب آن فصل بهره برد و غذاهای نامناسب را کنار گذاشت, غذاهایی مانند گوشت گاو و گوساله، کنسروها و کمپوت‌ها، سوسیس و کالباس و فست‌فودها، ادویه‌های تند و تیز، ترشی‌ها، سرخ‌کردنی‌ها، بادمجان، عدس، قارچ، پنیر شور، ماست و دوغ ترش، کشک، کلم و گل‌کلم، رُب و سس‌ها، غذاهای مانده و گوشت نمک‌سود، چای پررنگ، یخ، شوری‌ها، چیپس و پفک و امثال آنها و... از آنجا که به خشکی مزاج بدن دامن می‌زنند، به‌ویژه برای فصل پاییز نامناسب‌اند.

بهترین میوه‌های فصل پاییز, انار میخوش، انگور، انجیر، سیب، به و گلابی

توصیه شده در این فصل، خوردنی‌ها و نوشیدنی‌های مایل به گرمی و تری مانند گوشت گوسفند، خربزه شیرین، مویز، هویج، زیتون، خرما، عسل، شیرینی‌های طبیعی، حلوای طبیعی، مرباهای طبیعی از میوه‌های مناسب، شربت گل‌شکر، شربت عسل، مغز خشکبار به‌ویژه بادام درختی، آش‌های ساده و... بیشتر مصرف شوند, بهترین میوه‌های فصل پاییز نیز انار میخوش، انگور، انجیر، سیب، به، گلابی هستند.

منبع: تسنیم