کد خبر 782142
تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۷

سردار آزمون مدعی شد ۹۰ درصد مربیان اسب سواری مشکل اعتیاد دارند. وی همچنین بعضی از قوانین دوپینگ در اسب سواری را احمقانه دانست. این موضوع با واکنش رئیس فدراسیون اسب سواری همراه بود.

به گزارش مشرق، طی هفته های اخیر، درگیری رسانه ای سردار آزمون مهاجم تیم ملی فوتبال ایران با فدراسیون سوارکاری بر سر موضوع دوپینگ اسب آزمون به اوج خود رسیده است. سردار آزمون که مالک یک اسب است، در تازه ترین صحبتهای خود مدعی شد ۹۰ درصد مربیان سوارکاری اعتیاد دارند و فعالیت کمیته ضد دوپینگ زیرنظر فدراسیون سوارکاری «احمقانه» است. این صحبتها واکنش تند مسعود خلیلی فدراسیون سوارکاری را در پی داشت. مشروح گفتگوی طرفین در رادیو تهران در زیر می آید:

خلیلی درباره اینکه فدراسیون اسب دوانی در گرفتن تست دوپینگ از اسب سردار آزمون مهاجم تیم ملی فوتبال ایران مرتکب تخلف شده است گفت: ما طبق پروتکل فدراسیون جهانی عمل کردیم، تست های لازم طبق استانداردهای بین‌المللی بوده است. افراد بسیار مشهوری مالکان اسب های شرکت کننده در مسابقات کشوری هستند و ما نمی توانیم به خاطر اسم آنها، تخلف کرده و جواب مثبت دوپینگ را منفی اعلام کنیم.

وی تصریح کرد: مشکلی که برای اسب آقای آزمون به وجود آمده است بارها توسط آزمایشگاه های مورد تأیید فدراسیون جهانی بررسی شده است. دوبار اسب ایشان تست دوپینگ داده است که در هر دو نوبت تست مثبت اعلام شده است. موضوعات مرتبط با مثبت بودن دوپینگ اسبها ربطی به مالکان ندارد بلکه تخلفی است که معمولاً توسط مربیان انجام می شود.

رئیس فدراسیون اسب دوانی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: من نمی خواستم این موضوع را رسانه ای کنم اما حالا لازم است شفاف سازی کنم و بگویم مدارک مرتبط به مربی اسب سردار آزمون و آزمایش هایی که جواب آنها را آزمایشگاه های بین‌المللی داده اند وجود دارد و کسی نمی تواند آنها را کتمان کند.

در ادامه سردار آزمون گفت: وقتی قانون وجود دارد باید طبق آن عمل کنند. در همین قانون آمده است که مربیانی که مشکل اعتیاد دارند نباید کارت مربیگری داشته باشند اما می توانید با یک جستجوی ساده به این نتیجه برسید که ۹۰ درصد مربیانی که در اسب دوانی کار می کنند مشکل اعتیاد شدید دارند و نباید برای آنها کارت مربیگری صادر می شد. رفتارهایی می کنند که تمام تلاش مالکان و مربیان زحمت کش را زیر سوال می برند.

خلیلی در پاسخ به این ادعا اظهار داشت: حرف سردار آزمون را کاملا رد می کنم. متأسفانه ایشان به جامعه مربیان توهین کرده است. به هیچ وجه چنین موضوعی صحت ندارد. آقای آزمون اسبش را در اختیار مربی ای قرار داده است که برایش کارت مربیگری صادر نکرده بودیم. موضوع دوم این است که فرض بگیریم حرف ایشان صحت دارد. چرا سردار سراغ همان ۱۰ درصد از مربیان سالم نرفته است؟ آزمایشگاه مورد تأیید فدراسیون جهانی است و ما نمی توانیم دخل و تصرفی در آن داشته باشیم.

رئیس فدراسیون سوارکاری تأکید کرد: ۶ واحد درسی فارماکولوژی خوانده ام و فکر می کنم سردار آزمون کمتر از من از این موضوعات سر در بیاورد. ایشان اقدامی کرده است که مورد تأیید فدراسیون نیست.

وی افزود: آزمایشی را به آزمایشگاهی در شهر دبی برده اند که در آن آزمایش معلوم نیست طبق کدام استانداردهای جهانی نمونه برداری شده است. در چنین آزمایش هایی دو نکته بسیار اهمیت دارد. اول زمان مربوط به این آزمایش است و دوم نمونه خون یا ادراری است که باید افسر مخصوص دوپینگ با وسایل استاندارد نمونه برداری کند. مهمتر این که این آزمایشگاه مورد تأیید فدراسیون جهانی نیست.

خلیلی که از صحبت های سردار آزمون عصبانی شده بود ادامه داد: خود اماراتی ها وقتی مسابقات بین‌المللی برگزار می کنند، آزمایش هایشان را به این آزمایشگاه نمی برند چون معتبر نیست. شما می توانید به سایت جهانی فدراسیون مراجعه کنید تا آدرس ۵ آزمایشگاهی که مورد تأیید آنهاست را بدهند. آزمایشگاه دبی جایگاهی در میان این آزمایشگاه ها ندارد.

سردار آزمون هم نسبت فعالیت کمیته ضد دوپینگ زیرنظر فدراسیون انتقاد کرد و گفت: رفتار آقایان را درک نمی کنم. این کار، احمقانه و پچگانه است. کمیته ضد دوپینگ باید نهاد کاملاً مستقلی باشد. شرایط به گونه ای شده است که اکثر مالکین به آن اعتراض دارند.

خلیلی در پاسخ به صحبت های معترضانه سردار آزمون اظهار داشت: متأسفم که ایشان الفاظی را به کار می برند که چندان جالب نیست. مگر می شود کمیته ضد دوپینگ مستقل نباشد. در تمامی فدراسیون های جهانی کمیته های ضد دوپینگ مستقل است. آنها گزارشات خود را به فدراسیون های جهانی می فرستند و ما از طریق فدراسیون جهانی متوجه دوپینگ اسب هایمان می شویم. رئیس کمیته ضد دوپینگ را فدراسیون جهانی تأیید می کند. حتی هزینه دوپینگ را نیز فدراسیون جهانی می دهد. خیلی عجیب است که چنین حرف هایی را می شنویم.

وی تصریح کرد: وقتی برای اولین بار دوپینگ اسب ایشان مثبت اعلام شد، آقای آزمون هیچ اعتراضی نداشت اما حالا که برای سومین بار تست دوپینگ اسبی که مالکیت آن را برعهده دارد مثبت اعلام شده، این همه سر و صدا به راه انداخته است. مربی خطا کرده است و ربطی به مالک ندارد.

اعتراض دیگر سردار آزمون به کم شدن مبلغ پاداش مسابقه جایزه بزرگ بود. وی گفت: قبلا اعلام کرده بودند پاداش مسابقه جایزه بزرگ ۷۰ میلیون تومان است ولی دو روز قبل از شروع مسابقه گفتند جایزه ۵۲ میلیون شده است. کجای دنیا جایزه یک مسابقه را یکباره کم می کنند؟ مثل این است که فیفا بگوید برای قهرمان لیگ قهرمانان اروپا ۱۰۰ میلیون یور پاداش می دهد ولی یکباره این مبلغ را به ۶۰ میلیون یورو کاهش بدهد.

خلیلی هم در واکنش به این صحبتها گفت: چنین اتفاقی نیفتاده است. اطلاعات سردار آزمون ناقص است. ما یک کورس ویژه داریم که مبلغ ۱۵ میلیون از پاداش آن توسط فدراسیون پرداخت می شود و مابقی مبلغ قرارداد از ثبت نام سوارکاران که بین یک و نیم میلیون تا سه میلیون تومان است تامین می شود. حالا اگر ۱۰ اسب ثبت نام کنند، مبلغ جایزه می شود ۴۵ میلیون تومان. اگر هم ۷ اسب ثبت نام کنند، مبلغ جایزه طبیعتا کاهش می یابد. من نمی دانم بحث فیفا چه ربطی به اسب سواری دارد. کورس ویژه تعریف خودش را دارد.

وجود ماده متادون در خون اسب سردار آزمون و اعلام این موضوع بعد از یک ماه و ۲۰ روز، دیگر موضوع مورد اعتراض آزمون بود. وی تاکید کرد: ابتدا اعلام کردند ماده متادون بیشتر از دو هفته در بدن اسب نمی ماند. این را قبول می کنیم ولی چرا بعد از یک ماه و ۲۰ روز جواب آمد؟ این مشکوک است. چطور می شود متادون ظرف دو هفته در بدن از بین برود ولی بعد از یک ماه و نیم بگویند این ماده در بدن اسب بوده است!

خلیلی هم در پاسخ گفت: ابتدا باید بگویم این موضوع توسط دکتر هاشمی اعلام شده است نه من. ثانیا نمونه خون در روز مسابقه از خون و ادرار اسب گرفته می شود و پروسه بررسی این نمونه بیش از یک ماه طول می کشد. نمونه گرفتن چه ربطی به این موضوع دارد؟