کد خبر 782923
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۳

«کمیته امور خانواده و مسایل زنان و کودکان» جمهوری آذربایجان، لایحه تدوین کرد که براساس آن والدینی که کودکانشان را به مراسم عزاداری عاشورا می برند، از حق سرپرستی کودک خود محروم شوند.

سرویس جهان مشرق- درپی برگزاری مراسم عظیم عاشورای حسینی در مرکز باکو و برگزاری آیین های پرشور عزاداری در گنجه و نارداران و لنکران و سایر مناطق جمهوری آذربایجان برغم تمامی تدابیر سال های اخیر حاکمیت برای محدود کردن این مراسم، دولت جمهوری آذربایجان تصویب قانونی را در دستور کار خود قرار داد که اجازه می دهد والدینی که فرزندانشان را به مراسم عزاداری حسینی می برند، از حق سرپرستی کودکان خود محروم شوند.

درپی فضاسازی سیاسی و رسانه ای علیه مراسم عاشورا در جمهوری آذربایجان و حضور کودکان و جوانان در این مراسم، «کمیته امور خانواده و مسایل زنان و کودکان» جمهوری آذربایجان، لایحه تغییر «قانون مراقبت  در مقابل اطلاعات زیانبار برای سلامت و رشد کودکان» را تدوین کرد که براساس آن  والدینی که کودکانشان را به مراسم عزاداری عاشورا می برند، از حق سرپرستی کودک خود محروم خواهند شد.

به گزارش پایگاه اینترنتی خبرگزاری «آزاد اینفورم» جمهوری آذربایجان، واحد مطبوعاتی «کمیته امور خانواده و مسایل زنان و کودکان» جمهوری آذربایجان اعلام کرد : «نظر این کمیته درباره حضور کودکان در مراسم عزاداری عاشورا به درستی در رسانه ها منعکس نشده است و این کمیته مخالف حضور کودکان در این مراسم هاست.»

«کمیته امور خانواده و مسایل زنان و کودکان» افزوده است : « با درنظر گرفتن خلأهای موجود در قوانین ، باید مسئولیت های قانونی والدین افزایش داده شود و قوانین براساس کنوانسیون های بین المللی تغییر داده شوند.»
«کمیته امور خانواده و مسایل زنان و کودکان» جمهوری آذربایجان افزوده است : « براساس فرمان شماره 2074 رییس جمهوری آذربایجان به تاریخ اول ژوئن 2016، لایحه قانون « مراقبت در مقابل اطلاعات زیانبار برای سلامت و رشد کودکان» تهیه شده است. این قانون، مراقبت از کودکان دربرابر اطلاعات زیانبار در کشور را تنظیم می کنند. برای حفظ کودکان درمقابل اطلاعات زیانبار، کنترل دولتی در این زمینه ضروری است. »

«کمیته امور خانواده و مسایل زنان و کودکان» جمهوری آذربایجان افزوده است : « تصویب قانون با درنظر گرفتن این موارد ، رعایت منافع کودکان در زمان تشکیل مراسم های دستجمعی را امکان پذیر خواهد کرد. این لایحه به ریاست جمهوری تقدیم شده است و انتظار می رود در آینده نیز در مجلس ملی مطرح شود.»

«کمیته امور خانواده و مسایل زنان و کودکان» جمهوری آذربایجان با تاکید بر لائیک بودن دولت این کشور افزوده است : « توجه به کودکان و تربیت آنها، وظیفه والدین است و دولت بر اجرای این وظیفه نظارت دارد. درچارچوب نظام حمایت از حقوق کودکان، جهت جلوگیری از ترک تحصیل و ضرر رساندن به سلامت کودکان ، دولت تدابیر مقتضی اتخاذ می کند. ارتکاب اعمالی که به سلامت کودکان زیان  می رساند، ممنوع است و نقض صریح کنوانسیون حقوق کودکان محسوب می شود. براساس همین ماده، شرکت دادن کودکان در فعالیت هایی که برای سلامت و معنویاتشان مخاطره ایجاد می کند، ممنوع است. در غیر این صورت، از لحظه ثبت شدن نقض این قانون، ممکن است حقوق والدین ( حق سرپرستی کودکان) محدود یا لغو شود.»

«کمیته امور خانواده و مسایل زنان و کودکان» جمهوری آذربایجان افزوده است : « این کمیته با همکاری سایر نهادهای دولتی ، بخصوص برای از بین بردن کلیشه های نادرست ، فعالیت های تبلیغاتی می کند و برای خانواده های تحت مخاطره، حقوق دان و روانشناس تامین می کند و برنامه های آموزشی ضروری را در مدارس و مراکز آموزش عالی اجرا می کند.  هم اکنون، مراکز منطقه ای این کمیته، فعالیت های آگاهی بخش در این زمینه را تقویت می کنند. »

«کمیته امور خانواده و مسایل زنان و کودکان» جمهوری آذربایجان تاکید کرده است : « در (جمهوری) آذربایجان پیشرفته ، شرکت دادن کودکان در مراسم های دستجمعی که بر سلامت و رشد آنها تاثیر منفی می گذارد، ممنوع است. این کمیته خواهان رفتار مسئولانه درباره این مساله است.»


تلاش برای تدوین و تصویب قوانین محدود کننده حضور خانواده ها در مراسم های دینی شیعی در جمهوری آذربایجان، در حالی است که دولت و مجلس و نهادهای امنیتی و نیز کمیته دولی امور گروه های دینی و اداره مسلمانان قفقاز طی سال های گذشته، تدابیری جدی را برای مهار گرایش مردم جمهوری آذربایجان به احیای سبک زندگی شیعی در این کشور به کار بسته اند. بخصوص طی دو سال گذشته ، دولت جمهوری آذربایجان با اعلام سال چندفرهنگ گرایی در سال 2016  با همکاری سازمان های یهودی و صهیونیست و تداوم ویژه برنامه های آن تحت پوشش « سال همبستگی اسلامی» در سال 2017، تلاش منسجمی را برای انکار هویت شیعی جمهوری آذربایجان و «چندفرهنگی» و «چنددینی» معرفی کردن این کشور بکار بست.

دولت جمهوری آذربایجان همچنین در نوامبر و دسامبر 2105 با حمله نظامی به نارداران که تا آن زمان عظیم ترین تجمع عاشورایی جمهوری آذربایجان در مجاورت حرم بی بی رحیمه (س) ، خواهر گرانقدر امام رضا (ع) در نارداران برگزار می شد، طرح ویژه ای را برای از بین بردن زمینه تجمع عاشورایی در نزدیکی پایتخت جمهوری آذربایجان اجرا کرد. اما، تسخیر نارداران موجب شده است مردمی که تجمع عاشورایی در نارداران را تشکیل می دادند، طی دو سال اخیر خیابان های اطراف مسجد مشهدی داداش در باکو را  به این تجمع اختصاص دهند. شکل گیری تجمع عظیم عاشورایی در مرکز باکو در خیابان های منتهی به مسجد مشهدی داداش ، برخورد دولت لائیک باکو با این تجمع را تقریبا غیرممکن کرده است.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4


طی یک هفته اخیر، برگزاری تجمع عظیم عاشورایی در خیابان های منتهی به مسجد مشهدی داداش باکو و نیز تجمع عظیم عاشورا در محوطه اطراف مسجد حضرت فاطمه زهرا (س) در منطقه یئنی گونشلی در حومه باکو و نیز تجمع عظیم تاسوعا و عاشورا در  حرم امامزاده ابراهیم (ع) در گنجه ، واکنش های شدید و فضاسازی محافل لائیک و شیعه ستیز در باکو را  درپی داشته است که تلاش برای تصویب قانون محروم کردن خانواده های دیندار از حق سرپرستی کودکانشان نیز در همین چارچوب آغاز شده است.

این درحالی است که در دو سال گذشته مجلس جمهوری آذربایجان با تصویب قوانین زیادی، ممنوعیت های زیادی را برای برگزاری مراسم عزاداری حسینی از جمله نصب پرچم  در خارج از مساجد، حضور عزداران در خارج از مساجد، برگزاری مجالس عزا در داخل منازل ، منبر رفتن علما و روحانیون تحصیل کرده در حوزه های علمیه خارج از کشور را وضع کرده و ده ها تن از روحانیون تحصیل کرده در حوزه های علمیه قم و نجف را دستگیر و زندانی کرده است. اما، مراسم های پرشکوه عاشورا در جمهوری آذربایجان نشان داد که تمامی تدابیر دولت لائیک باکو برای مهار  و محدود کردن احیای اسلام در جمهوری آذربایجان بی تاثیر مانده است.

برچسب‌ها