یک نشریه آلمانی با تاکید بر اینکه ارتباط و سرمایه گذاری بیشتر در ایران برای اعتبار اروپا مهم است به بررسی تاثیرات لغو احتمالی برجام از طرف آمریکا برای قاره سبز پرداخت.

به گزارش مشرق، "دویچه وله" آلمان در مطلبی به بررسی عواقب لغو برجام از طرف آمریکا به ویژه برای اروپا پرداخته و نوشت: آیا واقعا ترامپ برجام را لغو می کند؟ این اقدام چه مفهومی برای اروپا خواهد داشت؟

"کورت دبروف"، از کارشناسان مسائل خاورمیانه در مقاله‌ای در دویچه وله می نویسد: رئیس جمهور آمریکا یک پروژه جدید دارد و طرح مقایسه هوش با وزیر امور خارجه اش را مطرح کرده است. شاید بهتر است وی این مسابقه هوش را با فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا انجام می داد. در این صورت نتیجه چه بود؟ پاسخ این سوال واضح است.

به هر حال چنین تست هوشی دیگر فایده‌ای ندارد اگر آمریکا واقعا به توافق اتمی با تهران خاتمه دهد. در این صورت ترامپ مدرسه عالی دیپلماسی را به نفع بازی های قدرتی هسته‌ای در نطفه خفه می کند.

در این صورت صلاحیت اصلی اروپاییان که گشتن به دنبال مصالحه و سازش است بی تاثیر می شود؛ یا به گفته یک دیپلمات اروپایی پیغام این اقدام ترامپ این است که مذاکره نه. بخصوص مذاکره با غرب که به تعهدات خود پایبند نمی ماند.

این کارشناس مسائل خاورمیانه در بخش دیگری از اظهاراتش این طور نوشت که اروپاییان می خواهند به توافق اتمی با ایران پایبند باشند و برای آن ها فرقی نمی کند که آمریکا چه می کند. موگرینی بعد از گفتگوهایی غیر دوستانه با مشارکت آمریکایی ها در حاشیه اجلاس عمومی سازمان ملل در نیویورک برجام را متعلق به جامعه بین المللی دانسته بود.

دبروف بر این عقیده است که اتحادیه اروپا نباید به هیچ عنوان از آمریکا فرمان ببرد و جیک نزند و دقیقا مانند سابق به راه خود ادامه دهد. اروپا باید بیشتر در ایران سرمایه گذاری کند. این برای اعتبار اروپا مهم است.

نویسنده در بخش دیگری از این مطلب نوشت: اروپا با پوتین در شرق و جنگ سوریه در جنوب شرقی و لیبی در اون سوی دریای مدیترانه در جنوب در هر صورت اخیرا با همسایگان دلپذیری سر نکرده است. اگر ایران بعد از لغو برجام دیگر خود را به توافق هسته‌ای پایبند احساس نکند شرایط برای اروپا از اینهم ناراحت کننده تر می شود.

دویچه وله در ادامه به نقل از یکی از نویسندگان خود نوشت که لغو برجام به ناپایداری بیشتر در منطقه منجر خواهد شد.

"دبروف" هم بر این باور است که ما باید ایران را بسیار جدی بگیریم و با آن ارتباط برقرار کنیم. این پیامی است که ظاهرا دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا هنوز نشنیده است.

منبع: تسنیم