کد خبر 78767
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۰ - ۱۴:۵۴

حمام رفتن هم راه و رسمی دارد که دانستن و رعایت آن می تواند شما را سرحال تر و پاکیزه تر کند.

به گزارش گروه خواندني هاي مشرق به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، اگر قصد حمام کردن را دارید به این نکات مهم قبل و بعد از استحمام دقت کنید.
 
1- حمام کردن در حالت ناشتا مضر است و حتی برای افرادی که می خواهند غسل کنند توصیه می شود با خوردن مقداری عسل از ناشتایی دربیایند. حمام با شکم خالی باعث ضعف کلی بدن می شود.

2- بعد از هضم غذا به حمام بروید، یعنی با معده سبک، گرسنه رفتن باعث ضعف و با شکم پر حمام رفتن باعث، فساد غذا می شود.

3- مطمئن باشید تا آب و محیط حمام گرم باشد.  البته افراد گرم مزاج، حمام شان باید مقداری سبک تر و دمای آن متعادل تر باشد.
با رعایت این سه نکته و بعد از ورود به حمام به این توصیه ها هم دقت کنید.

کیسه نکشید!

باورهایی که درباره کیسه کشیدن در فرهنگ ما وجود دارد، غلط است. ما با کیسه کشیدن می خواهیم به زور طبقه سطحی پوست را که لایه شاخی نام دارد، از سطح پوست برداریم و خیلی ها وقتی به اصطلاح با کیسه چرک می کنند، تصور می کنند این چرک ها هستند که از پوست خارج شده اند؛ در حالی که این لایه ای از پوست است که شما به زور کنده اید. وجود لایه شاخی پوست که سطح آن را می پوشاند و لایه ای مرده از سلول های پوستی است، برای حفاظت لایه های زیرین پوست که زنده اند، لازم است.

پس یک لیف نرم برای برداشتن عرق از سطح پوست کافی است. با استفاده از یک لیف نرم، آن بخش از سلول های سطحی پوست که آمادگی جدا شدن از سطح پوست را دارند، برداشته می شوند و می ریزند.

بنابراین لازم نیست شما با یک کیسه زبر و سفیدآب زبرتر و با فشار دست به جان طبقه سطحی پوست تان بیفتید. این کار سلامت پوست و نقش حفاظتی آن را به خطر می اندازد.

دوش یا وان؟

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، به طور معمول وقتی دوش می گیرید، آب روی سر و بدن تان جاری می شود و پوست و موی تان را شستشو می دهد و می رود.

ولی وقتی وان را پر می کنید و در آن دراز می کشید، آب راکد است و امکان آلودگی آن وجود دارد و مقداری از چرک بدن وارد آب وان می شود. از طرف دیگر، وقتی دوش می گیرید آب کمتری استفاده می شود تا بخواهید برای حمام کردن تمام اعضای خانواده وان را از آب پر و خالی کنید. همچنین شستشوی کامل بدن و اعمال بهداشتی زیر دوش راحت تر است.

حال اگر با توضیحات بالا بازهم اصرار به استفاده از وان دارید لازم است هر نفر پس از استحمام، دیواره های وان را با وسیله ای زبر از آلودگی ها پاک و ضدعفونی کند تا برای استفاده نفر بعدی پاکیزه باشد.

باید ها و نباید های استفاده از سنگ پا

در استفاده از سنگ پا، هیچ گاه صابون را به سنگ پا نکشید چرا که با این کار تکه هایی از صابون لای سوراخ های سنگ پا می ماند و ممکن است باعث ایجاد آلودگی شود، برای استفاده از سنگ پا، باید ابتدا کف ایجاد شده از صابون را به کف پا بمالید، سپس سنگ پا را به کف پا بکشید.

حتما سنگ‌پاي مخصوص به خود داشته باشيد و از سنگ‌پاي ديگران استفاده نكنيد؛ همچنين آن را در معرض آلودگي قرار ندهيد. بعد از استفاده از سنگ پا آن را با یک برس شست‌وشو دهيد تا خلل و فرج آن تميز شود و آن را در محيط خشك نگه داريد زيرا محيط مرطوب باعث تجمع انواع مخمر و قارچ‌ها و استفاده از آن باعث آلودگي و انتقال بيماري به كف پاي انسان مي‌شود.
 
تميز و خشك كردن سنگ پا بعد از هر بار استفاده الزامي است؟

البته گفتن این نکته ضروری است که در بعضي از موارد مانند بيماري پسوريازيس استفاده از سنگ پا موجب تشديد بيماري می شود بنابراين توصيه مي‌شود افراد قبل از استفاده از سنگ‌پا به يك پزشك متخصص مراجعه كنند و از تركيبات كراتوليتيك كه پزشك تجويز مي‌کند و باعث نرم شدن لايه‌هاي كلفت شاخي كف پا مي‌شود، استفاده كنند.

و همچنین استفاده از سنگ پا برای افراد دیابتی توصيه نمي‌شود. چنانچه این افراد كف پا را بيش از حد سايش دهند، باعث ايجاد خراش‌هايي در كف پا مي‌شوند و ميكروب‌ها به كف پا منتقل خواهد شد.

کی چه شامپویي استفاده کنه؟

استفاده از شامپو نیز شیوه خاصی دارد. اگر شما پوست طبیعی یا مایل به چرب دارید و هر روز حمام می روید باید یک بار شامپو کنید. اگر یک روز در میان به حمام می روید باید دو بار شامپو کنید و اگر سه روز یک بار حمام می کنید باید سه بار شامپو بزنید؛ یعنی به ازای هر روز باید یک بار شامپو کنید. ولی بهتر است با فواصل کمتری به حمام بروید تا کمتر شامپو بزنید. اگر هر روز حمام بروید و یک بار شامپو بزنید، بهتر از سه روز در میان سه بار شامپو زدن است.

اما اگر پوست طبیعی مایل به خشک دارید، باید بر حسب خشکی موهایتان، یک روز در میان یا دو روز در میان به حمام بروند و تعداد دفعات شامپو زدن را کمتر کنند. کسانی که به دلیل پیری، پوست و مو هایشان خشک شده است می توانند هر روز حمام کنند، ولی هر روز شامپو نزنند و با آب تنها دوش بگیرند. بهتر است به دلیل خشکی پوست و موهایشان، دو یا سه روز یک بار شامپو بزنند.

توصیه برای بعد از استحمام

1- قبل از خروج از حمام، کمتر از یک دقیقه آب سرد را روی پایتان بریزید (مچ پا به پایین).

2- بدنتان را یکباره سرد نکنید و به سرعت در معرض هوای سرد قرار نگیرید.

3- تنتان را خوب خشک نمایید.

4- بلافاصله بعد از حمام فعالیت فیزیکی نکنید، بلکه مدتی بنشینید.

5- علی رغم اینکه احساس عطش دارید ولی به مدت 30 الی 60 دقیقه آب نخورید و اجازه بدهید حرارت حاصل از استحمام فروکش کند. اگر خیلی تشنه شدید، مقداری آب ولرم را کمی شیرین کنید و آنرا مزه مزه نمایید و بیرون بریزید یا اینکه جرعه جرعه میل کنید.

6- بلافاصله لباس نپوشید و مدتی حوله به تن داشته باشید، چرا که افراد مخصوصاً با طبع تر، بدنشان بعد از استحمام رطوبتی دفع می کند که جذب حوله می شود و اگر لباس به تن داشته باشند، باعث خیس شدن آن می شود.

7- سرتان را کاملاً خشک کنید و با کلاه یا دستار سرتان را ببندید، حتی اگر در جای گرم و زیر آفتاب هستید و در این زمینه اهل بیت چنین عمل می کردند. سشوار اگر حرارت آن خیلی شدید و به ریشه مو نزدیک نباشد که باعث سوزاندن ریشه مو شود، مشکلی ندارد مخصوصاً برای افرادی که طبیعت سرد دارند یا سرشان سرد است.

و توصیه آخر

پس از استحمام، فاصله میان انگشتان پا به طور کامل خشک شود؛ به دلیل این که پس از شستن پا، اغلب رطوبت میان انگشتان پا باقی می ماند و این رطوبت زمینه ساز پرورش قارچ هایی در این محیط می شود که بیماری زا هستند و به سفید و لیچ شدن میان انگشتان پا منجر می شوند. برای پیشگیری از این مشکل باید پا را پس از شستن، خوب خشک کرد.