کد خبر 78811
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۰ - ۱۷:۰۱

وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح، پرتاب ماهواره فجر به فضا توسط ماهواره‌بر سفير فجر، ماهواره نويد علم و صنعت و پرتاب ماهواره طلوع توسط ماهواره‌بر سيمرغ را از برنامه‌هاي سال جاري و سال 91 كشورمان در حوزه فضايي اعلام كرد.

به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق به نقل از ایسنا،سردار احمد وحيدي در نخستين همايش سامانه‌هاي ماهواره‌بر جمهوري اسلامي ايران طي سخناني با تبيين نقش و اهميت فضا از ديدگاه ديني و علمي در توسعه و پيشرفت جهان در ابعاد مختلف گفت: امروز عصر ارتباطات و ديجيتال بواسطه حضور در فضا تحقق يافته است و اصولا تا فضا را نشناسيم نمي‌توانيم هستي را بشناسيم و از مزيت‌هاي آن بهره‌مند شويم.

وحيدي افزود: برخي كشورها همان‌گونه كه در دريا تلاش مي‌كنند سرمايه‌هاي مشترك بشري را به يغما ببرند با ايجاد محدوديت‌هاي مختلف در حوزه فناوري فضايي و نظامي كردن آن تلاش مي‌كنند، فضا را نيز در انحصار كامل خود قرار دهند.

وزير دفاع تصريح كرد: جمهوري اسلامي ايران با هدف بهره‌گيري صحيح و صلح‌آميز از فضا بدنبال آن است كه رازهاي پنهان هستي را بشناسد و بحمدالله توانسته است با توكل بر خدا و نبوغ و استعداد فرزندان رشيد ملت ايران در كوتاه‌ترين زمان ممكن گام‌هاي بلندي را در عرصه فناوري فضايي بردارد.

وزير دفاع در ادامه گفت: بومي سازي چرخه كامل فناوري فضايي شامل ماهواره، ماهواره‌بر، ايستگاه پرتاب، ايستگاه هدايت و كنترل، ايستگاه‌هاي ثابت و سيار دريافت اطلاعات ماهواره و آزمايشگاه‌هاي مختلف با پرتاب ماهواره اميد و رصد كاملا عملياتي گرديد كه گام‌هاي نخست جمهوري اسلامي ايران در عرصه فناوري فضايي به شمار مي‌رود.

وحيدي، پرتاب ماهواره فجر به فضا توسط ماهواره‌بر سفير فجر، ماهواره نويد علم و صنعت و پرتاب ماهواره طلوع توسط ماهواره‌بر سيمرغ را از برنامه‌هاي سال جاري و سال 91 كشورمان در حوزه فضايي اعلام كرد و گفت: با پرتاب ماهواره طلوع بوسيله ماهواره‌بر سيمرغ گام نخست عملياتي شدن نسل جديد ماهواره‌برهاي جمهوري اسلامي ايران آغاز خواهد شد.

وي همكاري و مشاركت فعال دانشگاه‌ها و مراكز علمي كشور در اين حوزه را بسيار حائز اهميت توصيف كرد و افزود: بايد با سرعت زياد و هزينه كم در يك همكاري و تعامل همه‌جانبه همه بخش‌هاي مرتبط با فناوري فضايي كشور را براي تحقق سند چشم انداز بيست ساله، در اين بخش فعال كنيم.

وحيدي، از ماهواره‌بر بعنوان پيشران ورود به فضا ياد و اظهار اميدواري كرد: برگزاري نخستين همايش تخصصي سامانه‌هاي ماهواره‌بر بتواند زمينه‌هاي علمي موفقيت‌هاي جمهوري اسلامي ايران در اين زمينه را فراهم كند تا ان‌شاءالله بتوانيم در افق 1404 شاهد پرتاب ماهواره‌هاي سنگين توسط نسل جديدتر ماهواره‌برها به فضا باشيم.

وزير دفاع در پايان، بر راهبرد تجاري سازمان ماهواره، ماهواره‌برها و ساير فناوري‌هاي فضايي تأكيد كرد.