ملکشاهی جزئیاتی از نحوه جایگزینی مجازات اجتماعی به جای زندان و شلاق را تشریح کرد.

به گزارش مشرق، الله‌یار ملکشاهی رئیس کمسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با اشاره به لایحه جایگزینی مجازات‌های اجتماعی به جای زندان، اظهار داشت: با توجه به حجم طرح‌ها و لوایح در کمیسیون قضایی مجلس، مقرر شده تا کارگروهی لایحه مذکور را بررسی کرده و گزارشی را به اعضای کمسیون ارائه دهد.

وی با بیان اینکه براساس این لایحه برای همه مجازات‌ها به جزء حدود، قصاص و آنهایی که در شرع به صورت خاص نوشته شده، می‌توان مجازات‌های اجتماعی جایگزین تعیین کرد، افزود: براساس این لایحه حتی می‌توان به جای مجازات‌هایی مانند جریمه و شلاق یک سری مجازات‌های اجتماعی در نظر گرفت.

رئیس کمیسیون قضایی مجلس افزود: براساس این طرح می‌توان فرد مجرم را ملزم کرد که برای مثال در یک کلاس خاص و یا اینکه برای انجام کار خاصی در مسجد حضور یابد و یا گواهینامه را اخذ کند و یا اگر فرد دانشگاهی است در دانشگاه حضور یابد و گواهینامه‌ای را جهت حضور در دانشگاه ارائه دهد.

ملکشاهی در پاسخ به این پرسش که آیا این لایحه شامل مجرمانی که مرتکب جرائم سنگین شده‌اند می‌شود؟ تصریح کرد: این لایحه شامل مرتکبین جرائم سبک، افراد فاقد سابقه و یا اشخاصی که در شرایط خاصی مرتکب جرم شده‌اند می‌شود، البته در حال حاضر نیز دست قاضی را برای تعیین مجازات‌های اجتماعی باز گذاشته‌ایم، اما براساس لایحه مذکور می‌خواهیم مثلا برای فلان جرم مجازات‌های اجتماعی خاصی را تعیین کنیم.

نماینده مردم کوهدشت در مجلس در پاسخ به این پرسش که آیا در لایحه مذکور برای اینکه فرد مجرم مبادرت به فرار نکند تمهیداتی در نظر گرفته شده؟ گفت: برای افراد مجرم قرار تامین صادر می‌شود که این قرار موجب می‌شود تا فرد مجرم مبادرت به فرار نکرده و در دسترس باشد.

منبع: تسنیم