سرویس ورزش مشرق – در پایان دربی 85 آمار جالبی از تعداد بالای کارت های زردی که داور مسابقه به بازیکنان دو تیم داد برجای ماند تا از این حیث بیشترین تعداد کارت زرد داده شده در یک دربی از سوی داور برجای بماند. علاوه بر آن صحنه خطای روزبه چشمی روی گلزن دربی هم یکی دیگر از اتفاقات بحث برانگیز دربی بود که خیلی ها در آن صحنه معتقد بودند داور بازی باید مدافع استقلال را اخراج می کرد.
فریدون اصفهانیان در گفت و گو با مشرق، درباره داوری دربی 85 صحبت کرد. او همچنین از اتفاقات حاشیه ای که در خلال بازی رخ داد نیز یاد کرد و گفت که بداخلاقی بازیکنان بی پاسخ نمی ماند.
متن کامل این گفت و گو در ادامه می آید:
*از قضاوت حیدری راضی بودم
در کل با اینکه داور بازی تجربه چنین مسابقه ای را نداشت اما قضاوتش را مثبت ارزیابی می کنم. نه تنها داور وسط بلکه تیم داوری را هم مثبت دیدم.
* کارت زرد به مقدار لازم داده شد
برخی کارتها در ازای اعتراض بیش از حد بازیکنان بود و برخی در قبال ممانعت از حمله مؤثر تیم. یکی دو کارت هم برای بی احتیاطی بود. در کل داوران در این دیدار با هدست هایی که داشتند همچنین با برقراری ارتباط چشمی با یکدیگر خیلی خوب بر اوضاع کنترل داشتند و همه چیز تحت کنترل بود.
* حیدری به روش خودش مدیریت کرد
هر داوری سبک خودش را برای کنترل بازی دارد. یک داور از همان دقیقه اول با جدیت در کارش بازی را کنترل می کند و بطور مثال یکی دو کارت به بازیکنان نشان می دهد تا مدیریت بازی را در دست داشته باشد برخی داوران هم با مهربانی سعی در کنترل و مدیریت بازی دارند. این از اختیارات داور بازی است که چطور بازی را کنترل کند. در کل به نظرم خوب بود.
* تصمیم حیدری درست بود
در لحظه وقوع خطای پنالتی قانون می گوید اگر جدال برسر توپ و مدافع چسبیده با مهاجم باشد پنالتی و کارت زرد کافیست مگر اینکه جدال توأم با گرفتن یا هل دادن باشد. در این صورت داور علاوه بر پنالتی باید اخراج هم بدهد. اگر بازیکن با فاصله از مهاجم او را سرنگون کند یا لباسش را بکشد و مهاجم را زمین بزند این خطاها اخراج دارد. اما در آن صحنه علاوه بر اینکه مدافع استقلال چسبیده به مهاجم بود دروازه بان هم روبروی بازیکن قرمز قرار داشت و شانس صددرصد گلزنی نبود که بازیکن خطاکار را اخراج کند.
*بازیکن نباید با داور درگیر شود
- قطعا همه این موارد در گزارش داوری، ناظر بازی، نماینده فدراسیون، نماینده کمیته انضباطی، نماینده کمیته اخلاق و نماینده حراست فدراسیون که همگی در ورزشگاه حضور داشتند و به دقت بازی را زیر نظر گرفته بودند لحاظ می شود. هر کسی باید پاسخگوی عملکردش باشد. بازیکن حق ندارد با داور درگیر شود. آنهایی که در مصاحبه های شان علیه داور مطلبی را بیان کردند باید جوابگوی آن باشند.
*طلسم داور دربی ندیده شکست
خوشحالم که این طلسم بعد از چند سال دوباره شکسته شد. اگر ما به داورانی که تا به حال دربی را سوت نزده اند اجازه قضاوت در دربی را ندهیم پس چطور می توانند تجربه قضاوت در دربی را بدست بیاورند؟ بیژن حیدری پیش از این چندین برای برای استقلال و پرسپولیس به صورت جداگانه قضاوت کرده و تجربه بازی های بزرگ را داشت و حالا هم با تجربیاتی که در این دربی بدست آورد قطعا تجربه بزرگی بدست آورده است.