کد خبر 79278
تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۰ - ۱۲:۴۸

رئیس فدراسیون وزنه‌برداری گفت: از اینکه بهداد توانست وزنه ۲۱۴ کیلوگرمی را مهار کند خوشحال شدم چون همیشه آرزو داشتم یک ایرانی رکوردم را بزند.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، تیم ملی وزنه‌برداری ایران تمام موفقیت‌های ممکن در رقابت‌های قهرمانی جهان را به دست آورد. از سومی جهان برای اولین بار تا کسب هر ۶ سهمیه المپیک و رکوردشکنی توسط ستاره وزنه‌برداری ایران؛ بهداد سلیمی.
به همین بهانه خبرنگار فارس با حسین رضازاده، قهرمان دیروز و رئیس امروز به عنوان نفر اول وزنه‌برداری ایران گفت‌وگویی انجام داد که متن آن در زیر می‌آید:

فارس: برای اولین بار تیم ملی وزنه‌برداری روی سکوی جهانی رفت.

دعای خیر مردم باعث شد ملی‌پوشان بتوانند این موفقیت‌های بزرگ را کسب کنند. معتقدم کسب ۳ مدال طلا، ۲ نقره و یک برنز و کسب عنوان سومی جهان در آخرین شب رقابت‌ها جای شکر دارد. تیم ملی وزنه‌برداری ایران با کسب عنوانی تاریخی دل مردم و رهبر انقلاب را شاد کرد. برای اولین‌بار بود که این نتایج رقم خورد و ما توانستیم از لحاظ مدالی به مقام دوم جهان و از لحاظ امتیازی به عنوان سومی برسیم، ضمن اینکه هر ۶ سهمیه کامل المپیک لندن را نیز کسب کنیم.

فارس: رکورد جهان هم توسط بهداد سلیمی شکسته شد.

اینکه بهداد توانست وزنه ۲۱۴ کیلوگرمی را مهار کند خوشحال شدم. همیشه آرزو داشتم یک ایرانی بتواند رکوردم را بزند. این رکورد در دسته فوق‌سنگین بسیار مهم است و عنوان قوی‌ترین مرد جهان به آن تعلق می‌گیرد. در دو ضرب هم امیدوارم بهداد با تمرینات بیشتر بتواند این رکورد را در کنار رکورد مجموع ارتقا دهد.

فارس: مسابقات در چه سطحی برگزار شد؟

قبل از المپیک این رقابت‌ها برگزار شد و تمام تیم‌ها با قدرت کامل و قهرمانان المپیکی خود در آن حضور داشتند. وزنه‌برداران ما هم عملکرد فوق‌العاده‌ای داشتند و کیانوش رستمی و بهداد سلیمی پس از سال‌ها به رکورد جهان حمله کردند؛ تنها نفراتی که جرأت این کار را داشتند.

فارس: حمله رستمی به رکورد جهان با وجود مصدومیت ریسک نبود؟

کیانوش طلایش حتمی شده بود و خودش هم می‌خواست رکورد جهان را بشکند. ۲۱۹ کیلوگرم وزنه با ارزشی بود که تا به حال هیچ وزنه‌برداری به آن حمله نکرده بود. البته کیانوش مصدوم بود و در غیر این صورت شک نکنید که از پس رکورد جهان هم برمی‌آمد.

فارس: در مجموع از ملی‌پوشان راضی بودید؟

صددرصد. ملی‌پوشان کشورمان هم مدال گرفتند و ۶ سهمیه کامل را کسب کردند و به این ترتیب تمام موفقیت‌های ممکن به دست آمد. ملی‌پوشان تمام سعی خود را برای کسب بهترین نتایج کردند و در این میان فقط اصغر ابراهیمی نتایج دور از انتظاری کسب کرد.

فارس: چرا جای ابراهیمی و براری در رده‌بندی امتیازی تغییر کرد؟

کوروش باقری با صلاحدید خود این کار را انجام داد. اصغر باتجربه بود و در این مورد ریسک نکردیم، هرچند که درنهایت ۵ امتیاز کمتر گرفتیم.

فارس: قصد ندارید با کوروش باقری قرارداد امضا کنید؟

همه کشورهای دنیا وزنه‌برداری ایران را باور کردند و با چشمان خود دیدند که با یک سرمربی ایرانی، تیم ملی موفق شد نتایج درخشانی را کسب کند. باقری قرارداد نمی‌خواهد. به او زور می‌گوییم و به زور نگهش می‌داریم. من و کوروش در فدراسیون رضازاده از این حرف‌ها نداریم (با خنده). من و کوروش از دوران بچگی با هم بودیم و با یکدیگر تفاهم زیادی داریم.

فارس: باقری هم گفته بود با رضازاده تعامل زیادی دارم.

همین طور است.

فارس: جورج زالای در تیم ملی می‌ماند؟

باقری از زالای رضایت دارد و احتمالا قرارداد این مربی برای سال آینده تمدید خواهد شد.

فارس: چرا هیچگاه در دسته ۱۰۵ کیلو حرفی برای گفتن نداشته‌ایم؟

دراین دسته رکوردهای بالایی وجود دارد. البته نواب نصیرشلال هم وزنه‌های خوبی زد و اگر خودش را باور می‌کرد و آسیب نمی‌دید می‌توانست بین ۳ نفر باشد. نواب ۲۱ سال دارد. به او گفتم باید خودش را باور کند و امیدوارم در آینده بتواند با کسب تجربیات بیشتر به موفقیت‌های بیشتری نیز برسد.

فارس: برای پشتوانه سازی چه برنامه‌ای دارید؟

همین نفرات یک روز خود پشتوانه تیم ملی بودند. پس از بازگشت نیز اردوهای تیم ملی در رده‌های سنی مختلف از آذرماه آغاز می‌شود تا در این مورد با برنامه‌ریزی پیش برویم. محمدپور با ۱۸ سال به مدال برنز جهان رسید. با رکوردی که وی به ثبت رساند سال گذشته مدال طلا به دست آمد.

فارس: پاداش ویژه‌ای برای مدال‌آوران در نظر گرفته شده است؟

همان خودروهایی که در نظر گرفتیم از سوی فدراسیون است، اما وزارت و ارگان‌های مختلف به آنها جوایز ویژه‌ای را خواهند داد. ملی‌پوشان مدال بگیرند جوایز خودش می‌‌آید.

فارس: در اجلاس مبارزه با دوپینگ چه گذشت؟

در این اجلاس سجادی و پورکاظمی شرکت می‌کنند.

فارس: به نظر می‌رسد مبارزه با دوپینگ را بیش از پیش جدی گرفته‌اند.

صددرصد. آنها این موضوع را خیلی جدی گرفته‌اند. حتی قبل از مسابقات از بهروزی تست دوپینگ گرفتند. آنها با کسی شوخی ندارند و در این راه ۷ کشور را از حضور در رقابت‌های جهانی محروم کردند به این دلیل که محل برگزاری اردوهای خود را به اطلاع وادا نرسانده بودند.

فارس: این کشورها المپیک هم نمی‌توانند بیایند؟

در این مورد فدراسیون جهانی تصمیم می‌گیرد. در مورد بحث دوپینگ با کسی شوخی ندارند.

فارس: ما اخیراً همیشه پاک بوده‌ایم.

در جلسه‌ای که با تاماش آیان داشتم خیلی خوشحال بود که از زمانی‌که فدراسیون را تحویل گرفتم وزنه‌برداری ایران پیشرفت زیادی داشته و قبل از همه چیز برای وی پاک بودن وزنه‌برداران ایران مهم بود. با سایر رؤسای فدراسیون‌ها هم جلساتی را برگزار کردیم.

فارس: تفاهم‌نامه‌‌ای هم امضا شد؟

خیر. کشورهای مختلف از ما خواستند تا با ایران اردوی مشترک برگزار کنند. روسیه، چین و سایر کشورها در این مورد از ما درخواست‌هایی داشتند.

فارس: دیگر انتظار کسب نتایج درخشان در المپیک نباید دور از ذهن باشد؟

تلاش خود را به کار می گیریم تا باز هم برای ایران افتخارآفرینی کنیم. از مردم می‌خواهم با دعاهای خود کاری کنند تا وزنه‌برداری در المپیک هم شگفتی‌ساز باشد.