به گزارش گروه خواندنی های مشرق، بدن انسان بسيار شگفت انگيز و پيچيده است و در ميان دستگاه هاي مختلف بدن، دستگاه گوارش قسمت هاي عجيب و ناشناخته اي دارد که آشنايي با آنها خالي از لطف نيست. در همين راستا; يک مجله معتبر علمي در سلسله گزارشاتي به نام «بيست چيزي که درباره آن نمي دانيد» به معرفي مسائل عجيبي درباره موضوعات مختلف علمي پرداخته که شايد کمتر کسي شنيده باشد. از جمله:
1) مجراي معده اي روده اي بدن لوله اي به طول 30 فوت (9/144 متر) است.
2) روده کوچک در سطح ميکروسکوپي محتوي پيچ هاي بسيار زيادي به مساحت 2700 فوت مربع (250هزار و 839 مترمربع) است.
اين مساحت مي تواند يک زمين تنيس را پوشش دهد.
3) دستگاه گوارش براي هضم يک غذاي کامل مثل شام شب عيد به حدود 72 ساعت زمان نياز دارد.
4) بخش اعظم هورمون سروتونين که به شدت بر روي خلق و خو اثر مي گذارد برخلاف تصور از دستگاه عصبي توليد نمي شود، بلکه محل ترکيب آن در دستگاه گوارش است.
5) معده توانايي هضم تقريبا تمام چيزها حتي استخوان، آدامس و تکه هاي فلز را دارد و اين کار را با اسيدکلريدريکي که توليد مي کند انجام مي دهد اما نمي تواند برخي از انواع پلاستيک مثل پلاستيک هاي به کار رفته در اسباب بازي هاي کودکان را هضم کند.
بنابراين اين پلاستيک ها در نهايت به روده مي رسند و در عمل دفع از بدن خارج مي شوند.
6) تريپتوفان، آمينو اسيدي است که در بوقلمون يافت مي شود و در اغلب موارد بعنوان ماده اي براي خواب آلودگي پس از خوردن گوشت اين پرنده معرفي مي شود.
اين در حاليست که پروتئين هايي که در گوشت بوقلمون هستند بيشتر اين آمينواسيد را خنثي مي کنند.
7) کالري هاي بدن شما به راحتي در مدت فرآيند گوارش غذا مي سوزند و 5 تا 15 درصد از انرژي مورد نياز بدن را تامين مي کنند.
8) آب، آنزيم ها، نمک هاي پايه، مخاط و صفرا در حدود 2 گالن مايعي که وارد روده بزرگ مي شوند را توليد مي کنند. اين درحاليست که تنها 6 قاشق سوپخوري از اين دو گالن مايع از بدن خارج مي شود.
9) بدون توانايي اعجاب آور قولون در بازيابي سيالات بدن، حيوانات نمي توانند روي خشکي زندگي کنند.
بدن انسان بسيار شگفت انگيز و پيچيده است و در ميان دستگاه هاي مختلف بدن، دستگاه گوارش قسمت هاي عجيب و ناشناخته اي دارد که آشنايي با آنها خالي از لطف نيست. در همين راستا; يک مجله معتبر علمي در سلسله گزارشاتي به نام «بيست چيزي که درباره آن نمي دانيد» به معرفي مسائل عجيبي درباره موضوعات مختلف علمي پرداخته که شايد کمتر کسي شنيده باشد.