به گزارش مشرق، علیرضا رفیعی پور امروز در مراسم افتتاح دومین نمایشگاه بینالمللی گوشت و فرآوردههای گوشتی حلال در نمایشگاه بینالمللی تهران اظهار کرد: بر اساس جلسهای که با سازمان ملی استاندارد کشور و نمایندگی ولیفقیه در وزارت جهاد کشاورزی داشتهایم، از این به بعد میتوانیم برند بینالمللی حلال را در کشورمان برای واجدین شرایط اعطا کنیم.
وی افزود: پیش از این واجدین شرایط متقاضی دریافت این برند برای دریافت این نشان باید به کشورهایی مانند ترکیه و مالزی مراجعه میکردند که با امکان دریافت این برند در کشور خودمان هزینههای آنها برای صادرات این محصول کاهش مییابد و در نهایت منجر به افزایش صادرات حلال از کشورمان خواهد شد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور همچنین درباره استفاده از خمیر مرغ در فرآوردههای گوشتی گفت: ضایعاتی در تولید گوشت قرمز و سفید داریم که این ضایعات خوراکی و غیرخوراکی هستند که باید به نحوی از ضایعات خوراکی برای صنایع فراوردههای گوشتی استفاده کنیم.
رفیعیپور تصریح کرد: متاسفانه از 12 درصد ضایعات خوراکی حوزه گوشت قرمز و 88 درصد از ضایعات گوشت طیور در کشورمان استفاده نشده و هدر میرود و یا برای تولید پودر گوشت مورد استفاده قرار میگیرد که ارزش افزوده کمتری دارد.
وی ادامه داد: در حالیکه اگر بتوانیم بر اساس استانداردهای روز دنیا آن را به ضایعات خوراکی مانند خمیر مرغ تبدیل کنیم امروز ارزش افزوده بیشتری ایجاد میشود.وی یادآور شد: استانداردهای ملی ما در این ارتباط مطابق با پیشرفتهترین کشورهای دنیا مانند SDA آمریکا است.
وی گفت: سازمان دامپزشکی کشور وظیفه تایید سلامت این گونه محصولات را دارد بنابراین مشکلی در این خصوص نخواهیم داشت.رئیس سازمان دامپزشکی کشور در مورد توزیع مرغ مرده در بازار مصرف گفت: سازمان دامپزشکی کشور به شدت این موضوع را رد میکند.
رفیعیپور افزود: از زمانی که مرغ زنده برای اعزام به کشتارگاه وارد سبد میشود تا زمانی که مرغ کشتار میشود ناظرین شرعی و دامپزشکی بر این روند نظارت دارند و امکان چنین رویدادی وجود ندارد که مرغ مرده نیز در میان مرغهای عرضه شده به بازار تزریق شود.