کد خبر 801665
تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۳۹۶ - ۲۰:۴۷

در آئین اختتامیه نمایشگاه "متولدین لهستان مستقل؛ لهستانی‌ها" شهردار اصفهان و مقامات لهستانی بر خواهرخواندگی اصفهانی و یکی از شهرهای لهستان ابراز تمایل کردند.

به گزارش مشرق، آئین اختتامیه نمایشگاه "متولدین لهستان مستقل؛ لهستانی‌ها" در موزه هنرهای معاصر اصفهان امشب با حضور مقامات لهستانی و مدیران شهری اصفهان برگزار شد.

قدرت الله نوروزی شهردار اصفهان در این مراسم گفت: اصفهان همانطور که مظهر زیبایی است، مظهر پناهندگان هم بوده در جنگ جهانی دوم که همه درگیر جنگ بودند لهستانی‌ها از روسیه به سوی ایران و اصفهان آمده و اینجا را اقامت خود قرار دادند.

وی افزود: زمانی که در بخشی از جهان خون سرازیر بود و لهستانی‌ها به اصفهان آمده بودند این عکس‌ها نشان می‌دهد آن‌ها زندگی خوبی در اصفهان داشتند، کمترعکسی می‌توان دید که اندوه در سیمای مردم باشد این نشان می‌دهد اصفهان از شما لهستانی‌ها در آن موقع پذیرایی خوبی کرده و استعداد زندگی با شادی را داشته است.

شهردار اصفهان بیان کرد: البته شما هم در اصفهان منشا آثاری بودید در آن روز پدران و مادران برادران شما در چهارباغ اصفهان محلی داشتند که در آن گفت‌وگو برای روشنفکران بوده است.

وی خاطرنشان کرد: البته معماری شما نیز تحت تاثیر اصفهان به سبک مکتب اصفهانی وجود دارد امیدوارم این آمد و شدها و این گونه برنامه‌ها بتواند زمینه ساز تعامل بیشتر  بین دو ملت که با هم سابقه تاریخی و در غم هم شریک بودند، باشد.

نوروزی افزود: به عنوان شهردار اصفهان خوشحالم پس از 75 سال تصاویر اجداد خود را می‌بینید این زمینه را اصفهان برای شما فراهم کرده است با تعامل بیشتر و ایجاد زمینه مناسب با خواهرخواندگی شهر ما و شهر کراکوف بتوانیم با قراردادهای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی روابط بین دو ملت را تقویت کنیم.

با پیشنهاد خواهرخواندگی اصفهان و یکی از شهرهای لهستان موافقم

در این مراسم آنا ماریا آندرس، سناتور و وزیر همکاری‌های بین المللی دفتر نخست وزیری لهستان گفت: از حضور در اصفهان به عنوان دختر ژنرال آندرس، کسی که دلیل زنده ماندن لهستانی‌ها در کشورهای مختلف بود، خوشحال هستم.

وی افزود: اینکه در اینجا هستم بسیار برای من با اهمیت است، دیروز در بندرانزلی بودم جایی که ابتدا مهاجران از آن بندر به ایران سفر کردند. من در انزلی و اصفهان قبرستان لهستانی‌ها را دیدم، بین آن‌ها کودکانی هم بود.

آندرس بیان کرد: فکر می‌کنم کودکانی که در این عکس‌ها دیدم خوش شانس بودند که توانستند زنده بمانند و این به دلیل مردم اصفهان است، من در تهران از نمایشگاهی که برگزار شد بازدید کردم، بسیاری از افراد بازدیدکننده عنوان کردند که این گونه برنامه‌ها در بهتر شدن روابط کمک زیادی می‌کند.

وی افزود: به نظر من باید از گذشته استفاده کرد تا آینده را بسازیم به همین علت موافق پیشنهاد شهردار اصفهان مبنی بر خواهرخواندگی اصفهان و یکی از شهرهای لهستان هستم تا از این اشتراکات استفاده کنیم.

وزیر همکاری‌های بین المللی دفتر نخست وزیری لهستان ادامه داد: در سال‌های گذشته ارتباطات بسیار خوبی بین دو کشور برقرار بوده و امیدوارم بتوانیم با استفاده از این تاریخ، زمینه خواهرخواندگی یکی از شهرهای لهستان با اصفهان را فراهم کنیم.

میراث و خاطره گذشتگان را به لهستان بازگردانیم

کریستوف، رئیس موسسه آدام اسکوویچ نیز در این مراسم گفت: گالری و نمایشگاه لهستان مستقل بسیار حایز اهمیت است چون تصاویر کودکان در آن زمان را نمایش گذاشته است، ما درکشورهای دنیا نمایشگاه‌های زیادی برگزار می‌کنیم اما این برای نخستین بار است که در شهر اصفهان چنین نمایشگاهی برگزار می‌شود و این نشانه این است که لهستان به اصفهان برمی‌گردد.

وی افزود:  گذشتگان ما در قرن 16 تا 18 در ایران بودند، اکنون داریم باز می‌گردیم، پس روابط بین ایران و لهستان و اصفهان قوی‌تر می‌شود؛ این بخش خاص از تاریخ که در آن خانواده و کودکان به اصفهان آمدند تا سرپناهی پیدا کنند در روابط مشترک اهمیت زیادی دارد.

رئیس موسسه آدام اسکوویچ بیان کرد: نکته مهم این است که این افراد به خواست خودشان نیامدند و آن‌ها را با خشونت بیرون کردند اما به دلیل تلاش‌های ژنرال آندرس خانواده‌ها نجات پیدا کردند، آن‌ها ایران آمده بودند برای بازگشت به خانه خودشان اما هیچ وقت نتوانستند به خانه خود برگردند زیرا شوری خانه‌ها آن‌ها را گرفته بود.

وی خاطرنشان کرد: من کسانی را دیدم که از مهمان‌نوازی اصفهان‌ها به من گفتند ما از طریق این نمایشگاه باید این خانواده را به کشور خود برگردانیم نه جسم آن‌ها را، بلکه میراث و خاطره آن‌ها  را باید به لهستان بازگردانیم.

منبع: تسنیم