کد خبر 801887
تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۳۹۶ - ۲۰:۰۲

موج دستگیری شاهزادگان و وزیران سابق سعودی درچارچوب مبارزه با فساد فقط در صورتی نتیجه بخش خواهد بود که چارچوب قانونی آن به دور از انتقام جویی رعایت شود.

به گزارش مشرق به نقل از روزنامه رای الیوم، عبدالباری عطوان سردبیر این روزنامه با اشاره به موج دستگیری شاهزادگان و وزیران سابق سعودی درچارچوب مبارزه با فساد، از آن تحت عنوان اقدامی خطرناک یاد کرد که نتیجه بخش بودن آن در گروی قانونمندی آن و به دور از انتقام جویی است.

زلزله ای بی سابقه با پس لرزه های گسترده

به گفته عطوان موج این دستگیری های بی سابقه به دستور محمد به سلمان ولیعهد سعودی و تحت عنوان مبارزه با فساد، زلزله بی سابقه ای در این کشور است که پس لزره های آن از مرزهای عربستان فراتر رفته است تا جایی که یکی از نویسندگان مصری تکرار این دستگیری ها را در کشورش و در حق تاجرانی که ثروت ملت فقیر مصر را به تاراج می برند، خواستار شد.

معامله با شاهزادگان بازداشت شده در مقابل آزادی

در این میان سخت بتوان نتیجه و پایان این موج دستگیری ها را در عربستان پیش بینی کرد، اما برخی اخبار حاکی از گفت وگوهای محرمانه بین بازجویان سعودی و شاهزادگان بازداشت شده است مبنی بر اینکه برخی از این افراد راضی شده اند از هفتاد درصد ثروت خود در مقابل آزادی خود کوتاه بیایند.

این در حالی است که فساد در عربستان واقعیتی است که نیاز به اثبات ندارد، زیرا بیشتر شاهزادگان و تاجران امپراتوری های میلیاردی برای خود تشکیل داده بودند.

شروط مبارزه با فساد چیست؟

به هر حال برای نتیجه بخش بودن هر مبارزه ای علیه فساد باید چند شرط اصلی به شرح زیر وجود داشته باشد:

اول: مبارزه  شفاف و غیرگزینشی بوده و هدف از آن انتقام جویی نباشد.

دوم: محاسبه و سلب اموال در چارچوب قانون و بر اساس محاکمه عادلانه صورت بگیرد.

سوم: مبارزه با فساد موجب ریشه کن شدن تمام کانون های فساد در چارچوب اقداماتی مستمر و قانونمند شده و مبتنی بر اصلاحات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و قانونی و تحت نظارت پارلمانی، مردمی  و رسانه ای آزد باشد.

این در حالی است که موج دستگیر ها در عربستان بسیار پرخطر است، زیرا ضربتی و شوکه کننده بوده  و با رویکرد کودتایی در کشوری صورت گرفته است که یکی از محافظه کار ترین کشورهای جهان بوده و به سرپوش گذاشتن بر روند تصمیم گیری ها و پنهان کردن آن معروف است.

عربستان سعودی در تغییر شتاب و عجله را در پیش گرفته است و به سمت ماجراجویی هایی پیش می رود که برخی از آن با دقت حساب نشده است و در عین حال در چند جبهه وارد جنگ شده است هر چند به نظر می رسد مبارزه با فساد بهترین و خطرناک ترین جنگ در عربستان باشد البته اگر به شکل صحیح و بر اساس شروط فوق انجام شود.

منبع: تسنیم

برچسب‌ها