اصلاح‌طلبان بارها ثابت کردند که در موضوع هسته‌ای، مسأله لغو تحریم‌ها به هیچ عنوان برای آنان موضوعیت نداشت بلکه موضوع اصلی نشست و برخاست با کدخدا است و در حال حاضر به دنبال ضایع کردن صنعت موشکی هستند.

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

******

** خیانت اصلاح طلبان به خون شهدای مدافع حرم؛ روزنامه اصلاح طلب: باید برای موشک‌هایمان با عربستان و آمریکا تعامل کنیم!

روزنامه جامعه فردا در گزارش اصلی شماره امروز با عنوان «چرا باید برای موشک‌ها مبارزه کرد» نوشت:

«یک نکته را نباید فراموش کرد. پیروزی‌هایی که در عراق و سوریه به دست آمده با تلاش رزمندگان مقاومت و حمایت لجستیکی ایران بوده است. حال در صبح روز بعد از پیروزی، ایران می‌تواند غنیمت‌های جنگی‌اش را استفاده کند تا بتواند روی میز مذاکره امتیازات لازم را به دست آورد. غرب به دنبال آن است تا سهم ایران را از موفقیت‌هایش ندهد. آن‌ها می‌خواهند موشک‌های بالستیک ایران را به یک بحران بزرگ تبدیل کند؛ تهران می‌تواند با درایت دیپلمات‌هایش از این شرایط حساس رهایی یابد»

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت:

«جانشین فرمانده سپاه گفت:"اروپا سر به سر تهران نگذارد. برد موشک‌های ما تا جایی است که تهدید وجود دارد". ایران می‌گوید حاضر به مذاکره برای موشک‌هایش نیست و برجام موشکی یا هر مذاکره‌ای ذیل برجام برای تغییر در برد موشک‌ها را نمی‌پذیرد. برای رسیدن به چنین هدفی لازم است مانند مذاکرات هسته‌ای پرونده موشک‌ها هم در اختیار دیپلمات‌های وزارت خارجه قرار بگیرد تا ادبیات حقوقی و سیاسی جایگزین نگاه نظامی شود. می‌توان با یک دید استراتژیک موشک‌های بالستیک را که نقش تعیین کننده دفاعی برای ایران دارد از روی میز مذاکره برداشت. برای برداشتن موشک‌ها از روی میز مذاکره باید تن به معامله بدهیم. در ایران دیپلمات‌ها به خوبی می‌دانند که عراق متحد استراتژیک همیشگی ایران نخواهد بود و در دوران پس از داعش دردسرهای زیادی برای ایران ایجاد خواهند کرد.»

این روزنامه افزود: «] روحانی[ می‌داند که لازم است در این راه با ریاض تعامل و با غرب مذاکره کند. روحانی راه گفت وگو با اروپایی‌ها را باز گذاشته است، اما می‌تواند نیم نگاهی هم به «رئیس»(آمریکا) داشته باشد. حتی برد ۴ هزار کیلومتری موشک‌های عربستان هم می‌تواند محلی برای مذاکرات آینده باشد».

مقامات غربی و اندیشکده های آمریکایی به صراحت اعلام کرده‌اند که مذاکرات هسته‌ای تنها یک وجه از مواجهه با ایران است و همانطور که «هسته‌ای رفت و تحریم‌ها پابرجا ماند» باید دیگر مؤلفه‌های قدرت ایران را نیز به همین سرنوشت دچار کرد. آمریکا و همپیمانانش به خیال خام خود در پی آن هستند تا ایران را به کشوری ضعیف و بی اراده تبدیل کرده و به همین منظور از پروژه «نرمال سازی ایران» رونمایی کردند.

پیشنهاد وقیحانه اصلاح طلبان درخصوص مذاکره موشکی با عربستان و آمریکا قطعاً خیانت به خون شهدای مدافع حرم است. جماعتی که تا دیروز آیه یأس می‌خواند و مدعی بود که «پیروزی در سوریه و عراق تنها یک رؤیا است» حال با نابودی داعش دچار افسردگی شده است.

اصلاح طلبان بارها ثابت کردند که در موضوع هسته‌ای، مسأله لغو تحریم‌ها به هیچ عنوان برای آنان موضوعیت نداشت. بلکه موضوع اصلی نشست و برخاست با کدخدا و به حاشیه بردن موضوع استکبارستیزی بود.

در شرایط فعلی لازم و ضروری است تا مراجع ذیصلاح به این خیانت نابخشودنی از سوی روزنامه‌های اصلاح طلب درخصوص مذاکره موشکی با دشمن واکنش نشان داده و از تکرار این رفتار وقیحانه جلوگیری کنند.

** ۱۰۰ روز گذشت، بیکاری و فقر بیشتر شد

روزنامه جهان صنعت در گزارشی با عنوان «یأس هواداران؛ رشد فقر و بیکاری» نوشت:

«با گذشت ۱۰۰ روز از روی کارآمدن دولت دوازدهم...این ضعف در عملکرد دولت وجود دارد که ریشه مشکلات در جامعه ایران را نمی‌تواند پیدا کند و درک درستی از شناسایی و ارائه راه حل برای آنها ندارد. بنابراین به نظر می‌رسد تردید در مورد تشخیص ریشه‌های مشکلات در ایران باعث شده سیاست‌هایی دنبال شود که سنخیتی با وضعیت کنونی جامعه ندارد. در واقع دولت به جای اینکه رکود تورمی را بررسی کند، این بحث را تنها در تورم خلاصه کرده و روی آن مانور می‌دهد...مشکلات فقر و بیکاری در جامعه به شدت افزایش یافته که نشان دهنده ضعف در سیاست‌های اقتصادی است و ضمن انتقادات وارده به تصمیمات دولت، باید چاره‌ای برای تغییر سیاست‌ها اندیشیده شود».

گفتنی است روحانی-۷ اردیبهشت ۹۶- در پایان ضبط برنامه انتخاباتی خود در استودیوی سیما در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره جزئیات و اولویت‌های برنامه صد روزه‌اش پس از انتخاب شدن، گفت: «نخستین برنامه‌ای که در صد روز انجام خواهد شد و نهایی خواهیم کرد، برنامه‌ای تحت عنوان کارورزی است که مخفف آن کاج است».

وی افزود: «در ماه‌های اولیه نخستین قدم را در زمینه معیشت برخواهیم داشت».

کارنامه غیرقابل قبول دولت در حوزه معیشت حتی صدای روزنامه‌های اصلاح طلب را هم درآورده است.

در همین رابطه روزنامه قانون-۲۵ آبان ۹۶- در گزارشی نوشت: «در راستای افزایش قیمت مواد غذایی، گزارش جدید بانک مرکزی از متوسط قیمت خرده‌فروشی در یک سال منتهی به ۱۹ آبان نشان می‌دهد که قیمت مرغ بیش از سایر کالاها نوسان را تجربه کرده و گران شده است. در این میان نرخ لبنیات ۹/۷ درصد، تخم‌مرغ ۴۲/۹ درصد، برنج ۲/۵ درصد، حبوبات ۱۰/۶ درصد، میوه‌های تازه ۲۵/۱ درصد، سبزی‌های تازه ۳۰/۲ درصد، گوشت قرمز ۱۵/۵ درصد، گوشت مرغ ۱۱/۷ درصد، چای ۱۸/۸ درصد و روغن نباتی ۲/۶ درصد نسبت به هفته مشابه سال گذشته افزایش یافته است. در این میان گویا دولت برای گرانی اقلام پر مصرف، شمشیر را از رو بسته و هر روز که نه، هر لحظه شاهد افزایش قیمت یک نوع کالا هستیم».
این روزنامه حامی دولت-۵ آذر ۹۶- نیز در گزارشی نوشت: «مدتی است که به گفته دولتمردان، تورم تک‌رقمی شده اما به اذعان بسیاری مردم و کارشناسان، آثار این تورم تک رقمی در سفره‌های ایرانیان دیده نمی‌شود. یک روز شاهد گرانی مرغ و گوشت هستیم و روز بعد اخبار گرانی نان، صدای اعتراض همیشگی مردم را به گوش مسئولان می‌رساند».

روحانی در ابتدای دولت یازدهم نیز وعده گشایش صد روزه داده بود ولی در اوایل سال جاری در کنفرانس خبری اعلام کرد که هرگز چنین وعده‌ای نداده است و آن را یک دروغ بزرگ نامید که از سوی مخالفان مطرح شده است!
وی در کنفرانس خبری مذکور در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه شما در ابتدای دولت خود گفتید که مشکلات را در ۱۰۰ روز حل می‌کنید اما در آذرماه سال گذشته گفتید که مشکلات در ۴۰ سال آینده هم حل نخواهد شد، چه شد که نظرتان تغییر کرد؟ گفت: «خوب شد که این سؤال را مطرح کردید چون این دروغ را مرتب در برخی رسانه‌ها مطرح می‌کنند. من چه زمانی گفتم که ۱۰۰ روزه مشکلات را حل می‌کنم؛ آن چیزی که من گفتم این بود که اگر بتوانم در انتخابات پیروز شوم، کارهای انجام شده در پایان ۱۰۰ روز نخست را اعلام خواهم کرد. عده‌ای مخرب آمدند و گفتند که روحانی گفته می‌خواهد ۱۰۰ روزه مشکلات را حل کند، آن کسی که یک شبه مشکلات را حل می‌کرد، فرد دیگری بود، ما نیستیم. مگر اینکه آدمی عقل نداشته باشد این حرف را بزند، مگر می‌شود مشکلات را در صد روز حل کرد».

** روحانی از انتظاراتی که برای مردم ایجاد کرد، فاصله گرفته!

«محمد تقی فاضل میبدی» فعال سیاسی اصلاح طلب در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت:

«روحانی انگیزه‌های خود را از دست داده است و از انتظاراتی که در کارزار انتخاباتی برای مردم ایجاد کرد امروز تا حدودی فاصله گرفته است...اگر به پای درد و دل مردم در کوچه و بازار بنشینیم در می‌یابیم که جامعه چندان از وضعیت اقتصادی رضایت خاطر ندارد. بنابراین اگر قرار بر این باشد که روحانی در آینده به همین صورت حرکت کند، مردم چندان از او راضی نخواهند بود».

یکی از نقاط ضعف دولت یازدهم این بود که تمامی تخم مرغ‌های خود را در سبد مذاکرات گذاشت و همه امور از جمله آب خوردن مردم را به برجام گره زد. به همین خاطر از ظرفیت‌های عظیم داخلی غفلت شد و مردم هیچگاه شاهد اجرای اقتصاد مقاومتی از سوی دولت نبودند.

تجربه پرهزینه برجام این امید را به وجود آود که شاید دولت با نگاه ویژه به ظرفیت‌های داخلی، در امور اساسی تغییر ایجاد کند اما متاسفانه عملکرد ۱۰۰ روزه دولت دوازدهم نشان دهنده این است که گویا در همچنان بر همان پاشنه می‌چرخد و نگاه دولت به گشایش امور از طریق مذاکره به قوت خود باقی است.

برچسب‌ها