به گزارش مشرق، مهر از قم خبر داد: حجتالاسلام محمد جواد ارسطا قبل از ظهر چهارشنبه در مراسم آغاز سال تحصيلي دانشگاه باقرالعلوم(ع) طي سخناني از وارداتي بودن بسياري از علوم انتقاد کرد و بيان داشت: موجب ناراحتي است که وقتي انسان به کتابهايي که با موضوع علوم انساني در دانشگاهها تدريس ميشود مراجعه ميکند متوجه ميشود که اين کتابها ترجمهاي از کتاب ديگران است.
وي با بيان اينکه اين کتابها گاهي با نام ترجمه و گاهي بدون ذکر نام ترجمه ارائه ميشود اظهار داشت: عجيب اين است که نويسندهاي که اين کتاب را ترجمه کرده است و ممکن است خود جزو اساتيد برجسته علمي نيز باشد چنان جسارتي را نداشته که در کنار نقل اين مسائل خود نيز به عنوان يک متفکر اظهارنظر کند.
حوزه بايد به سئوالات در زمينه علوم انساني پاسخ دهد
وي زماني که ما در آن قرار داريم را بسيار حساس عنوان کرد و تصريح کرد: اين شرايط از جهات مختلف داراي اهميت است و يکي از حساسيتهاي امروز بدان دليل است که امروز سئوالات فراواني در زمينه علوم انساني متوجه اسلام است که اين سئوالات اصالتا متوجه حوزه علميه است.
رئيس دانشگاه باقر العلوم(ع) در ادامه با تأکيد بر اينکه پاسخگويي به اين سئوالات و اظهار نظر درباره آن جز با شناخت دقيق از موضوعات امکان پذير نيست گفت: يک اسلام شناس، فقيه و عالم مسلمان وظيفه دارد که موضوعات را دقيق بشناسد و به سوالات پاسخ دهد.
وي در ادامه به تهاجم فرهنگي عليه اسلام و ايران اشاره و آن را از ديگر عوامل حساسيت زمان کنوني عنوان داشت و گفت: اگر ما نتوانيم در برابر اين حجمه ايستادگي کنيم نميتوانيم پاسخگوي نسلهاي آينده و همچنين خداوند باشيم.
حجت الاسلام ارسطا ادامه داد: انسان وقتي به بخشهايي از اين تهاجم نگاه ميکند وضعيتي که در اندلس و اسپانيا براي مسلمانان ايجاد شد را به خاطر ميآورد.
وي افزود: غربيها با آنچنان سيل بنيان کني مسلمانان اندلس را مورد هجوم قراردادند که امروز اثري از اسلام در اسپانيا وجود ندارد.
ديدگاه اسلام در تمامي علوم بايد تبيين شود
ارسطا اظهار داشت: در چنين شرايطي دانشگاه باقرالعلوم(ع) و معاونت آموزش حوزه وظيفه خود ميداند که به تبيين علوم انساني و اسلامي بپردازد و نه تنها به شبهاتي که در اين زمينه وجود دارد پاسخ دهد بلکه به تبيين ديدگاه اسلام در تمامي علوم بپردازد.
وي ادامه داد: هدف دانشگاه باقرالعلوم(ع) و معاونت آموزش حوزه، پرورش مجتهداني است که بتوانند در مسائل و علوم روز صاحبنظر باشند تا به درستي بتوانند ديدگاه اسلام را در اين زمينه تبيين کنند.
کد خبر 8038
تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۳۸۹ - ۱۳:۲۵
حجت الاسلام محمد جواد ارسطا از وارداتي بودن بسياري از علوم و ترجمهاي بودن اکثر کتبي که در دانشگاههاي علوم انساني تدريس ميشود خبر داد.