کد خبر 804819
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۶ - ۰۸:۴۱

رئیس کل بانک مرکزی گفت:مورد داشته‌ایم شخصی مبلغ ۲۳ میلیارد تومان از سال ۹۲تا ۹۴ نزد مؤسسه ثامن الحجج(ع)سپرده داشته و ماهانه ۸۹درصد سود دریافت می کرده، شخص دیگری هم ۱۱میلیارد تومان سود دریافت کرده است.

به گزارش مشرق، ولی الله سیف در برنامه زنده نگاه یک شبکه یک سیما افزود:اقدامات راه اندازی این سامانه از قبل انجام شده بود اما در حال حاضر به مرحله نهایی شدن رسیده است این سامانه یکی از نمونه های متمرکز بومی بانکداری است که در بانک مرکزی برای تمرکز حساب های دولتی در بانک مرکزی تعریف و اجرایی شد.

او ادامه داد: بانک مرکزی، بانکدار دولت است، در گذشته به دلیل کمبود شعب در سراسر کشور، این مسئولیت را نمایندگی می داد که معمولاً هم بانک ملی متولی این مسئولیت بود که این اقدام دچار ایجاد بی نظمی و عدم اشرافی را برای خزانه دار کل کشور شده بود که در قانون برنامه پنجم تدوین شد که بانک مرکزی با طراحی یک سامانه وظیفه خودش را دوباره خودش انجام دهد.

سیف افزود: عملکرد پایلوتی را از سال گذشته بر دوش سامانه نسیم قرار گرفت که پرداخت حقوق دستمزد پرسنل آموزش و پرورش از جمله این اقدامات است.رئیس کل بانک مرکزی گفت: سامانه صیاد دیگر اقدام مؤثر و مثبت بانک مرکزی بود که این سامانه حلقه مکمل سامانه چکاوک است، وظیفه این سامانه استانداردسازی سایز و فرم چک ها و جلوگیری از هرگونه جعل چک است.


او از ادامه فرآیند ساماندهی مؤسسات غیرمجاز اینگونه یاد کرد: بازار پول کشور تحت تأثیر مخرب مؤسسات غیرمجاز نمی توانست انضباط لازم را به خود ببیند اما در حال حاضر می توانیم بگوییم هیچ مؤسسه غیرمجاز فعالی در کشور نداریم و این دستاورد بزرگی محسوب می شود، حصول این دستاورد از جمله برنامه هایی بود که اوایل دولت یازدهم برای بانک مرکزی ترسیم شده بود. سیاست متعادلسازی نرخ سود بانکی که در شهریورماه امسال اعمال شد از جمله اقدامات مؤثر بانک مرکزی در ماه های اخیر است برای اطمینان بازرسی هایی را از شعب بانک ها به عمل می آوریم، ظرف یک ماه حدود پنج هزار شعبه را مورد بازرسی قرار داده ایم.

او به اقدامات مؤثر در بعد تسهیلاتی اشاره کرد و افزود: طی 7 اول امسال 313 هزار میلیارد تومان تسهیلات ارائه شده که در مقایسه با رقم مشابه قبل 12،6 درصد افزایش داشته. در سال گذشته در راستای تحقق مثبت نظام بانکی اقدامی انجام دادیم، 16 هزار میلیارد برای حمایت از بنگاه های کوچک متوسط کنار گذاشتیم که البته این اقدام خوب جواب داد.

سیف گفت: در سال جاری بر اساس عملکرد سال قبل ارقامی را برای بنگاه های کوچک و متوسط تعیین کردیم، 20 هزار میلیارد تومان برای بنگاه های کوچک و متوسط، 10 هزار میلیارد تومان برای نوسازی خطوط تولید و 200 هزار میلیارد تومان هم برای اشتغال خانگی و روستایی و شهری تخصیص یافت.

او ادامه داد: طرح ضربتی قرض الحسنه ازدواج دیگر طرحی است که همکاران بنده اجرایی کردند بگونه ای که در دوره ای 50 روزه ی شاز 520 هزار مورد را پرداخت کردند. در طول هفت ماه نخست امسال 780 هزار تسهیلات قرض الحسنه ازدواج پرداخت شده این یعنی صف انتظار از بین رفته است البته بعد از اجرای طرح ضربتی، حدود 150 هزار نفر در صف انتظار بودند که برای 120 هزار نفر از این تعداد پرونده تشکیل شده و امید است تا پایان سال دیگر صفی وجود نداشته باشد.

رئیس کل بانک مرکزی از امهال و تعلیق دو ساله همه تسهیلات زلزله زدگان کرمانشاه خبر داد.

ولی الله سیف در ادامه برنامه زنده نگاه یک شبکه یک سیما افزود: علاوه بر تعلیق انواع تسهیلات افراد زلزله زده کرمانشاه، دولت از بخشودگی سود تسهیلات زلزله زدگان خبر داده است علاوه بر آن در نظام بانکی 10 میلیون تومان تسهیلات بدون سود بانکی به تأیید رسید.

او ادامه داد: برای بازسازی اماکن روستایی اول 25 میلیون تومان مصوب شده بود که بعد از سفر به کرمانشاه و تصمیمات تکمیلی، دولت پنج میلیون تومان به این رقم افزود، 35 میلیون تومان هم برای واحدهای شهری در نظر گرفته شده بود که آن هم به 40 میلیون تومان افزایش یافت البته نرخ سود این نوع از تسهیلات 12 درصد است. چون بنیاد مسکن مسئولیت بازسازی و اجرای این طرح را به عهده دارد این مبالغ به بنیاد مسکن داده خواهد شد. اگر کسی هم نخواهد که از طریق بنیاد مسکن اقدام کند می تواند به صورت مشخص برای دریافت این تسهیلات وارد عمل شود.

او از تسهیلات 12 میلیون تومانی برای تعمیر اماکن شهری، روستایی و تجاری خبر داد و افزود: این تسهیلات هفت ساله است.

سیف به فعالیت غیرمجاز برخی از مؤسسات مالی اعتباری غیرمجاز اشاره کرد و ادامه داد: در دوره ای کاشف به عمل آمد که 25 درصد از فعالیت بانکی در مؤسسات غیرمجاز انجام شده است، در حال حاضر خوشبختانه بعد از گذشت چهار سال از آن آمار، در کشور دیگر مؤسسه غیرمجازی وجود ندارد و همه چیز زیر چتر نظارت بانک مرکزی است.


وی افزود: ما مورد داریم در مؤسسه ثامن الحجج (ع) 89 درصد سود می گرفته البته این موارد به مراجع قضایی منعکس شده است، 40، 42 و 43 درصد هم در این مؤسسات طبیعی بوده است. مورد داشته ایم شخصی مبلغ 23 میلیارد تومان از سال 92 تا 94 نزد مؤسسه ثامن الحجج (ع) سپرده داشته و ماهانه 89 درصد سود دریافت می کرده، شخص دیگری هم 11 میلیارد تومان سود دریافت کرده است. شخصی پنج میلیون تومان، فرد دیگری 15 میلیارد و 800 میلیون تومان یا سود 40 درصد دریافت کرده است، این اعداد و ارقام می توانست بیشتر از این باشد اگر ما دیرتر اقدام می کردیم.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: وضعیت منابع ارزی مناسب است و جای نگرانی نیست بنابراین شرایط، مثبت و با ثبات است.

منبع: تسنیم