کد خبر 80548
تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۳۹۰ - ۱۲:۵۰

با وجود هشدارهاي مكرر متوليان سلامت نسبت به عوارض تغذيه نامناسب كه افزايش ابتلابه بيماري ها را در پي دارد، به نظر مي رسد ايرانيان با گرايش مفرط و بيمارگونه در مصرف چربي و نوشابه و خساست در تحرك و ورزش، دست به رقابت در چاق شدن و افزايش وزن با يكديگر زده اند.

به گزارش گروه خواندنی های مشرق، در حالي كه تا سه سال قبل آمار چاقي در ايرانيان از مرز 20 ميليون نفر فراتر نمي رفت، امروز، ميانگين افراد با اضافه وزن در كشور حدود 25 ميليون نفر اعلام شده، در عين حال كه زنان، گوي سبقت در چاقي را از مردان ايراني ربوده و در حالي كه تعداد زنان چاق در ايران، دو برابر مردان برآورد شده به نظر مي رسد با اين برتري، تمام تعاريف جهاني در باب «ظاهر پذيرفته تر و شكيل تر براي زنان» را هم زير پا گذاشته اند.
 
 افزايش وزن در ايرانيان در حالي به مرز نگراني رسيده كه روز گذشته «فرهاد حسين پناه»، رييس مركز تحقيقات پيشگيري و درمان چاقي خبر داد كه «بيش از دوسوم ايرانيان داراي وزن غيرطبيعي و داراي درجاتي از اضافه وزن و چاقي هستند.»
 
هشدار وي با اين جمله تكميل شد كه «حدود 20 درصد از ايرانيان چاق هستند كه ممكن است عوامل خطر چاقي را نداشته باشند و 7 تا 8 درصد از افرادي كه داراي وزن نرمال هستند، عوامل خطري مانند ديابت، فشارخون يا چربي خون بالارا دارا باشند.»
 
گرچه به گفته وي عوامل محيطي، 100درصد موجب بروز چاقي نمي شوند بلكه حدود 50 تا 60 درصد از چاقي به دليل ارث و ژنتيك است و بيش از 97 درصد از چاقي ها مربوط به بروز يك بيماري نيست و درمان خاصي نيز ندارد اما وي از يك مطالعه در كشور خبر داد كه طي سال هاي 1378 تا 1386 در كشور انجام شده و طبق نتايج اين تحقيق، ميزان چاقي در ايران در سال 78، 6/13 درصد بوده كه اين رقم در سال 86 به 3/22 درصد رسيده، علاوه بر آنكه در همين فاصله زماني، ميزان اضافه وزن از 32 درصد به 36 درصد افزايش يافته است.
 
حسين پناه در باب ميزان چاقي و اضافه وزن زنان در ايران گفت: بروز چاقي در زنان بيشتر از مردان است و مطالعه يي كه در ايران انجام شد، نشان داد زنان دو برابر مردان چاق هستند، 23 درصد چاق و حدود 40 درصد اضافه وزن دارند كه اين آمار مربوط به افراد تهراني است.
 
 البته زنان به دليل اينكه سطح اشتغال پايين تر و فعاليت هاي فيزيكي محدودتري دارند داراي وزن بيشتري هستند. البته شيب افزايش چاقي و شيب افزايش چاقي شكمي در زنان نسبت به گذشته كمتر شده و اين مي تواند نشان دهنده افزايش آگاهي زنان باشد، در عين حال كه بروز چاقي شكمي در مردان افزايش پيدا كرده است. نتايج همين مطالعه نشان داد كه بيش از 10 درصد از كودكان داراي اضافه وزن و 5 درصد كودكان، چاق بودند.