کد خبر 808860
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۶ - ۱۴:۰۵

رئیس سابق پژوهشکده سوانح طبیعی گفت: در طول شبانه روز بیش از ۲۰ زمین لرزه در تهران رخ می‌دهد، اما این زلزله‌ها بزرگی بیش از ۳ و نیم ریشتر نداشته و وقوع زلزله‌هایی با قدرت بالا در تهران پیش‌بینی نمیشود.

به گزارش مشرق، محمود فاطمی عقدا گفت: زلزله کرمانشاه و زلزله کرمان هر دو شدت زیادی داشتند و به همین خاطر پس لرزه‌هایی که در این مناطق رخ می‌دهد غیر طبیعی نیست.

وی افزود: مردم نباید نگران وقوع زلزله‌هایی به بزرگی زمین لرزه اولیه باشند، زیرا پس از وقوع نخستین زمین لرزه با شدت زیاد، مابقی زلزله‌ها پس لرزه بوده و خطری بیش از زمین لرزه اولیه ندارند.

استاد پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی با اشاره به وقوع پس لرزه‌های متوسط در منطقه اظهارکرد: پس لرزه‌های ۵ و ۶ ریشتر با توجه به شدت اولیه زلزله دارای حد متوسط به شمار می‌آید و شدت تخریب آن‌ها از زمین لرزه ابتدایی بیشتر نیست.

فاطمی عقدا با تاکید بر ادامه دار بودن زمین لرزه‌ها در استان‌های کرمانشاه و کرمان خاطرنشان کرد: مردم مناطق مختلف کرمان و کرمانشاه باید بدانند این امکان وجود دارد که تا یک سال آینده در نزدیکی کانون زلزله، پس لرزه‌های بزرگ با قدرت ۵ و ۶ ریشتر رخ دهد و این شرایط ادامه خواهد داشت.

استاد پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی در خصوص حاشیه‌های مطرح شده پیرامون وقوع زمین لرزه در استان تهران تصریح کرد: در شرایط کنونی مشکل خاصی در شهر تهران وجود ندارد و بر اساس بررسی‌های صورت گرفته، وقوع زمین لرزه‌هایی با قدرت بالا در این برهه زمانی برای تهران عملی نیست.

وی وقوع زمین لرزه در شهرها را اتفاقی عادی دانست و بیان کرد: در شهر تهران در طول شبانه روز بیش از ۲۰ زمین لرزه رخ می‌دهد، اما این زمین لرزه‌ها به این خاطر که بزرگی بین ۲ تا ۳ و نیم ریشتر دارند خطراتی را برای شهروندان نداشته و حتی احساس نیز نمی‌شوند.

منبع: میزان