کد خبر 80923
تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۳۹۰ - ۱۲:۰۱

تيم ملي واليبال ايران در چهارمين ديدار خود از رقابت‌هاي جام جهاني تيم پرقدرت لهستان را با نتيجه 3 بر2 شكست داد تا نخستين شكست را به اين تيم صدرنشين تحميل كند.

به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، ملي‌پوشان واليبال ايران در چهارمين ديدار خود در رقابت‌هاي جام جهاني به مصاف تيم قدرتمند لهستان، صدرنشين اين رقابتها رفتند. تيم ملي ايران پيش از اين با كسب يك پيروزي 3بريك مقابل ژاپن و برتري 3بر2 برابر صربستان و البته يك شكست از كوبا با 5امتياز در رتبه هفتم جدول رده‌بندي جاي داشت و در مقابل، لهستان با كسب سه پيروزي متوالي مقابل ژاپن، صربستان و آرژانتين با كسب 9 امتياز در صدر جدول اين رقابت‌ها قرار گرفته بود. شاگردان خوليو ولاسكو در تيم ملي ايران انگيزه زيادي داشتند كه نخستين شكست لهستان در جام جهاني را رقم بزنند. از سوي ديگر شاگردان آناستازي، مربي نامدار لهستان نيز خوب مي‌دانستند كه ايران، صربستان، قهرمان اروپا را شكست داده و نبايد اين تيم را دست كم گرفت. آناستازي در نشست خبري پيش از اين ديدار گفته بود كه ولاسكو استاد او است و زندگي وي را عوض کرده است و اين كه او هميشه به داشتن مربي خوبي مثل ولاسكو افتخار مي کند.

خوليو ولاسكو در اعلام ليست 12 نفره تيمش براي اين بازي همه را غافلگير كرد و به فرهاد ظريف ليبروي اول تيم و همچنين فرهاد نظري افشار كه برگ برنده ايران در بازي قبل نام گرفته بود استراحت داد تا تمام نقشه‌هاي كادرفني لهستان را نقش برآب كند.

تركيب تيم ايران را در آغاز اين ديدار بازيكناني چون عليرضا نادي، امير حسيني، آرش كمالوند، مهدي بازارگرد، حمزه زريني ، علي حسين (ليبرو) و محمد موسوي تشكيل مي‌دادند.

گيم نخست:

تيم ايران بازي را خوب آغاز كرد و با تمركز بر ارسال سرويس در منطقه چهار زمين، ليبروي حريف را تحت فشار قرار داد. با اين حال سرويس پرشي زريني به اوت رفت و وقت استراحت فني اول با اختلاف 2 امتياز به سود لهستان به پايان رسيد. لهستاني‌ها كه مي‌خواستند فاصله امتيازهاي خود را با ايران افزايش دهند اجازه نمي‌دادند توپ‌هاي ايران به راحتي در زمين‌شان بخوابد. محمد موسوي با تك دفاع خودش آبشارهاي «كورك» بازيكن شماره 5 حريف را خنثي مي‌كرد. سرعتي زن‌هاي لهستان بازي با دفاع روي تور ايران را خيلي خوب اجرا مي‌كردند و به جاي اينكه بخواهند توپ را در زمين ايران بخوابانند آن را محكم به دست دفاع مي‌زدند تا به اوت برود. اما هوشياري كاپيتان نادي و تك دفاع بي نقص او آبشارهاي لهستاني‌ها را در زمين خودشان مي‌نشاند. نادي بدون ترديد با دفاع عالي خود بيشترين نقش را در برتري يك امتيازي تيم ايران در اواسط اين گيم داشت. با اين حال اشتباه بازارگرد و كمالوند در توپ گيري موجب شد تا لهستان به امتياز 22 برسد و ولاسكو مجبور شود كه وقت استراحت بگيرد. غفور و مهدوي به جاي امير حسيني و بازارگرد به ميدان رفتند . تعويض‌هاي ولاسكو جواب داد و ايران را به بازي برگرداند. مهدوي هم سرويس‌ها را به منطقه چهار زمين حريف فرستاد. اما بازيسازي خوب ليبروي لهستان و دفاع روي تور عالي از اين تيم موجب شد تا سه امتياز پياپي به سود اين تيم رقم بخورد . ولاسكو كه قدري عصباني شده بود باز هم تقاضاي وقت استراحت فني كرد، اما ديگر خيلي دير شده بود. اگرچه تيم ايران در اين گيم خوب بازي كرد، اما اشتباهات فردي موجب شد كه ايران گيم اول را با امتياز‌25 بر23 نتيجه را به لهستان واگذار كند.

گيم دوم:

لهستان اين گيم را طوفاني آغاز كرد و خيلي زود به امتياز پنج رسيد. ولاسكو تقاضاي وقت استراحت فني كرد تا يكبار ديگر قواعد تاكتيكي را به بازيكنانش يادآوري كند. عليرضا نادي كه غيرتي آبشار مي‌زد بارها سد دفاعي لهستان را شكست تا با دفاع عالي موسوي ايران به بازي برگردد و اختلاف امتيازهاي خود را جبران كند. ولاسكو از بازيكنان خواسته بود كه براي غافلگيري خط دفاعي حريف به جاي پاس‌هاي روي تور بلند به پاس‌كاري‌هاي سريع و كوتاه بپردازند. اين تاكنيك تا حدي جواب داده بود، اما بازي خوب «نواكوفسكي» و «كورك» اجازه نمي‌داد كه ايران از حريف خود جلو بيافتد. آبشارهاي سهمگين بازارگرد سرانجام خط دفاع روي تور لهستان را شكست. كمالوند در اين ديدار همه كار مي‌كرد. سرويس‌ حريف را دفاع مي‌كرد، آبشار مي‌زد و اسپك‌هاي حريف را نيز خنثي مي‌كرد. پوريا فياضي، جوانترين بازيكن ايران هم به ميدان آمد. سرانجام در امتياز 20 ايران از لهستان جلو افتاد. و آناستازي مجبور شد كه وقت استراحت بگيرد. مهدوي و غفور بازهم به ميدان آمدند تا ايران در لاك دفاعي فرو برود. پوريا فياضي دو دفاع حريف را فريب داد و خودش براي سرويس رفت. كمالوند كاملا دفاع حريف را مقهور آبشارهاي خود كرده بود، اما ضعف در توپ‌گيري به ويژه در منطقه پنج اجازه نمي‌داد ايران فاصله خود را زياد كند. بازي در امتيار 26-26 برابر پيش مي‌رفت. فياضي يك توپ زيبا و تماشايي را دفاع كرد و خودش با آبشاري تماشايي توپ را به دست دفاع حريف كوبيد و تا اين گيم با امتياز 28-26 به سود ملي‌پوشان ايران به پايان برسد.

گيم سوم:

لهستاني‌ها يك‌بار ديگر بازي را مقتدرانه آغاز كردند و بلافاصله چهار امتياز از ايران پيش افتادند. ولاسكو باز هم مجبور شد كه وقت استراحت فني بگيرد. لهستان با امتياز 6- 1 از ايران جلو بود. در اين دقايق فياضي تنها اميد ايران بود كه در ناباوري خط دفاع حريف توپ را در زمين لهستان مي‌نشاند. در حالي كه ايران در امتياز 2 متوقف شده بود، لهستان به امتياز هشت رسيد. ولاسكو با ملي‌پوشان ايران اتمام حجت كرد، اما تيم ايران بازي را رها كرده بود تا جايي كه اختلاف امتيازها به عدد 10 رسيد. بيشتر از اين كه تيم لهستان در اين گيم خوب بازي كند اين ملي‌پوشان ايران بودند كه با اشتباه‌هاي متعدد، حريف را جلو مي‌انداختند. به نظر مي‌رسيد كه ولاسكو هم ديگر نااميد شده بود. حسام بخششي به ميدان آمد. تا به بازيكنان اصلي استراحت كنند. لهستاني‌ها خط دفاعي ايران را آماج حملات خود كرده بودند تا يكي از عجيب‌ترين نتايج در جام جهاني رقم بخورد. ايران اين گيم را با نتيجه 25-8 واگذار كرد. تا همه علاقمندان به تيم ملي ايران چشم به گيم چهارم اين ديدار بدوزند.

گيم چهارم:

ايران در گيم چهارم چيزي براي از دست دادن نداشت. بازيكنان ايراني با تعصب ظاهر شدند تا بازي بين دو تيم پاياپاي پيش برود، اما لهستان قدرتمندتر از آن بود كه بتوان به سادگي برابرش به پيروزي دست يافت. خط دفاعي ايران اسير سرويس‌هاي پرشي بلندقامتان لهستاني به ويژه كورك شده بود. فياضي تنها بازيكن تيم ايران بود كه هواداران از تماشاي بازي او لذت مي‌بردند. موسوي بازيكن خوزستاني تيم ايران با تك دفاع خود فاصله امتياز را به عدد يك كاهش داد. علي حسين ليبروي تيم ايران تلاش زيادي براي جمع كردن توپ‌هاي سركش حريف مي‌ كرد. نواكوفسكي توپ‌هاي كالوند را دفاع مي‌كرد. سرعتي زن‌هاي ايران هنوز راه نفوذ به خط دفاعي حريف را پيدا نكرده بودند. علي حسين نمي‌توانست توپ‌هاي پرقدرت بارتنر را مهار كند. بازي با سه امتياز اختلاف پيگيري مي‌شد. بازارگرد با پروازهاي خيره كننده خود اجازه نمي‌داد اختلاف بيشتر شود. ايران تا امتياز 11 خوب پيش رفت، اما مشكل در دريافت اول موجب شد تا بار ديگر تيم ملي ايران پنج امتياز از حريف عقب افتاد. جاي خالي فرهاد ظريف و نظري افشار در تيم خالي بود. بعد از وقت استراحت فني دوم ايران به بازي برگشت و اختلاف امتياز سه عدد 3 كاهش يافت. پوريا فياضي جوانترين بازيكن ايران با تجربه تر از همه كار مي‌كرد. امير غفور و مهدوي به بازي رفتند. حمزه زريني قدر پاس خوب فياضي را دانست و با آبشاري تماشايي توپ را به امتياز تبديل كرد. امير غفور هم همچنان با تعصب توپ‌هاي مهدوي را در زمين لهستان مي‌نشاند. لهستان همچنان از ايران پيش افتاده بود. 22-19 ايران عقب بود. ملي‌پوشان ايران مي‌دانستند كه اگر اين گيم را از دست بدهند بازي را مي‌بازند. زريني و غفور ايران را جلو انداختند. در حالي كه ايران يك امتياز براي پيروي مي‌خواست هر دو تيم سرويس‌هاي خود را خراب كردند. اين محمد موسوي بود كه با آبشاري زيبا دفاع حريف را به زانو درآورد تا ايران 26-24 اين گيم را نيز به سود خود به پايان ببرد.

گيم پنجم:

بازيكنان هيچ يك از دو تيم سر تسليم شدن نداشتند. بازي با نتيجه مشابه براي هر دو تيم دنبال مي‌شد. پوريا فياضي با دفاع عالي ايران را جلو انداخت. كورك بازيكن با تجربه لهستان يك اشتباه بچه‌گانه انجام داد تا ايران سه دو امتياز از لهستان جلو بيافتد. ايران در آستانه پيروزي بر صدرنشين جام جهاني بود. تيم بدون شكست جهان مقابل ايران كاري از پيش نمي‌برد. آناستازي وقت استراحت خواست تا تيم خود را به بازي برگرداند. بازيكنان لهستان مقهور قدرت ملي‌پوشان ايران شده بودند. ولاسكو با رضايت بازي را دنبال مي‌كرد . حاضران در سالن تيم ايران را تشويق مي‌كردند. لهستان هم مقابل نمايش خوب بازيكنان ايران زانو زد. اين گيم با نتيجه (15-11) به سود ايران تمام شد و ايران بازي را برد.

تيم ملي ايران در نهايت مقابل لهستان با نتيجه 3 بر2 و امتياز‌هاي (25-23، 26-28 ،25-8 و24-26 و11-15 ) به پيروزي رسيد. بدين ترتيب با دو پيروزي 3بر2 مقابل صربستان و لهستان و يك پيروزي 3بر يك مقابل ژاپن به 7 امتياز دست يافت.

در پايان اين ديدار مهدي بازارگرد پشت خط زن ايران به عنوان بهترين بازيكن اين ديدار معرفي شد.

تيم ملي واليبال ايران فردا از ساعت 5:30 به وقت ايران به مصاف آرژانتين مِي‌رود.