به گزارش مشرق، با وجود آن که نزدیک به دو سال از دوران محرومیت حسین عسگری، ملی پوش پیشین تیم ملی دوچرخهسواری به دلیل دوپینگ میگذرد، اما حواشی این اتفاق طی هفته گذشته ابعاد تازهای به خود گرفت و رسانهای شد.
* انتصاب عسگری به عنوان سرمربی تیم ملی
فدراسیون دوچرخهسواری روز 23 اردیبهشت 96 در وبسایت رسمی خود اعلام کرد که در جلسه کمیته فنی این فدراسیون، حسین عسگری به عنوان سرمربی تیمهای ملی استقامت و نیمه استقامت منصوب شد.
* درخواست بخشش عسگری و شرط فدراسیون برای سرمربیگری
انتصاب عسگری در حالی صورت گرفت که هیچ قراردادی میان او و فدراسیون امضا نشده بود، چرا که هنوز دو سال از دوران محرومیت عسگری باقی مانده بود. بر همین اساس وی درخواست استیناف مدت باقیمانده را ارائه کرد تا در صورت تحقق این موضوع، مشکلی برای سرمربیگری نداشته باشد. البته درخواست او مورد موافقت قرار نگرفت تا عسگری در این مطقع زمانی عطای سرمربیگری تیم ملی را به لقایش ببخشد. آنچه در این بین به چشم آمد، عجله بیمورد فدراسیون در احکام سرمربیگری عسگری بود؛ مسئلهای که با صبر بیشتر میتوانست صورت نگیرد.
* رسانهای شدن دوپینگ عسگری و آغاز جنجالها
گفتوگوی رادیویی غلامرضا نوروزی، رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی و دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (نادو)، سرآغاز تازهترین جنجال در ورزش کشور بود. نوروزی موضوع دوپینگ عسگری را رسماً اعلام کرد و گفت با توجه به بندی که در آییننامه این ستاد وجود دارد، نادو میتواند دوپینگ کسی را که قصد خداحافظی دارد، رسانهای نکند و فقط نامش را به فدراسیون و خودِ ورزشکار بگوید.
* اعتراض شدید قمری
صحبتهای نوروزی، واکنش خسرو قمری رئیس فدراسیون دوچرخهسواری را به دنبال داشت، قمری با بیان اینکه نوروزی میتوانست دوپینگ حسین عسگری را اعلام نکند، گفت: «ما هیچ قراردادی با عسگری امضا نکرده بودیم.» این در حالی بود که سایت فدراسیون در اردیبهشت ماه خبر انتصاب عسگری را رسماً اعلام کرده بود.
* بند جنجالی در نادو
قمری در یکی از مصاحبههایش از وجود بندی در آییننامه نادو خبر داد که پیش از این مطرح نشده بود . در این بند آمده است: «اگر ورزشکاری دوپینگی ضمن ارائه تعهد و خداحافظی از آن رشته ورزشی کمیته ضد دوپینگ میتواند نامش را اعلام نکند.»
اعتراض قمری به این بود که نباید نام عسگری همچون چند ورزشکار مطرح دوپینگی رسانهای میشد. بیان همین مسئله ناخودآگاه اذهان را به سمت ملیپوش پیشین وزنهبرداری و همچنینی یکی از فوتبالیستهای سرشناس سوق داد که البته چندین سال از خداحافظیشان میگذرد.
* تکذیب به سبک دبیرکل نادو
در حالی که دکتر نوروزی در صحبت اولیه خود از وجود یک بند در آییننامه نادو درخصوص رسانهای نشدن نام ورزشکار دوپینگی در شرایط خاص صحبت کرده بود، وی در مصاحبههای بعدیاش با رسانهها این موضوع را منکر شد و گفت که چنین بندی در آییننامه کمیته ستاد مبارزه با دوپینگ نادو وجود ندارد و عدم اعلام نام عسگری هم به دلیل تصمیم شورای مرکزی نادو و استثنا قائل شدن بوده است. مشخص نیست چرا نوروزی ابتدا چنین موضوعی را اعلام و البته پس از جنجالی شدن ماجرا، آن را تکذیب کرده است.
* ابهام در چرایی عدم اعلام نام عسگری
سوالی که دکتر نوروزی میتواند با پاسخ به آن از ابهامات کم کند، این است که چرا شورای مرکزی نادو دو سال قبل از اعلام نام عسگری سر باز زده است؟ مگر این رکابزن باسابقه چه تفاوتی با سایر ورزشکاران دوپینگی داشته که نامشان مطرح میشود؟ این سوالی است که به نوعی در اظهارات قمری هم مستتر شده است.
* گاف دو مسئول به ضرر ورزش
آنچه در این ماجرا عیان است، اشتباهات قمری و نوروزی است. تعجیل قمری در سرمربیگری عسگری و در ادامه صحبتهای نوروزی درباره دوپینگ این رکابزن و مسائل مربوط به یکی از بندهای آییننامه نادو، دو اشتباهی بودند که این دو مسئول انجام دادند و حالا هر کدام سعی دارند تقصیر را بر گردن دیگری بیندازند.