به گزارش مشرق، سالجاری بیش از 2 میلیون و 330 هزار ویزای اربعین صادر شد که در سال 96 تعداد ویزاهای صادر شده فقط 2 میلیون و 50 هزار ویزا بود. این در حالی است که در سال گذشته بین 300 تا 500 هزار زائر اربعین هم بدون دریافت ویزا وارد عراق شده و موجب بروز برخی مشکلات در مرزها و در این کشور شده بودند.
با توجه به جدیت جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق بر لزوم کنترل مرزها و عدم تردد بدون ویزا اما چند سالی است که مسئولان سیاسی، امنیتی فقط نظارهگر بینظمیهای خاص و البته تعمدی در صدور ویزا که برخی اوقات هم این ویزاها تقلبی است هستند.
به نظر میرسد راهکار اصلی این روند موضوع اصلاح شیوههای صدور ویزا برای زوار اربعین است که باید از هم اکنون به فکر سال آینده بود چرا که برخی افراد داخلی و خارجی توانستهاند برای سود بیشتر چالشهایی را در این زمینه بوجود آورده و موجب شوند که فقط نزدیک به یک میلیون ویزا از طریق سامانه سماح (سامانه مد نظر ستاد مرکزی اربعین) صادر شود.
اقدامات برخی افراد از داخل کشور عراق و صدور ویزا برای زائران خارج از سامانه «سماح» به معنی بهم ریختن نظم زیارت اربعین است. با این شیوه فعلی و صدور ویزا خارج از سامانه سماح و بدون اطلاع ستاد مرکزی اربعی بیمه حجاج کامل و جامع نیست و امنیت و آرامش حجاج نیز در آنجا تضمین نمیشود.
متاسفانه عمده مبادی صدور ویزای خارج از سمانه سماح برخی اتباع عراق در ایران و یا دفاتر که مستقیما و یا با واسطه با کارمندان سفارت عراق در ایران مرتبط هستند که میتواند شیوه بسیار خطرناکی در صدور ویزا به حساب آید و منجر به آن شده که منافعی ویژه برخی افراد و سودهای کلانی نصیب دلالان شود.
در این بین عدم بروز اقدام و برخورد جدی وزارت امور خارجه و دیگر متولیان و مسئولان نیز بر شائبههای موجود افزوده است در حالی که میتواند مورد اعتراض رسمی و یا غیر رسمی تهران شود.