اگرچه طی روزهای اخیر موج ابراز پیشیمانی سلبریتی‌ها از رئیس‌جمهور روحانی آغاز شده اما به نظر می‌رسد آبشخور پروژه «عبور از روحانی» در ستاد اصلاحات است.

به گزارش مشرق، «عبور از روحانی» که وقوع آن از یکسال مانده به انتخابات 96 توسط برخی محافل تحلیلی پیش‌بینی می‌شد، حالا هر روز ابعاد جدیدتری می‌یابد و بیشتر از قبل خود را به رخ می‌کشد.

فی‌الواقع اگرچه شاید جامعه با شنیدن این خبر و گذار هواداران ستادی روحانی از روحانی دچار شوک شده، اما حقیقت این است که هیچ جزئی از این پروژه سیاسی غیر قابل پیش‌بینی نبود و این قابل پیش‌بینی بودن نیز از آن رو نافع است که می‌تواند به سؤالات مهمی درباره این پروژه پاسخ دهد.

*طراح پروژه «عبور از روحانی» کیست؟

طی روزهای اخیر و پس از آغاز موج «ابراز پشیمانی سلبریتی‌ها از رأی دادن به رئیس‌جمهور روحانی» برخی اصلاح‌طلبان ستادی به صحنه شتافته و در حال «نمایش دفاع از روحانی» هستند.

محسن صفایی‌فراهانی، محمدجواد حق‌شناس، عباس عبدی، موسوی لاری و سایرین... یکی یکی به صحنه آمده و با تأکید بر اینکه رأی دادن به روحانی کار درستی بوده، بصورت تلویحی دست به انتقاد از سلبریتی‌های پشیمان و آنها را به سخره گرفته‌اند که: «شما سیاست را نمی‌شناسید».

اکنون این تصور در نزد برخی ایجاد شده است که عملکرد بد روحانی سبب بروز پشیمانی شده، اصلاح‌طلبان همچنان حامیان روحانی‌اند و سلبریتی‌ها نیز از روی نابلدی سیاسی دست به انکار روحانی زده‌اند!

اما این تصور درست نیست.

پروژه گذار از روحانی خیلی قبل تر از آنکه علی کریمی، مهدی پاکدل و سایر سلبریتی‌ها از رأی دادن به روحانی ابراز پشیمانی کنند، توسط چپ‌های ستادی آغاز شده بود.

به سخن دیگر اینکه ستاد اصلاح‌طلبان از مدت‌ها قبل تصمیم خود را برای واگذاشتن روحانی و برائت جویی از او و عملکرد دولتش گرفته بود و گره زدن زلف این قضیه به سلبریتی‌ها یک اشتباه مسلم تاریخی است.

*نبوی: هیچ ائتلاف و توافقی با روحانی نداشته‌ایم/ حاجی: مسئول عملکرد روحانی نیستیم

چند هفته قبل بود که «بهزاد نبوی» از فعالان ستادی اصلاح‌طلب و کسی که سیاسیون او را جزو حلقه اصلی اصلاحات می‌دانند، در یک مصاحبه و یک سخنرانی که در دو روز پیاپی مورد توجه رسانه‌های اصلاح‌طلب قرار گرفت، در کمال ناباوری وجود هرگونه ائتلاف و توافقی میان روحانی و اصلاح‌طلبان را تکذیب کرد.[2]

قبل از نبوی هم مرتضی حاجی، دیگر فعال ستادی اصلاح‌طلب بود که در یک مصاحبه، صراحتاً اعلام کرد: «اصلاح‌طلبان مسئول عملکرد دولت روحانی نیستند![3]»

او البته نگفته بود که اگر اصلاح‌طلبان مسئول عملکرد دولت نیستند، پس چه کسی مسئول است؟ و باز هم چه کسی باید جواب آنهمه تبلیغ پرطمطراق چپ‌ها برای روحانی و برجام او را بدهد؟

علی صوفی از وزرای دولت اصلاحات و عضو شورایعالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان نیز در همین راستا می‌گوید: «جریان سیاسی که موجب پیروزی رئیس‌جمهور شده است، هیچ‌گونه وابستگی به روحانی ندارد.»[4]

این حرکت خلاف قاعده اصلاح‌طلبان که بلافاصله پس از انتخابات ریاست‌جمهوری 96 آغاز شد، اگرچه سؤالات زیادی را برانگیخت اما کسی چندان متوجه بازی آنها نشد.

بازی عجیبی برای «عبور از روحانی» که با ورود سلبریتی‌ها به مسئله و ابراز پشیمانی آنها وارد مراحل جدیدتری شد.

روزنامه اصلاح‌طلب اعتماد چندی قبل در یکی از شماره‌های خود با انتشار یادداشت‌هایی به انتقاد از پشیمانی سلبریتی‌ها پرداخت اما در لابه‌لای همین یادداشت‌ها نیز کنایه‌هایی به نزدیکان دولتی رئیس‌جمهور روحانی وجود داشت که آنها را «پَرت» و «مجاهد شنبه» لقب داده بود...[5]

کنایه‌های تند اصلاح‌طلبان ستادی به رئیس‌جمهور روحانی و برای زمینه سازی عبور از او ابعاد دیگری هم دارد.

احمد شیرزاد فعال اصلاح‌طلب و از نمایندگان مستعفی مجلس ششم نیز چند ماه قبل طی یادداشتی در روزنامه آرمان امروز با عنوان «آینده سیاسی رئیس‌جمهور» نوشت: البته این مورد، واقعیتی کتمان‌ناپذیر است که در طول ماه اخیر رفتار روحانی شکل جدیدی به خود گرفته و گفتمان برخی از اصلاح‌طلبان نیز از حمایت بی‌چون ‌و چرا از روحانی فاصله پیدا کرده تا جایی که این گفتمان تا حدودی بوی نقد می‌دهد.

او تأکید کرده بود: پیوند اصلاح‌طلبان با روحانی، پیوند خویشاوندی قوی‌ای نیست!

شیرزاد پیش از آن هم در یکی از یادداشت‌های رسانه‌ای خود اظهار کرد: «هرچند اصلاح‌طلبان در مجموع همراه و حامی دولت هستند اما دولت روحانی دولت اصلاح‌طلبان نیست و این جنبش سیاسی نمی‌تواند مسئولیت تمام عملکرد دولت‌ را برعهده بگیرد»![6]

نفر بعدی علی تاجرنیا است.

این فعال اصلاح‌طلب چندی قبل طی اظهاراتی گفت: «به صورت طبیعی حمایت اصلاح‌طلبان در شرایط کنونی و در دو سال آینده ادامه خواهد داشت. با این وجود پس از دو سال و در نیمه پایانی دولت، همراهی نقادانه اصلاح‌طلبان با دولت آغاز می‌شود و کم‌کم به سمت نقدهای جدی‌تری پیش خواهد رفت. البته این وضعیت در شرایطی به وجود خواهد آمد که عملکرد آقای روحانی به همین شیوه‌ای باشد که در پیش گرفته‌اند. اگر آقای روحانی در رویکرد خود نسبت به اصلاح‌طلبان تغییر ایجاد کند، شرایط متفاوت خواهد شد.»[7]

*به اسم سلبریتی‌ها به کام ستادی‌های اصلاح‌طلب/ سیاسیونی که بهتر از سلبریتی‌ها فیلم بازی می‌کنند

متأسفانه بنا به دلایلی، افکار عمومی آنطور که باید و شاید این ابراز برائت‌ها و عبورهای اصلاح‌طلبان از روحانی را ندید و نشنید اما اکنون که موج پشیمانی به سلبریتی‌ها هم رسیده، گویا قرار است تمام هزینه‌ها به گردن سلبریتی‌ها و هنرمندان پشیمان حامی روحانی بیفتد!

ستادی‌های اصلاح‌طلب نیز بدون هیچ توجیهی پیرامون آنچه که درباره روحانی گفته‌اند و بدون اینکه درباره آینده سیاسی مشترک خود با او سخنی بگویند، ماجرای عبور از روحانی را توطئه رقیب خطاب می‌کنند که نابلدی سیاسی سلبریتی‌ها به آن دامن زده است.

لیدر اصلاح‌طلبان به تازگی در همین باره گفته است: «ما نه تنها از حمایت و رأی به آقای روحانی پشیمان نیستیم که همچنان قاطعانه از ایشان حمایت می‌کنیم. آقای روحانی را موفق می‌دانیم و این موج تخریبی به وجود آمده را هدفمند و دسیسه‌ای برنامه‌ریزی شده برای مأیوس کردن مردم می‌دانیم.»[8]

او اما توضیح نداده که چرا رگه‌های این «دسیسه برنامه‌ریزی شده» در اظهارات نبوی و تاجیک و شیرزاد و تاجرنیا و صوفی و بقیه ستادی‌های اصلاح‌طلب است که به چشم می‌خورد؟

***

1_http://fna.ir/a1zs9q

2_mshrgh.ir/790499

3_http://fna.ir/a0dhng

4_http://fna.ir/a0dhng

5_mshrgh.ir/810363

6_mshrgh.ir/769449

7_ http://fna.ir/a2lvg1

8_ http://www.jahannews.com/report/575347

منبع: فارس

برچسب‌ها