کد خبر 815552
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۶ - ۰۸:۲۷

بدن انسان فوق العاده انعطاف پذیر است. برخی اندام بدن نیز وجود دارند که در نبود آنها، بدن همچنان می تواند به فعالیت خود ادامه دهد.

به گزارش مشرق، از سیناپرس، به عنوان مثال، افراد می توانند با نیمی از مغز، زندگی نسبتا طبیعی داشته باشند.

برخی اندام دیگر نیز در بدن وجود دارند که بدون آنها، فرد همچنان می تواند به زندگی خود ادامه دهد.

این دسته از اندام، اندام غیر حیاتی (non vital organs) نامیده می شوند.

طحال

طحال (spleen) در سمت چپ شکم و در زیر دنده ها قرار دارد. این اندام اغلب درنتیجه جراحت و آسیب دیدگی برداشته می شود.

از آنجا که طحال در نزدیکی دنده ها قرار دارد، مستعد ترومای شکمی است. عدم تشخیص و درمان به موقع منجر به مرگ فرد می شود.

وقتی به داخل طحال نگاه می کنید، (این اندام) دارای دو رنگ قابل توجه است: رنگ قرمز تیره و رنگ سفید. قرمز، مسئول ذخیره سازی و بازیافت گلبول های قرمز است و سفید مرتبط با ذخیره سازی گلبول های سفید و پلاکت است.

امکان ادامه حیات بدون طحال وجود دارد؛ به این دلیل که کبد نقش مهمی در بازیافت گلبول های قرمز و اجزای آن ایفا می کند. به طور مشابه، بافت های لنفوئیدی در بدن به عملکرد ایمنی طحال کمک می کنند.

معده

معده (stomach) چهار عمل اصلی: هضم مکانیکی از طریق منقبض شدن، هضم شیمیایی از طریق آزاد کردن اسید معده برای کمک به تجزیه غذا، جذب و ترشح را انجام می دهد.

تروما یا ابتلا به سرطان، دلایل خارج کردن معده از بدن محسوب می شوند. زمانی که معده برداشته می شود، جراحان مستقیما مری را به روده کوچک پیوند می زنند. به مرور، این دسته از افراد می توانند رژیم غذایی طبیعی همراه با مکمل های ویتامین داشته باشند.

اندام های تولید مثل

اندام های اولیه تولید مثل (reproductive organs) در زنان و مردان شامل بیضه ها و تخمدان ها هستند. این اندام ها جفت بوده و افراد با یک بیضه یا تخمدان سالم هم می توانند صاحب فرزند شوند.

در مردان، سرطان، تروما ناشی از درگیری، ضربات در ورزش یا تصادفات رانندگی، علت های اصلی برداشتن بیضه محسوب می شوند. در زنان، انجام عمل هیسترکتومی (برداشتن رحم و تخمدان در اثر ابتلا به سرطان) باعث توقف چرخه قاعدگی پیش از دوره یائسگی می شود.

در زنان، برداشتن تخمدان ها منجر به کاهش امید به زندگی نمی شود، اما برخی مطالعات نشان می دهند که برداشتن هر دو بیضه می تواند منجر به افزایش امید به زندگی در مردان شود.

روده بزرگ

روده بزرگ یا کولون (colon) لوله ای به طول 1.8 متر است و وظیفه اصلی آن، جذب آب و آماده سازی مدفوع از طریق فشرده سازی است. ابتلا به سرطان یا سایر بیماری ها می تواند منجر به برداشتن بخش یا تمام روده بزرگ شود. به افراد پس از عمل جراحی برداشتن روده، رژیم غذایی نرم توصیه می شود تا روند بهبودی به طور کامل طی شود.

کیسه صفرا

کیسه صفرا (Gallbladder) در زیر کبد و سمت راست بالای شکم، درست در زیر دنده ها قرار دارد. صفرا به طور مداوم برای کمک به تجزیه چربی تولید می شود و زمانی که برای صفرا برای هضم نیاز نباشد، درون کیسه صفرا ذخیره می شود.

هنگامی که چربی را تشخیص می دهد، هورمونی آزاد می شود که باعث منقبض شدن کیسه صفرا و رها شدن صفرا درون روده برای کمک به هضم چربی می شود.

کلسترول اضافی در صفرا باعث ایجاد سنگ صفرا می شود. سنگ های صفراوی با عمل جراحی موسوم به کولسیستکتومی برای خارج کردن کیسه صفرا درمان می شود.

آپاندیس

آپاندیس (appendix) یک ساختار کرمی شکل در محل تقاطع روده بزرگ و کوچک است. درحال حاضر اعتقاد براین است که این زائده، محل امنی برای باکتری های خوب روده است.

باتوجه به ماهیت آپاندیس (انتهای بن بست این زائده)، زمانی که محتوای روده وارد آن می شود، خارج شدن از آن دشوار بوده و منجر به التهاب آپاندیس می شود که به آن، آپاندیسیت گفته می شود. در موارد حاد، با انجام عمل جراحی، زائده آپاندیس خارج می شود.