فهيم با اشاره به اين که فرافکني هم حدي دارد و جواد شمقدري حق دارد به بي‌انصافي‌ها‌ و تحرکات غير منصفانه‌ واکنش نشان دهد، نثر واکنش شمقدري را به شيوه امام‌گونه برشمرد و گفت: اگر همه مديران شهامت کنند و براي کاستي‌هاي موجود عذرخواهي کنند، پسنديده است.

به گزارش مشرق، محمدتقي فهيم در گفت‌وگو با فارس، در پاسخ اين سؤال که چه عواملي باعث شد تا جواد شمقدري در آستانه سالگرد فعاليت خود در معاونت سينمايي بيانيه‌اي درباره جشن خانه سينما صادر کند، گفت: واقعيت قضيه اين است که جواد شمقدري طي يک سال گذشته در حرف و عمل نشان داده که خواهان تعامل و همزيستي وحدت‌آفرين به منظور بحران‌زدايي از سينماي ايران است، به طوري که او در دوره حضورش در سمت مشاورت رئيس‌جمهور، حتي براي نمايش «درباره الي...» و سپس هنگام مدير سينمايي شدنش، با رفع توقيف فيلم‌ها، در برابر طيف همفکر خود ايستاد و کوتاه نيامد، لذا اکنون حق دارد که مقابل برخي تحرکات غيرمنصفانه‌ همچون صحبت‌هاي آقاي فرهادي در جشن خانه سينما عکس‌العمل نشان دهد.
فهيم با اشاره به اين که فرافکني هم حدي دارد، گفت: امير نادري چند دهه پيش زير پرچم آمريکا رفته و مخملباف، قبل از دولت احمدي‌نژاد هواي خادم ديگران شدن را در سر پرورانده است. بقيه هم به انحاي مختلف خودخواسته براي خود حاشيه‌هاي سياسي درست کرده‌اند، بنابراين وقتي کسي پيدا مي‌شود و اين‌ها را آن هم در يک جشن رسمي، بهانه مي‌کند تا شرايط موجود را به محاکمه بکشاند، اين جفا در حق همان جمع و جشن است که اغلب‌شان با آن مواضع مخالف بودند، کما اين که ديديم خود فرهادي هم متوجه شد و با تصحيح حرف‌هايش ثابت کرد که نبايد اين سينماي رنجور را پيش از اين، دچار چالش‌هايي از اين دست کند.
فهيم درباره اين که گفته مي‌شود شمقدري از عقب‌نشيني فرهادي خبر نداشته وگرنه اين بيانيه را صادر نمي‌کرد، اظهار داشت: اگر چنين باشد جاي تأسف دارد و بيش از پيش ثابت مي‌کند که آقاي شمقدري در مجموعه خود مشاورين و متخصصاني که بتوانند مسايل و نوع موضع‌گيري‌هاي ايشان را آناليز کنند، ندارد يا اگر دارد، ضعيف هستند.
فهيم نثر واکنش شمقدري را به‌شيوه امام گونه برشمرد و گفت: اگر همه مديران شهامت و براي کاستي‌هاي موجود عذرخواهي کنند، اين روشي پسنديده است، اما توجه داشته باشيد که در روش امام راحل(ره)، سياست‌ داشتن خوب و ارزشمند شمرده مي‌شد، ولي سياست‌بازي مذموم بود. يعني همان چيزي که ديگران به آن متوسل مي‌شوند.
محمدتقي فهيم در پاسخ به اين پرسش که آيا صدور اين بيانيه سياست درستي بود، ابراز داشت: بهترين شيوه اين بود که آقاي شمقدري که اتفاقا حرف‌هايي براي گفتن دارد، در سالروز مديريت‌اش، گزارشي از عملکرد خود طي اين مدت ارائه مي‌داد يا يک کنفرانس خبري برگزار مي‌کرد و حال مي‌آمد در دل اين گزارش، بدون انگشت اتهام زدن به کليت جشن سينما و حاضران در آن، در تحليل خود موانعي مانند آنچه برخي از عناصر خانه سينما ايجاد کرده‌اند يا صحبت‌هايي از جنس صحبت‌هاي فرهادي را عامل بحران‌افکني معرفي مي‌کرد که مطمئنا اتخاذ چنين شيوه‌اي، در مقابل شيوه فعلي و شيوه‌هاي ديگر، مصداق همان به‌کاربردن بفرماييد و بنشينيد و... است در حالي که اين لحن و آن هم پس از عذرخواهي تلويحي فرهادي، شايد موجب شود همان‌هايي که خود در دامن زدن به بحران مقصرند، طلبکار شوند.
فهيم همچنين خواستار توقف کشمکش‌هاي به وجود آمده شد و گفت: در اين شرايط دشمنان بيروني منتظر سوءاستفاده از اختلافات داخلي هستند و تاريخ قضاوت خواهد کرد که چه کساني در اين اوضاع آب به آسياب ديگران مي‌ريزند. دولت کنوني با ايستادگي در مقابل جنگ‌طلبان، افتخار ملل صلح‌طلب شده و مردم زير سلطه، اميدشان به جمهوري اسلامي است. هنرمندان و سينماگران در اين ميان صف‌شان معلوم است، بنابراين وحدت و انسجام در اين شرايط، خود بايد هدف باشد و خدشه و تزلزل در اين روند، غيرقابل بخشش است. پس بهتر است که دست غريبه‌‌ها بهانه ندهيم و به جاي پيروي از هواي نفس، منافع جمعي را سرلوحه گفتارها و اقدامات خود قرار دهيم.
اين منتقد سينما، ورود خانه سينما به صدور بيانيه و پاسخ دادن را منع کرد و وظيفه اين نهاد را در شرايط کنوني خاموش کردن آتش اختلاف دانست و گفت: هر چه زودتر بايد دلسوزان و فرهيختگان خانه سينما و نمايندگاني از معاونت براي پايان اين کشمکش‌ها عمل کنند تا تخم کينه، قبل از رشد از بين برود.