کد خبر 818684
تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۳

آمریکا علاوه بر کمک به کردهای سوریه و تقویت آنها در حال تأسیس پایگاه‌های نظامی و افزایش نیرو و تجهیزات در سوریه است و این نشان از برنامه بلند مدت آنها برای سوریه در عصر ترامپ دارد.

به گزارش مشرق، ایالات متحده آمریکا طی یکسالی که از به قدرت رسیدن ترامپ می گذرد، همواره از سوی صهیونیست ها به این مسئله متهم شده است که با خالی کردن منطقه غرب آسیا این منطقه را به ایران سپرده است. این تحریک رژیم صهیونیستی پس از اتمام حاکمیت جغرافیایی داعش در عراق و سوریه دو چندان شد و پیروزی های میدانی مقاومت، آمریکایی ها را بر آن داشت تا تغییر رفتار دهند.

روز یک شنبه 10 دی 1396، جیمز ماتیس وزیر امور خارجه ایالات متحده هشدار داد اگر نیرویی به پایگاه های آمریکایی در سوریه نزدیک شود، آنها را هدف قرار خواهد داد. این اظهارات ماتیس افکار عمومی را متوجه مسئله ای کرد که تا کنون بدین اندازه عریان و رسمی بیان نشده بود و آن هم وجود پایگاه های آمریکایی در سوریه بود. مگر آمریکا در سوریه پایگاهی در اختیار دارد؟

چند روز قبل از آغاز سال 2018 میلادی خبرگزاری راشا تودِی و پایگاه خبری اسپوتنیک از وجود 10 پایگاه آمریکایی در خاک سوریه خبر دادند.

پایگاه های آمریکا در خاک سوریه

ایالات متحده آمریکا تا کنون 14 پایگاه نظامی در خاک سوریه برپا کرده است. از این تعداد 12 پایگاه در شمال و شمال شرق و دو پایگاه در جنوب خاک سوریه قرار دارند.

  1. پایگاه «دیریک»

این پایگاه در منتهی الیه شرقی مرز سوریه با ترکیه قرار دارد. در این بخش دو پایگاه نظامی وجود دارد. این دو پایگاه گروه های چترباز آمریکایی را در اختیار دارد و به نیروهای کرد سوی که به اصطلاح نیروهای دموکراتیک سوریه نامیده می شوند، کمک می کنند. این پایگاه فرودگاه هواپیماهای لجستیک آمریکایی نیز هست.

  1. پایگاه «صباح الخیر»

این پایگاه در جنوب غرب شهر کردنشین حسکه قرار دارد. این پایگاه از دو حیث اهمیت دارد نخست به دلیل نزدیکی به مرز سوریه با عراق و دوم نزدیکی به شهر حسکه که یکی از مراکز کردنشین سوریه است. این پایگاه تنها برای فرود بالگردهای جنگی آمریکایی مورد استفاده می گیرد. این بالگردها هم به انتقال نیروهای کرد و معارضان سوری و هم کمک رسانی سلاح مشغول اند.

  1. پایگاه «عین عیسی»

این پایگاه بین مرز ترکیه و شهر رقه قرار دارد. مهمترین مأموریت این پایگاه رساندن مهمات و تجهیزات به واحدهای کرد تابع اتحاد دموکراتیک کردستان سوریه است.

  1. پایگاه «تل سمن»

این پایگاه، دومین پایگاه آمریکایی بین مرز سوریه با ترکیه و نزدیک شهر رقه است. این پایگاه در حقیقت مهمترین پایگاه جاسوسی و استراق سمع آمریکا در سوریه است. آمریکایی ها اعلام کرده اند این پایگاه، محل شنود و قطع تماس های بی سیم و تلفنی داعش و همچنین پایگاه ایجاد اتصال با مقر مرکزی پیمان بین المللی مبارزه با تروریسم، به ریاست آمریکا است.  

  1. پایگاه «الطبقه»

این پایگاه که در جنوب شرق شهر رقه سوریه قرار دارد به عنوان فرودگاه هواپیماهای آمریکا به کار گرفته می شود.

  1. پایگاه «الجلبیة»

این پایگاه که در شمال غرب شهر رقه قرار گرفته است، یک واحد نظامی بسته و ممنوعه محسوب می شود که 40 هواپیمای لجستیک نظامی مدرن، باند پرواز، لانچرهای پرتاب موشک های سنگین پیشرفته و بسیاری سلاح های پیشرفته دیگر است.

  1. پایگاه «حرب عشق»

این پایگاه یکی از 8 مجموعه پایگاه نزدیک به مرز شمالی سوریه با ترکیه است. این پایگاه محل استقرار نیروهای آمریکایی است.

  1. پایگاه «جبل مشتنور»

این پایگاه شمالی ترین پایگاه موجود بین پایگاه های نامبرده است. این پایگاه برج تقویت رادیویی نیروهای ویژه آمریکایی و فرانسوی است.

  1. پایگاه «سیرین»

این پایگاه که در شرق شهر منبج قرار دارد پایگاه واحدهای چترباز آمریکایی و محل توزیع آنها به مأموریت در مناطق مختلف سوریه است.

  1. و 11. پایگاه «التنف» 1و2

این پایگاه مجموع دو پایگاه نظامی است. این دو پایگاه با دیگر پایگاه های آمریکایی یک تفاوت عمده دارند و آن تفاوت این است که دو پایگاه بین انگلستان، آمریکا و ارتش آزاد جدید سوریه مشترک است.

  1. پایگاه «تل تمر»

این پایگاه سومین پایگاه مشترک آمریکا، فرانسه و ارتش آزاد جدید سوریه است. پایگاه تل تمر در شمال شرقی سوریه، نزدیک شهر کردنشین حسکه قرار دارد. در این پایگاه 200 سرباز آمریکایی و 70 سرباز فرانسوی در یک پادگاه آموزشی ارتش آزاد جدید سوریه حضور دارند.

  1. پایگاه «منبج»

این پایگاه یکی از پایگاه های استراتژیک آمریکایی است زیرا در منطقه ای قرار دارد که احتمال درگیری بین نیروهای کرد و ارتش آزاد جدید سوریه وجود دارد. به نظر می رسد این پایگاه برای جلوگیری از این درگیری و همچنین ممانعت از نفوذ نیروهای ارتش سوریه در این منطقه تأسیس شده است.

  1. پایگاه «حلب»

این پایگاه آمریکایی نیز در منطقه ای استراتژیک تأسیس شده است که هم احتمال درگیری بین ارتش آزاد جدید سوریه با نیروهای کرد و هم نفوذ ارتش سوریه از آن ممکن است لذا آمریکایی ها در این منطقه پایگاهی را تأسیس کرده اند تا خودشان بر منطقه نظارت داشته باشند.

دو نکته مهم دیگر در این بخش قابل ذکر است: اول، اینکه برخی سایت های خبری تعداد این پایگاه ها را بیش از این تعداد ذکر کرده اند و دوم آنکه این بسیاری از این پایگاه ها جدید التأسیس هستند و در مدت زمان کوتاهی به وجود آمده اند و براساس اخباری که رسانه های ترکیه ای و روسی منتشر کرده اند در حال افزایش هستند.

از سوی دیگر رسانه های ترکیه از 13 انبار مهمات در مناطق کردنشین سوریه خبر دادند، که کردهای پ­ی­د و پ­ک­ک سلاح هایی که از آمریکایی ها دریافت می کنند در این انبارهای مهمات نگهداری می کنند. نکته قابل توجه این است که این انبارهای مهمات همگی نزدیک پایگاه های آمریکایی و بعضا در کنار آنها قرار دارند.

جمع بندی

حاصل اطلاعات به دست آمده نشان می دهد

اولا، آمریکایی ها با افزایش نیروها و پایگاه های خود در حال تثبیت مواضع خود در سوریه هستند.

ثانیا، آنها با دادن تجهیزات سبک و سنگین به کردهای سوریه، برنامه تازه ای برای منطقه کردنشین سوریه دارند.

ثالثا، اقدامات آمریکا با وجود اظهارات وزیر امور خارجه این کشور نشان دهنده رویکرد جدید آمریکا در سوریه مبنی بر مقابله با محور مقاومت است.

نکات فوق حاکی از آن است که اقدامات آمریکا پس از موفقیت های محور مقاومت در سوریه و عراق به وجود آمده است. این بدان معنی است که آنها به شکست طرح های خود در سوریه و عراق اذعان کرده اند و حال با اقدامات جدید قصد دارند مانع پیشروی بیشتر محور مقاومت در منطقه شوند.

منبع: تسنیم