کد خبر 819832
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۶ - ۱۸:۴۶

از نظر پزشکی فرد چاق به کسی می‌گویند که وزنش برای قد او زیاد باشد. شاخص نمایه توده بدنی (BMI ) تعیین می‌کند که فرد چاق است یا خیر؟ همچنین چاقی هم خود یک بیماری است.

به گزارش مشرق، افشین استوار - مدیرکل دفتر مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت اظهار داشت: چاقی به عنوان یک بیماری ناشی از فعالیت فیزیکی کم و تغذیه نامناسب است و به عنوان یک عامل خطر در بیماری های غیرواگیر همچون قلبی و عروقی، اسکلتی و عضلانی، دیابت، فشار خون، انواع سرطان ها و سکته های قلبی و مغزی اثرگذار است.


وی بیان داشت: از نظر پزشکی فرد چاق به کسی می‌گویند که وزنش برای قد او زیاد باشد. شاخص نمایه توده بدنی (BMI ) تعیین می‌کند که فرد چاق است یا خیر؟

مدیرکل دفتر مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت ادامه داد: این نمایه از طریق تقسیم وزن به مجذور قد به متر بدست می‌آید. اگر این شاخص بین 18 تا 25 بود وزن فرد طبیعی است. اگر بین 25 تا 30 بود فرد دارای اضافه وزن است و اگر بالاتر از 30 بود فرد چاق محسوب می‌شود.

مثال: قد: 1.79 (متر)، وزن: 77 (کیلوگرم) >>> 24 =(  1.79 × 1.79) ÷77 = BMI  >>> یعنی شاخص وزنی، عدد 24 است.

استوار با اشاره به این که 60 درصد جمعیت بزرگسال کشور دارای اضافه وزن هستند، گفت: به طور کلی دو سوم جمعیت کشور اضافه وزن یا چاقی دارند.

وی خاطرنشان کرد: شیوع چاقی در زن‌ها دو برابر مردان است. یعنی از هر سه زن ایرانی یک نفر چاق و از هر 6 مرد ایرانی یک نفر چاق است.

گفتنی است بسیج ملی تغذیه سالم امسال با "شعار چاقی یا سلامتی انتخاب با شماست" از 15 دی آغاز و تا 30 دی ادامه خواهد داشت.

منبع: تسنیم