منبع اطلاعاتی سایت اسرار مدیا در رابطه با تشکیل این گردان می‌نویسد جارد کوشنر داماد ترامپ به محمد بن سلمان توصیه کرده بود که یک سرویس امنیتی مخوف مرتبط با شخص خود نظیر فدائیان صدام سازماندهی کند.

سرویس جهان مشرق - گردان السیف الاجرب یکی از شاخه‌های گارد پادشاهی عربستان است که از وفادارترین نیروهای امنیتی به محمد بن سلمان ولیعهد عربستان  تشکیل شده و مستقیماً زیر نظر وی قرار دارد. نام این گردان از نام شمشیر ترکی بن عبدالله بن محمد آل سعود موسس دوم خاندان آل سعود و جد حاکمان کنونی عربستان گرفته شده که شمشیر خود را به علت وجود زنگ زدگی مشخصی که روی آن قرار داشت، شمشیر اجرب (شمشیر مبتلا به بیماری جرب) نامگذاری کرده بود. به نظر می‌رسد این همان شمشیری است که تصویر آن بر روی  پرچم عربستان قرار داده شده است. این شمشیر ۱۵۰ سال قبل به پادشاه بحرین اهدا شده بود و حمد بن عیسی آل خلیفه نیز در سال ۲۰۱۰ و در جریان سفر پادشاه وقت عربستان به بحرین این شمشیر را به وی اهدا کرد.  

گردان السیف الأجرب در پی به قدرت رسیدن سلمان بن عبدالعزیز در ۲۳ ژانویه ۲۰۱۵ تشکیل شده است، البته زمان دقیق تشکیل آن مشخص نیست. این گردان چنگال تیز سلمان بن عبدالعزیز و ولیعهد وی برای استحکام تخت پادشاهی است و از وفادارترین افراد به محمد بن سلمان تشکیل شده است. 

تعداد عناصر گردان مذکور بالغ بر ۵۰۰۰ نفر برآورد شده است که رتبه‌های نظامی متفاوتی دارند. البته تعداد دقیق این افراد در جایی اعلام نشده است. این عناصر با توجه ویژه محمد بن سلمان از میان یگان های ویژه  نیروی هوایی، زمینی، دریایی، نیروهای مسلح و گارد پادشاهی عربستان انتخاب شده اند و معمولا افرادی هستند که آموزش های بسیار خوبی دیده و  دوره های مختلف را با موفقیت پشت سر گذاشته اند. آنها دوره‌هایی نظیر  چتربازی و آموزش های ضد شورش و تک تیراندازی و استفاده از مواد منفجره را پشت سر گذاشته‌اند. آنها  همچنین باید از لحاظ اعتقادی و رویکردهای سیاسی نیز جزو وفادارترین افراد به محمد بن سلمان باشند. 

مأموریت‌های گردان السیف الاجرب

منابع مطبوعاتی عربستان سعودی ماهیت ماموریت‌های محول شده به گردان السیف الاجرب را بیان نکرده‌اند. اما فعالان مسائل سیاسی عربستان می‌گویند که هر موضوع حساس مرتبط با حفاظت از محمد بن سلمان در برابر شاهزاده های سعودی، بخشی از ماموریت های این گردان به شمار می‌رود. ابهام در مأموریت های گردان مذکور نشان دهنده اختیارات مطلق آنها در برخورد با مخالفان حاکمیت عربستان است و آنها در این زمینه هیچ  محدودیتی ندارند.

گفته می‌شود بخشی از  مأموریت این گردان حفاظت از ولیعهد و  پادشاه و شخصیت های مطرح و  میهمانان دولت عربستان و حفاظت از کاخ ها و دفاتر پادشاهی و تمام مراسم هایی است که پادشاه یا ولیعهد عربستان در آن شرکت می کنند.

به عنوان مثال یکی از ماموریت هایی که گردان مذکور اخیراً انجام داد، بازداشت ۱۱ تن از  شاهزاده های سعودی در روز ۴ ژانویه بود که در برابر کاخ پادشاهی عربستان در ریاض پایتخت این کشور تجمع کرده بودند. منابع رسمی اعلام کردند که اعتراض این شاهزاده‌ها به  اختصاص پول به منابع انرژی مورد استفاده آنها یا دریافت غرامت مالی نسبت به حکم قصاص یکی از نزدیکان آنها است، اما فعالان سعودی در سایت‌های اجتماعی از جمله مجتهد  افشاگر سعودی اعلام کرده است که اعتراض این شاهزاده ها نسبت به سرکوب و قلع و قمع نزدیکان آنها از میان شاهزادگان سعودی و ناپدید شدن محمد بن نایف ولیعهد سابق این کشور بوده است.

انگیزه‌های عربستان از بزرگنمایی در مورد گردان السیف الأجرب

صرف نظر از اینکه برخی اظهارنظرها در رابطه با تبلیغات و بزرگنمایی بودن مطالب منسوب به این گردان مطرح شده است، اما انتشار این مطالب نشان دهنده شاخ و شانه کشیدن ولیعهد عربستان برای رقبای سیاسی خود است. عزم محمد بن سلمان برای رسیدن به تخت پادشاهی عربستان با مخالفت‌های گسترده‌ای در میان شاهزادگان سعودی از شاخه‌های مختلف خاندان حاکمیت عربستان مواجه شده است، به همین علت دربار پادشاهی عربستان با اختلافات و شکاف های بی‌سابقه‌ای مواجه شده است. در این شرایط اهمیت گردان مذکور روشن‌تر می‌شود. پیش از این و در نوامبر گذسته نیز محمد بن سلمان تعدادی از شاهزادگان سعودی منتقد خود را به بهانه مبارزه با فساد در هتل ریتز کارلتون بازداشت کرده و آنها را در شرایطی مبهم نگه داشت.

انتشار این اخبار از سوی سایت سبق نزدیک به خاندان سعودی بخشی از پازل قدرت نمایی محمد بن سلمان است که شاهزاده های سعودی را مخاطب اصلی خود قرار داده است. این روند نشان دهنده وخامت اوضاع قصر پادشاهی عربستان است که با وجود گمانه‌زنی های رسانه‌های غربی، روند انتقال قدرت در دوره حیات سلمان بن عبدالعزیز به پسرش محمد را به تعویق انداخته است. برخی فعالان رسانه‌ای عربستان با مقایسه تعداد عناصر این یگان که با تعداد شاهزاده‌های خاندان پادشاهی سعودی برابر است، می گویند که تشکیل این نیروها نشانه بی‌اعتمادی محمد بن سلمان به تشکیلات دولتی و محافل امنیتی و شاخصی برای باج خواهی و عرض اندام در برابر شاهزاده های سعودی یا تمامی کسانی است که بخواهند اقدامی را ضد منافع وی ترتیب دهند.  

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

دولت عربستان این تشکیلات را به سازمانی فرا قانونی و فرادولتی تبدیل کرده است. منتقدان دولت عربستان ضمن مقایسه آن با گارد ریاست جمهوری معمر القذافی رهبر سابق لیبی اعلام می کنند که چنین رفتارهایی نمی‌توانند آل سعود را از خشم مردمی در امان نگه دارد. آنها معتقدند که این یگان با هزینه‌های بالایی که اداره آن به گُرده ملت تحمیل می کند، تنها برای حفاظت از یک شخص واحد و حفظ تاج و تخت اوست. این در حالی است که محمد بن سلمان در پی بحران اقتصادی در این کشور دم از صرفه جویی و مبارزه با فساد و اصلاحات اقتصادی در کشور زده و مالیات ها را به بهانه کاهش قیمت نفت، افزایش داده است.

گمانه‌زنی‌ها در مورد فرماندهی عضو سابق فدائیان صدام در گردان سیف الاجرب

در پی انتشار اخباری از گردان سیف‌الاجرب، یک منبع در سرویس اطلاعاتی قطر به سایت اسرار مدیا اعلام کرد که فرمانده این گردان افسر سابق عضو فدائیان صدام حسین با نام "سطام مزبان الدوری" است که در دوران صدام حسین فرماندهی یگان مرکز فدائیان را عهده دار بوده است.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

گرچه گفته می‌شود که سیف الاجرب پس از رسیدن سلمان بن عبدالعزیز به تخت پادشاهی عربستان تشکیل شده، اما زمان دقیق تاسیس آن مشخص نیست و نام این گردان زمانی بر زبانها افتاد که اعضای آن ۱۱ شاهزاده سعودی را از مقابل کاخ پادشاهی عربستان بازداشت کردند. منبع اطلاعاتی سایت اسرار مدیا در این رابطه می افزاید که جارد کوشنر  داماد دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به محمد بن سلمان شاهزاده جوان سعودی توصیه کرده که یک سرویس امنیتی مخوف مرتبط با شخص خود نظیر فدائیان صدام حسین سازماندهی کند تا بتواند هرگونه مخالفت با اصلاحات مورد نظر خود در عربستان را  سرکوب نماید.