به گزارش مشرق، حسین فودازی در ارتباط با تأثیر استرس و خبرهای منفی در بروز سرطان اظهار داشت: ارتباط سرطان و استرس از سالهای گذشته در میان پزشکان مطرح بوده و امروزه مشخص شده که استرس یک فاکتور خطر در زمینه سرطان به شمار رفته و ریسک ابتلا و شانس عود بیماری را افزایش میدهد.
وی افزود: زمانی که افراد استرس مداوم داشته باشند، این مسئله سبب ایجاد تغییرات هورمونی در آنها و افزایش میزان ترشح کورتیزول میشود که البته میزان مناسب کورتیزول در بدن فرد را توانا میکند که مقابل ناهنجاریهای رخداده بتواند آمادگی داشته باشد، ولی میزان زیاد آن برای فرد خطرساز است.
دبیر انجمن رادیوتراپی و آنکولوژی ایران ادامه داد: ترشح زیاد کورتیزول بر اثر حجم استرس، سیستم دفاعی و ایمنی بدن را تضعیف کرده و سبب میشود که سربازها و سیستم دفاعی بدن دچار اختلال شوند و یکپارچگی خود را از دست بدهند.
فودازی بیان داشت: استرسهای محیطی، شغلی، روانی، خانوادگی و... کورتیزول خون را افزایش میدهد و سبب میشود که فرد به انواع بیماریهای عفونی نیز مبتلا شود، به طور مثال؛ فرد دچار برخی از آنفلوانزاهای سخت شود.
وی گفت: مرگ سلولی زمانی رخ میدهد که یک سلول دی ان ای و هسته آن نابود شود و زمانی که شرایط بدن غیرعادی شود، مرگ سلولی میتواند ایجاد شود و درواقع سیستم کنترلی و ایمنی بدن جهت از بین بردن سلول مهاجم اقدام کرده و مرگ خودبهخودی این سلول رخ میدهد، ولی اگر مکانیزم دفاعی بدن تضعیف شود، سلولهای ناهنجار فرصت پیدا کرده و در مواردی تبدیل به نوعی سرطان میشوند.
دبیر انجمن رادیوتراپی و آنکولوژی ایران تصریح کرد: سرطانهایی همچون سرطان تخمدان،سینه و برخی از سرطانهای دستگاه گوارش ارتباط زیادی با استرس داشته و حتی سبب عود بیماری در افراد مبتلا به سرطان میشود، بنابراین استرسهای شدید خلقی، روحی، عاطفی و... عامل خطر را در سرطان بیشتر میکند.
فودازی اضافه کرد: بر اساس مطالعات و تحقیقاتی که در کشورهای اروپایی صورت گرفته، مشخص شده که مسائل روحی و روانی و آرامش معنوی حتی اعتقاد به خدا و جهان آخرت در کاهش استرس و آرامش افراد نقش داشته و ابتلا به سرطانها را کاهش داده و شانس بهبودی بیماران سرطانی را افزایش میدهد.
وی خاطرنشان کرد: افرادی که با اخبارهای منفی زیاد سروکار دارند و در استرس شدید هستند، سیستم کورتیزولی آنها دچار اختلال شده و این مسئله تقویت سلولهای تهاجمی و تضعیف سلولهای دفاعی را به همراه دارد و میتواند سبب بروز سرطان شود.