وزير ارشاد با تاکيد بر ضعف زيرساختي در حوزه فناوري اطلاعات افزود: در نمايشگاه امسال تمام موتورهاي ايراني جستجوگر را معرفي مي‌کنيم چرا که اين موتورها نقش بسيار مهمي در جهت‌دهي به ذائقه مردم دارند.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، نشست خبري چهارمين نمايشگاه بين‌المللي رسانه‌هاي ديجيتال صبح پنجشنبه 8 مهر با حضور سيدمحمد حسيني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و عيسي زارع‌پور رئيس اين نمايشگاه در محل سالن اجتماعات دبيرخانه شوراي فرهنگ عمومي برگزار شد.

دولت پيگير ضوابط مربوط به رسانه‌هاي ديجيتال و نحوه فعاليت آنهاست
در ابتداي اين نشست وزير ارشاد از پيگيري ضوابط مربوط به فعاليت رسانه‌هاي ديجيتال در هيئت دولت خبر داد و گفت: ما براي اين رسانه‌ها در سه حوزه ساماندهي، حمايت و فرهنگسازي اقدام کرده‌ايم. قانون حمايت از حقوق پديدآورندگان نرم‌افزارهاي رسانه‌اي تصويب شده که ساز و کار تکثير حامل‌هاي محتواي ديجيتال در کشور را نظام‌مند مي‌کند.
وي با اشاره به همکاري وزارتخانه متبوعش با معاونت فناوري رياست جمهوري براي ايجا شبکه ملي فرهنگ گفت: تا به حال 20 مرکز ايجاد شده و 30 مرکز ديگر فرهنگ هم به اين تعداد اضافه مي‌شود.
حسيني در ادامه به کارنامه نمايشگاه رسانه‌هاي ديجيتال در سه دوره گذشته پرداخت و گفت: طي اين دوره‌ها بيش از 20 هزار اثر به جشنواره رسيده بود و در آنها حدود 600 نشست تخصصي و کارگاه آموزشي برپا شده بود.
همچنين به گفته وزير ارشاد نمايشگاه امسال در 850 غرفه که در فضايي بالغ بر 70 هزار مترمربع در مصلاي تهران جا داده مي‌شوند، برگزار خواهد شد.

15 هزار سايت ثبت شده‌اند
وي در ادامه به سايتهاي ثبت شده در وزارت ارشاد پرداخت و گفت: سال 88 حدود 6000 سايت در سامانه ما ثبت شده بودند که اين تعداد الان به 15 هزار سايت رسيده‌اند.
وزير ارشاد همچنين با اشاره به حضور 25 کشور خارجي در نمايشگاه امسال آمادگي وزارتخانه متبوعش را براي حضور پررنگ‌تر رسانه‌هاي ديجيتال کشورهاي اسلامي در اين رويداد فرهنگي اعلام کرد.
در ادامه اين نشست عيسي زارع‌پور رئيس نمايشگاه رسانه‌هاي ديجيتال با اعلام بازه 15 تا 25 مهر به عنوان زمان برگزاري نمايشگاه، از رشد کمي و کيفي چهارمين دوره اين دوره از نمايشگاه سخن گفت و يادآور شد: اگر شرايط اجازه مي‌داد و فضاي بيشتري از مصلي در اختيار ما قرار مي‌گرفت، حتي دو برابر اين تعدادي که الان حضور يافته‌اند مي‌آمدند.

امکان دفاع توليدکنندگان از آثارشان در نمايشگاه امسال
وي از ارزيابي 16 هزار اثر ارسالي به دبيرخانه جشنواره رسانه‌هاي ديجيتال طي 4 مرحله داوري خبر داد و گفت: ويژگي امسال نمايشگاه اين است که توليدکنندگان آثار مي‌توانند از اثر خودشان دفاع کنند. ما روز 20 مهرماه و در مراسم اختتاميه نمايشگاه از نفرات دوم و سوم و روز 27 مهرماه و طي مراسمي ويژه در تالار وحدت از رتبه‌هاي ممتاز تقدير مي‌کنيم.
زارع‌پور با بيان اينکه "چهارمين دوره نمايشگاه رسانه‌هاي ديجيتال داراي 16 بخش است، گفت: در نمايشگاه امسال 700 نرم‌افزار عرضه مي‌شود. همچنين بيش از 200 هزار پايگاه الکترونيکي و 80 عنوان بازي رايانه‌اي معرفي خواهند شد. امسال نمايشگاه 35 غرفه ويژه نرم‌افزارهاي تلفن همراه دارد و 40 غرفه هم به بخش هنرهاي ديجيتال اختصا دارد. در نمايشگاه امسال روزانه بيش از 3 تا 4 هزار بُن‌کارت بين مراجهان توزيع مي‌شود.
در ادامه اين نشست حسيني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و عيسي زارع‌پور رئيس چهارمين نمايشگاه بين‌المللي رسانه‌هاي ديجيتال به پرسشهاي خبرنگاران پاسخ گفتند.
حسيني در پاسخ به پرسشي درباره نظام جامع رسانه‌اي گفت: آئين‌نامه اين موضوع تهيه شده و مراحل نهايي را طي مي‌کند.

انحصاري در تاسيس خبرگزاري‌ها توسط سازمان‌هاي دولتي وجود ندارد
وزير ارشاد همچنين احتمال تاسيس خبرگزاري‌هاي وابسته به سازمانهاي دولتي را عليرغم منع قانوني اين کار مننتفي ندانست و با اشاره به تاسيس خبرگزاري برنا (وابسته به سازمان ملي جوانان) گفت: اين طور نيست که انحصاري در ميان باشد و نشود رسانه‌اي ديگر که وابسته به ارگانهاي دولتي باشد تاسيس شود. در مورد خبرگزاري برنا اين بحث در دولت به تصويب رسيد و سازمانهاي ديگر هم مي‌توانند درخواستشان را بدهند تا بررسي شود.

نظرسنجي وزارت ارشاد از مردم درباره عوامل 11 سپتامبر
وي در ادامه از تصميم وزارتخانه متبوعش مبني بر نظرسنجي از عموم مردم ايران پيرامون اظهارات اخير رئيس‌جمهور درباره عوامل حادثه 11 سپتامبر خبر داد و گفت: از امروز يک نظرسنجي در وبسايت وزارت ارشاد قرار داده‌ايم و در آن نظر مردم را درباره سه گزينه‌اي که آقاي احمدي‌نژاد در اين باره عنوان کرد جويا مي‌شويم و از همه مي‌خواهيم به اين فراخوان پاسخ مثبت دهند.
حسيني همچنين در پاسخ به سوالي درباره وضعيت مجوز آثاري که در نمايشگاه امسال رسانه‌هاي ديجيتال عرضه خواهد شد گفت: هر نرم‌افزاري که بخواهد رسماً در کشور توزيع و تکثير شود بايد بيايد و از وزارت ارشاد مجوز بگيرد.
عيسي زارع‌پور هم در تکميل اين اظهارات گفت: تمامي محصولاتي که در نمايشگاه امسال عرضه مي‌شوند قبلاً به تائيد وزارت ارشاد رسيده‌اند.

موتورهاي ايراني جستجوگر در نمايشگاه معرفي مي‌شوند
وي همچنين در پاسخ به پرسشي درباره موتورهاي جستجوگر ايراني با تاکيد بر ضعف زيرساختي در حوزه فناوري اطلاعات افزود: در نمايشگاه امسال تمام موتورهاي ايراني جستجوگر را معرفي مي‌کنيم چرا که اين موتورها نقش بسيار مهمي در جهت‌دهي به ذائقه مردم دارند.

واکنش وزير ارشاد به عملکرد يک سايت خبري
همچنين سيدمحمدحسيني وزير ارشاد در پاسخ به سوالي پيرامون نحوه حمايت اين وزارتخانه از سايتها و خبرگزاريها گفت: ما قصد مقابله با سايتها و خبرگزاريها را نداريم اما همين جا به طور جدي گلايه خودمان را درباره تخلفات متعددي که مشاهده مي‌شود اعلام مي‌کنيم.
وي ادامه داد: برخي رسانه‌ها مدعي مي‌شوند ما حامي ارزشهاي اسلامي هستيم اما ما تا حالا نديده‌ايم که از اقدامات مفيدي که در وزارت ارشاد صورت مي‌گيرد به طور جدي حمايت کنند. البته ما اين طور نيستيم که ضعفها را انکار کنيم. ما هم تلاش مي‌کنيم آنها را برطرف کنيم اما اينکه از هر نکته جزئي يک سوژه خبري ايجاد کنند با اصول اسلامي مغاير است.