کد خبر 82188
تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۳۹۰ - ۱۰:۱۷

به گفته معاون کالايي سازمان حمايت واردات بي‌رويه محصولات كشاورزي و چالش در مديريت پس از توليد، يكي از دلايل مهم پايين بودن سرمايه‌گذاري در بخش كشاورزي است.

به گزارش مشرق ،روزنامه تهران امروز نوشت:

موضوع واردات سرسام‌آور ميوه به كشور، آن هم در هنگام برداشت مركبات و ميوه كشاورزان كشور ديگر به يك بحران تبديل شده‌است. چندي پيش بود كه هنگام برداشت مركبات باغ‌هاي شمالي كشور نارنگي و پرتقال به وفور از تركيه وارد كشور شد.

در اين زمينه بسياري از مسئولين يا تصميم به سكوت گرفته‌اند يا ترجيح داده‌اند كه ديگران را در اين زمينه متهم كنند. در تازه‌ترين واكنش‌ها به واردات ميوه معاون کالايي سازمان حمايت گفت: واردات ميوه به وزرات جهاد، گمرک و ستاد قاچاق مربوط مي‌شود و هيچ رفتاري مغاير با وزرات جهاد در وزارت صنعت رخ نداده است.

محمد قبله درباره اتفاقات رخ‌داده در خصوص واردات ميوه و فرافکني وزارتخانه‌ها و گمرک و شانه‌خالي کردن اين سازمان‌ها از مسئوليت واردات به فارس گفت: قانون بهره‌وري کشاورزي ۳۵ ماده دارد که وزارت جهاد فقط بر روي ماده ۱۶ متمرکز شده است که اين ماده مربوط به صدور مجوز واردات محصولات کشاورزي است و بقيه مواد را رها کرده است. وي افزود: در تاريخ 21 تيرماه سال ۹۰ وزير جهاد به وزير صنعت، معدن و تجارت نامه زده است که ثبت سفارش واردات ميوه طبق روال سال ۸۹ انجام مي‌شود پس اگر بخواهيم اينطور حساب کنيم لزومي ندارد مباحثي در خصوص افزايش واردات ميوه مطرح شود چرا که مجوز واردات ميوه فقط توسط وزارت جهاد صادر مي‌شود.

وي افزود: براساس آمار گمرک هيچ گونه واردات ميوه لوکس نظير هلو، شليل و شفتالو صورت نگرفته است اما اگر چرخي در بازار بزنيد مي‌بينيد که اين ميوه‌ها در واحد‌هاي خرده‌فروشي توزيع مي‌شود. که اين دو حالت مي‌تواند داشته باشد يکي اينکه به صورت قاچاق وارد شود که احتمال آن وجود دارد و ديگر اينکه در گمرک هلو را به اسم پرتقال وارد کنند.

معاون سازمان حمايت گفت: اگر ميوه به صورت قاچاق وارد کشور مي‌شود که مسئول رسيدگي به آن ستاد قاچاق است اگر هلو را به جاي پرتقال وارد مي‌کنند مسئول آن گمرک است و اگر هر گونه وارداتي با مجوز صورت مي‌گيرد آن مجوز را وزارت جهاد صادر کرده است. در عين حال مديرعامل مجمع‌ هماهنگي تشكل‌هاي كشاورزي واردات بي‌رويه را عامل پايين بودن سرمايه‌گذاري در بخش كشاورزي دانست و خواستار برخورد قاطع با متخلفان واردات ميوه شد.

عليرضا بزرگي توضيح داد: واردات غيركارشناسي و بي‌رويه موضوع امسال نيست بلكه مربوط به سنوات گذشته است كه صدمات جبران‌ناپذيري به پيكره بخش كشاورزي وارد كرده است.

به گفته وي، واردات بي‌رويه محصولات كشاورزي و چالش در مديريت پس از توليد، يكي از دلايل مهم پايين بودن سرمايه‌گذاري در بخش كشاورزي است.

بزرگي تصريح كرد:‌ درحالي‌كه طبق ماده 16 قانون افزايش بهره‌وري، مجوز واردات محصولات كشاورزي در اختيار وزارت جهاد كشاورزي است و واردات ميوه طي يك سال و نيم اخير ممنوع اعلام شده است، امسال از مبادي قانوني انواع ميوه همزمان با فصل برداشت داخلي وارد شده است. وي تصريح كرد: هماهنگي بين نهادهاي گوناگون براي مديريت واردات و همچنين تنظيم بازار محصولات كشاورزي طي چند سال اخير نه تنها نتيجه‌اي نداشته بلكه همچون توپي در زمين ارگان‌هاي مختلف بوده كه ضرر آن گريبان‌گير توليدكننده شده است.

ذخيره‌سازي ميوه شب عيد آغاز شد

اما از سوي ديگر بررسي‌ها حاكي از اين است كه ذخيره‌سازي ميوه براي شب عيد آغاز شده‌است. مديرعامل تعاوني ميوه و تره‌بار استان تهران با اعلام اين خبر گفت: هر سال به رغم ذخيره‌سازي ميوه در ايام شب عيد، شاهد افزايش قيمت هستيم.

وي با اشاره به اقدام وزارت بازرگاني براي پرداخت يارانه به افرادي که براي ذخيره‌سازي ميوه اقدام مي‌کنند، گفت: امسال به رغم اقدامات صورت گرفته براي ذخيره‌سازي ميوه، هنوز از پرداخت يارانه‌ها خبري نيست.

حسين مهاجران مديرعامل تعاوني ميوه و تره‌بار استان تهران افزود: هر سال براي جلوگيري از ايجاد بازار سياه و جوسازي عليه بازار، بازرگاني وارد عمل مي‌شود و بازار را به تعادل مي‌رساند. مديرعامل تعاوني ميوه و تره‌بار استان تهران اظهار داشت: در فرآيند ذخيره‌سازي ميوه، مقداري از محصول از بين رفته و بخشي نيز به سردخانه‌ها و پس از بسته‌بندي وارد بازار مي‌شود.