کد خبر 830491
تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۹

کاندیداهای بخش‌های مختلف اعلام شدند و طبق معمول دوره‌های مختلف برخی از کاندیداها و بخش‌ها باعث شگفتی عجیب کارشناسان و اهالی رسانه شد.

به گزارش مشرق، جشنواره فیلم فجر در دوره سی‌وششم، درحالی به کار خود پایان داد که در شب معرفی کاندیداها، انتقادات زیادی از جانب کارشناسان و اهالی رسانه نسبت به آن ابرازشد.

گزارش نشست


مراسم اعلام نامزدهای سی‌وششمین جشنواره ملی فیلم فجر شامگاه شنبه بیست‌ویکم بهمن‌ماه پس از نمایش آخرین فیلم جشنواره در پردیس ملت طی یک نشست خبری با حضور داوران برگزار شد. داوران بلافاصله بعد از اعلام نامزدها سالن را ترک کرده و به سؤالات خبرنگاران و ابهاماتی که در نامزدها وجود دارد پاسخ نگفتند. به گزارش مهر، «تنگه ابوقریب» و «مغزهای کوچک زنگ‌زده» با یازده نامزدی پیشتاز شدند و پس از آنها «دارکوب»، «به وقت شام» و «عرق سرد» قرار گرفتند. از شگفتی‌های این لیست نامزدی دو بازیگر زن اول از یک فیلم است که خانم‌ها سارا بهرامی و مهناز افشار هر دو برای بازی در نقش اول زن در «دارکوب» نامزد شدند؛ فیلمی با ۲ بازیگر نقش اول زن! تعداد نامزدها در رشته‌های مختلف ثابت نیست یعنی در بعضی رشته‌ها پنج، بعضی دیگر 6 و حتی در مواردی هفت نامزد اعلام شد.
«لاتاری» فیلم جنجالی جشنواره به‌طور کامل در نامزدی‌ها نادیده گرفته شد و در بخش بهترین جلوه‌های بصری نامزد مشترک شد.

بیشتر بخوانید:

سیمرغ مردمی «لاتاری» پَر!

بایکوت تاریخی یک فیلم


درجشنواره امسال اتفاقی کم نظیر و چه بسا بی‌نظیر رخ داد. فیلمی از کارگردانی موفق که در دوسال گذشته، فیلم‌هایی ساخته بود که جزو آثار منتخب مردم و منتقدان بود به نمایش درآمد. فیلمی با موضوعی ملتهب و پیشرو که از همان ابتدای نگارش فیلم‌نامه نظرها را به خود جلب کرد. کارگردان موفق، موضوع ملتهب و کست جذاب همگی باعث معطوف شدن نظرات به این فیلم شد. «لاتاری» حتی نامش هم برای حساسیت مخاطب کافی بود. این فیلم با تمام سختی‌ها و مشکلات به تولید و سپس به جشنواره رسید. لاتاری در جشنواره به نمایش در آمد و در کنار برخی نقدها، در بین منتقدان زیادی نظرات مثبت جلب کرد؛ اما نکته لاتاری استقبال کم‌نظیر مردم از این فیلم بود. فیلم جدید آقای محمدحسین مهدویان از ابتدای جشنواره با سانس‌های فوق‌العاده مواجه شد، تا به جز اکران‌های معمول که با سالن پر همراه بود، سانس‌های فوق‌العاده زیادی نیز برای لاتاری برپا شود. روزی چند سانس فوق‌العاده برای لاتاری در نظر گرفته شد درحالی که حتی برخی از سالن‌ها تقاضای سانس‌های بیشتری نیز داشتند اما جشنواره با آن موافقت نکرد. سانس‌های فوق‌العاده با حضور گسترده مردم و حتی کف‌نشینی آن‌ها در سالن برگزار شد. برخی از آمارها نشان از رکوردزنی لاتاری در تاریخ جشنواره فیلم فجر در تعداد سانس‌های فوق‌العاده خبر می‌دهند و هم چنین اخیراً آقای فرجی از مسوولان جشنواره در مصاحبه با مهر، رسماً رکوردزنی این فیلم در جشنواره امسال را اعلام کرد.

نظر منتقدان


منتقدان زیادی هم از این فیلم تقدیر کردند و محمدرضا مقدسیان نوشت: لاتاری ‌دست‌کم دو ویژگی فراموش شده ‌را به سینمای ایران یادآوری و بازآفرینی کرده است. یکی قهرمان محوری در دل داستان که درمخاطب حس غرور ایجاد می‌کند. دیگری گرفتن بازی‌های خوب و متفاوت از بازیگران. آقای کیوان کثیریان دیگر منتقد مطرح کشور هم در همشهری نوشت: لاتاری یک درام اجتماعی تندوتیز است که حرف مهمی هم دارد.
 لاتاری تقابل آشکار غیرت و مصلحت است و تذکر دورشدن جامعه و حکّامش از ارزش‌های اخلاقی و ملی که از قضا هنوز برای اقلیتی مهم است.آقای علی عمادی هم در یادداشتش در همشهری نوشت: شخصیت‌های لاتاری باورپذیرند.

بیشتر بخوانید:

رئیس رسانه ملی: حق با ابراهیم حاتمی‌کیا است


نوع کنش و واکنش‌های آنها در پیشبرد داستان، واقعی‌اند و برای همین مخاطب نه با سوپرمن‌های غیرقابل باور مواجه می‌شود و نه آدم‌هایی که ما به‌ازایی خارج از پرده نقره‌ای ندارند. از حالا می‌توان سیمرغ بهترین فیلم از نگاه تماشاگران را برای لاتاری کنار گذاشت و گیشه‌ای پرسود برای آن پیش‌بینی کرد. خسرو نقیبی منتقد سینمایی هم در گفت‌وگو با برنامه سینماگپ، لاتاری را یکی از فیلم‌های موفق جشنواره امسال دانسته بود و مهدویان را فیلمسازی که به اتفاقات روز اهمیت می‌دهد معرفی و هم‌چنین لاتاری را شانس اول انتخاب به عنوان فیلم برتر امسال دانسته بود.

شگفتی اهل فن


البته شگفتی مردم و اهالی رسانه نسبت به داوری‌های امسال، تنها منحصر به مورد لاتاری نبود. از آن سمت هم برخی گزینه‌ها بودند که اتفاقاً انتخابشان باعث تعجب همه شد. آقای پژمان جمشیدی برای بازی در «سوءتفاهم» کاندید شد که نه به‌خاطر سبقه ورزشی او، بلکه به دلیل نقش و اجرای معمولی‌اش باعث تعجب رسانه‌ای‌ها شد. آقای جمشید هاشم‌پور درحالی برای بازی در چند سکانس محدود در «دارکوب» کاندید شد که بسیاری از مخاطبان حتی نقشش را به یاد نداشتند. نکته عجیب دیگر انتخاب سه بازیگر از فیلم «عرق سرد» در کاندیداهای نقش مکمل زن بود که هرچند اتفاقی بی‌نظیر نیست ولی غیر معمول است. پس از مورد انتخاب دو بازیگر نقش اول زن برای یک فیلم، مورد دیگر دراین موضوع عدم حضور بازیگرانی چون آقایان ساعد سهیلی، جواد عزتی و هادی حجازی‌فر بود که بسیاری از کارشناسان این سه بازیگر را شانس‌های اصلی کسب سیمرغ بازیگری می‌دانستند. اما شاید جالب‌ترین نکته کاندیداها، معرفی فیلم کامیون به عنوان یکی از کاندیداهای بهترین فیلم و کامبوزیا پرتوی به عنوان شانس دریافت سیمرغ بهترین کارگردانی بود؛ فیلمی که جزء ضعیف‌ترین آثار جشنواره بود.

منبع: صبح نو