به گزارش مشرق، مریم طباطباییان با ارتباط جراحیهای زیبایی با سرطان سینه در زنان اظهار داشت: جراحیهای زیبایی اغلب برای کاستن از حجم بدن و کوچکتر کردن آن انجام میشود که در این دسته از جراحیها، ریسک سرطان به نسبت حجم برداشته شده از بدن کم میشود ولی این جراحی هیچگاه معادل جراحی پیشگیرانه از سرطان محسوب نخواهد شد.
وی تصریح کرد: اظهارنظرهای غیرعلمی و غیر مستند و همچنین تحریک جامعه زنان از طریق ترس مدتی است در فضای مجازی و حتی برخی از سایت ها گسترش یافته که باید متخصصان و کارشناسان فعالانه در این خصوص اقدام به اطلاع رسانی صحیح کنند.
بیشتر بخوانید:
کدام عوامل سبب افزایش انواع سرطانها میشوند؟
تأثیر خبرهای منفی در ابتلا به سرطان
عضو مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه جراحی سینه تاثیری در افزایش یا کاهش ریسک سرطان آن ندارد، افزود: استفاده از وسیلههای استاندارد هیچگاه موجب افزایش خطر سرطان پستان نخواهد شد.
ادامه داد: تنها نکته قابل توجه، کاهش دقت ماموگرافی در آن دسته افرادی است که از پروتز استفاده می کنند به همین دلیل این افراد باید در انجام ماموگرافی با حساسیت بیشتری برخورد کنند؛ ماموگرافی در این افراد با تکنیک اصلاح شده قابل انجام است و باید به متخصص رادیولوژی اطلاع داده شود که تخصص مربوطه دارند.
این جراح تأکید کرد: مطالعات علمی ثابت کرده که تشخیص سرطان در افرادی که جراحی زیبایی کردهاند،دچار تاخیر نمیشود و سایز توده سرطانی در این بیماران در زمان تشخیص کمتر است.
طباطباییان اضافه کرد: تمامی کسانی که قصد جراحیهای سینه دارند باید توجه داشته باشند که پیش از هرگونه جراحی در این عضو، ابتدا با انجام معاینه و در صورت نیاز، ماموگرافی از سلامت عضو مطمئن شوند، همچنین اگر سیگاری هستند باید مصرف هرگونه دخانیت را ترک کنند چراکه سیگار کشیدن اثر بسیار نامطلوب بر محل عمل خواهد داشت و باعث کند شدن روند درمان می شود درواقع این موضوع به ظاهر کوچک، بارها به دلیل کم توجهی عوارض و آسیب های جدی به بیمار وارد میکند.
این جراح خاطر نشان کرد: هیچکدام از انواع جراحیهای زیبایی با کاهش و یا افزایش خطر سرطان ارتباطی ندارند ولی افراد بالای 35سال باید قبل از عمل جراحی، آزمایش ماموگرافی برای تشخیص ضایعات مشکوک را انجام دهند و به طور مرتب اقدامات غربالگری را پیگیری کنند.