کد خبر 83146
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۰ - ۱۷:۲۷

برخی از نمایندگان به رغم حضور در صحن مجلس رای نمی دهند. عده ای دیگر، در جلسات غایبند و برخی هم در راهروهای مجلس مشغول مصاحبه با خبرنگاران هستند و برخی هم در کافی شاپ مجلس وقت خود را سپری می کنند.

به گزارش مشرق، در آستانه انتخابات نهمین دوره مجلس، شاهد فعالیت بیشتری از سوی نمایندگان هستیم و به خصوص نمایندگانی که قصد حضور در انتخابات بعدی را دارند با مشغله بیشتری همراه هستند و در نتیجه در حال رایزنی با سیاستمداران، گفت و گو با خبرنگاران، ارتباط با حوزه انتخابیه، تامین منابع مالی و فعالیت های مربوط به رقابت های انتخاباتی، ارتباط با مسوولان محلی و مرکز کشور و... هستند.

در نتیجه تعدادی از نمایندگان کمتر در رای گیری ها و روال عادی کار مجلس مشارکت می کنند و به خاطر دغدغه هایی که دارند در راهروهای مجلس، کافی شاپ یا خارج از صحن مجلس حضور می یابند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی بولتن نیوز، برخی از نمایندگان مجلس به رغم حضور در صحن مجلس، صرفا به کارهای شخصی، گفت وگو با یکدیگر، صحبت با تلفن همراه، برگزاری جلسات مجمع نمایندگان استانی، برگزاری جلسات فراکسیونی، مطالعه روزنامه و... مشغول هستند و در رای گیری هایی که در صحن مجلس انجام می شود، شرکت نمی کنند.

همچنین صرف نظر از حضور برخی نمایندگان در کافی شاپ مجلس در هنگام جلسات علنی، برخی دیگر از نمایندگان رای دادن و گوش دادن به موضوعات مطرح در صحن مجلس را بر حضور در راهروها و مصاحبه با خبرنگاران ترجیح می دهند.

البته در کنار این موارد باید به تعداد افراد غایب هر جلسه مجلس که در ابتدای جلسات اسامی آنها اعلام می شود و گاهی اوقات به بیش از 20 نماینده هم می رسد، توجه داشت.

بعنوان مثال در هنگام بررسی کلیات طرح دوفوریتی کاهش رابطه جمهوری اسلامی ایران با دولت انگلیس که یکی از مهمترین مصوبه مجلس هشتم محسوب می شود، 12 نماینده به رغم آنکه در صحن مجلس حضور داشتند، اما در رای گیری شرکت نکردند. به عبارت دیگر از مجموع 206 نماینده حاضر 179 نماینده رأی موافق، چهار نماینده رأی مخالف و 11  نماینده هم رأی ممتنع دادند.

همچنین در هنگام رای گیری برای ماده واحده همین مصوبه مجلس 15 نماینده به رغم آنکه در صحن مجلس حاضر بودند اما به خود زحمت ندادند که یکی از دکمه های موافق، مخالف و یا ممتنع دستگاه رای گیری را فشار دهند و ماده واحده این طرح با 171 رای موافق، سه رای مخالف و هفت رای ممتنع از مجموع 196 نماینده حاضر در صحن مجلس، مصوب شد.

گاهی اوقات اتفاق می افتاد که حدود 50 نماینده به رغم حضور در صحن مجلس، در رای گیری مشارکت نمی کنند.

بعنوان مثال هنگامی که حسن کامران و نیره اخوان نمایندگان اصفهان در خصوص طرح کاهش رابطه با انگلستان پیشنهادی مبنی بر «قطع روابط اقتصادی با انگلیس» را مطرح کردند49 نماینده در رای گیری شرکت نکردند و از مجموع 201 نماینده حاضر در صحن، 49 نماینده موافق، 64 نماینده مخالف و 39 نماینده رای ممتنع دادند. شاید اگر این 49 نماینده در رای گیری مشارکت می داشتند، این پیشنهاد تصویب می شد.

عدم مشارکت نمایندگان مختص به یک روز و یا 2 روز نیست بلکه نگاهی به آمار رای گیری در صحن مجلس در ماه ها و یا سال های گذشته نشان می دهد که این موضوع همواره در مجلس شورای اسلامی وجود داشته و دارد.

بعنوان مثال در روز یکشنبه 15 اسفند سال گذشته  41 نماينده به رغم حضور در جلسه استيضاح مجيد نامجو وزير نيرو در راي گيري شركت نكردند. برای این استیضاح از250 نماينده حاضر، تنها 209 نماينده در راي گيري شركت كرده كه 101 نماينده موافق، 102 نماينده مخالف و شش نماينده هم به استيضاح راي ممتنع دادند.

از طرف دیگر به رغم آنکه هر دقیقه کار در مجلس هزینه های زیادی دارد، در برخی از جلسات مجلس، وقت زیادی از مجلس برای دعوت نمایندگان به رای دادن صرف می شود.

لاریجانی رئیس مجلس بارها و بارها اسامی نمایندگانی که در صحن مجلس هستند اما در رای گیری شرکت نمی کنند را اعلام کرده ولی ظاهرا این سیاست کارایی ندارد.

جملات «آقاياني كه در جلوي صحن هستند، رأي خود را بدهند»، «برخي از آقايان در انتهاي مجلس هستند، در رأي گيري شركت كنند»، «آقاياني كه در جايگاه هيأت رئيسه مجلس حضور يافتند، در راي گيري شركت كنند»، «كسي از مجلس خارج نشود، راي گيري داريم»، «دوستان مشاركت بهتري در رأي گيري داشته باشيد»، «دوستان در راي گيري شركت كنند» "دوستان در صندلي هاي خود مستقر شوند چون پشت سر هم راي گيري داريم»، « نمايندگان محترم نظرشان را اعلام بفرمايند» و «آقايان در رأي گيري مشاركت بيشتري داشته باشند» از جملات رئیس مجلس برای دعوت نمایندگان در رای گیری هاست.
همچنین بلندگوی مجلس به آن عده از نمایندگانی که از صحن مجلس خارج شده و در حال مصاحبه و یا در کافی شاپ هستند، می خواهد که برای رای گیری در صحن مجلس حضور یابند.