به گزارش مشرق، حجتالاسلام جواد فاطمینسب، امام جمعه سرپلذهاب که از ابتدای وقوع زلزله 7.3 ریشتری جان چندین نفر را نجات داده است، با گذشت چند ماه در چادر زندگی کرده و بهدور از تبلیغات و فضاسازی رسانهای بهدنبال خدمت کردن به مردم است.
چرا پس از وقوع زلزله در چادر اسکان پیدا کردید؟
فاطمینسب: من یک طلبه هستم و نیامدهام ریاست کنم، بلکه به شهرستان سرپلذهاب آمدهام که امضای امام زمان (عج) را بگیرم و خدمت کنم.
باید خاکی بود و همچون سایر مردم زندگی کرد. زلزله را فرصتی برای تهذیب نفس خود دانستم و احساس کردم میتوانم به تهذیب نفس برسم و پیشنهادات متعددی از طرف افراد و مسؤولان مطرح شد که در یک مکان مناسب اسکان پیدا کنم ولی به این افراد پاسخ دادم که میخواهم همچون سایر مردم در چادر زندگی کنم تا شرایط مساوی با مردم داشته باشم.
امام جمعه شهر باید الگوی مناسبی برای مردم و جوانان باشد و بههمین دلیل باید سرباز امام زمان(عج) بوده و رفتار و کردار صحیحی از من سر بزند.
بیشتر بخوانید:
زندگی در چادر چه نکته مثبتی دارد؟
فاطمینسب: تا وقتی خودم در چادر زندگی نکنم نمیتوانم رنج مردم را درک کنم و فصل سرما را در شرایطی همچون سایر مردم سپری کنم تا مردم همواره بدانند روحانیت از مردم جدا نیست و درد مردم را وقتی در چادر هستم خجالت نمیکشم بشنوم، چراکه شرایط آنان را درک میکنم.
چه سختیهایی را با زندگی در چادر متحمل شدید؟
فاطمینسب: برخی روزها بارندگی موجب میشد آب به داخل چادر من نفوذ کند و پتوهای داخل چادر را خیس میکرد و همه را باید خشک میکردم و برخی روزها نیز با شرایط تشنگی و گرسنگی در چادر سپری میکرم، چراکه امکاناتی وجود نداشت و بوی نم پتوها شدید بود.
اعضای خانواده من بهدلیل تجربه تلخ زلزله از وقوع زلزله ترس داشتند و تمام تلخیها و سختیها بهخاطر هدفی که دارم شیرین میشد. دیدن درد مردم و مشکلاتشان بسیار سخت و رنجآور بود و برای کاستن از میزان ناراحتی زلزلهزدگان در تقسیم اقلام کمکی مشارکت کردم.
قبل از وقوع زلزله پای من مورد عمل جراحی قرار گرفت که در سرمای هوا بسیار اذیت شدم و در وقوع زلزله و روزهای پس از آن مشکل حاد شد و خودم و اعضای خانوادهام چند روز سرماخوردگی داشتیم و مدام برای مداوا به پزشک مراجعه میکردیم.
چرا در کانکس ساکن نشدید؟
فاطمینسب: علمای مازندران سه عدد کانکس برای من ارسال کردند که وقتی ایتام و نیازمندان مراجعه کردند، این کانکسها را به آنها دادم. خانواده من کنارم بودند و یکی از افرادی که هیچ اعتقادی به مباحث دینی، اعتقادی و ارزشی نداشت، به من گفت نمیگذارم کسی به شما کوچکترین آزاری برساند.
یک خودروی گشت نیروی انتظامی برای تامین امنیت بنده اختصاص داده شده بود که با اصرار زیاد من برای گشتزنی به محلههای دیگر رفت، چراکه نمیتوانستم این موضوع را قبول کنم. در واقع باید کنار مردم و همدرد با سایر شهروندان باشیم و چندبار وسایل خویش همچون پتو و بخاری را به نیازمندان دادم که البته منتی ندارد و دنبال تمجید نیستم.
مردم برای ملاقات با شما کجا باید حضور پیدا میکردند؟
فاطمینسب: چادر من در محل تخریب محل زندگیم دایر شد تا مردم برای مراجعه با سردرگمی مواجه نشوند و دفتر امام جمعه پناهگاه مردم است و مردم شبانهروز به چادر من مراجعه میکنند. من نیز به چادر مردم مراجعه میکنم و در جریان مشکلات و خواستههای آنان قرار میگیرم.
بازخورد حضور شما در بین مردم چه بوده است؟
فاطمینسب: تعدادی از مردم ابتدا باور نمیکردند امام جمعه در چادر باشد و سپس از نزدیک و طی روزهای متوالی وضعیت را مشاهده کردند و امروز این موضوع اثرات مثبت روانی در شهر بهدنبال داشته است، چراکه مردم وقتی متوجه شوند مسؤولان نیز همچون خودشان شرایط مشابهی دارند، تحمل سختیها برایشان تحملپذیر میشود.
از خدا خواستم معروفیت موجب محرومیت از لطف امام زمان(ج) نشود و باید اقدام ما لبخند مقام معظم رهبری را بهدنبال داشته باشد و تا زمانیکه هستم در خدمت به مردم وقت میگذارم.
شرایط منطقه در حال حاضر چطور است؟
فاطمینسب: خدمات انجام گرفته را نباید نادیده گرفت و مردم ایران زلزلهزدگان را تنها نگذاشتند و دولت هم خدماتی داشته ولی انتظار این است که قرص و محکمتر پای کار باشد و اگر کمک خیران نبود، دولت این بحران را به سادگی نمیتوانست مدیریت کند و انتقاداتی نیز به وضعیت و نحوه مدیریت بحران دارم.
فصل گرما نزدیک است و احتمال شیوع بیماری وجود دارد و احتمال افزایش افسردگی و چالش بیشتر شدن نیازها نیز وجود دارد که تسهیلات در نظر گرفته شده برای بازسازی واحدهای مسکونی تخریب شده کافی نیست و باید متناسب باشد تا در بین شهروندان امید زنده شود، چراکه وضعیت امید به زندگی در بسیاری از شهروندان نامناسب است.
در همین رابطه بخوانید:
کار شایسته امام جمعه سرپل ذهاب
همانطور که گفتید میزان تسهیلات کافی نیست، در این زمینه چه نظری دارید؟
فاطمینسب: از معاون اول رئیسجمهوری پرسیدم با 40 میلیون تومان تسهیلات میشود خانه ساخت؟ که یکی از مسؤولان دولتی پاسخ داد نه. مردم این منطقه پس از طی کردن دوران دفاع مقدس و مشکلات متعدد نباید الان با مشکلات بیشتری درگیر شوند و تسهیلات باید بیشتر و با سرعت بیشتری اعطا شود. مردم نباید درگیر بروکراسی اداری شوند و البته مردم نیز پای کار بیایند تا شرایط سامان یابد.
بسیاری از شهروندان برای بازسازی از سختگیری شهرداری گلایه دارند، در این مورد چه باید کرد؟
فاطمینسب: شهرداری سرپلذهاب بنا بر گفته مدیران آن، 22 میلیارد تومان مقروض است و امکانات خوبی ندارد و برای اداره خویش با چالش مواجه است که پس از پیگیری که صورت گرفت و جلساتی که برگزار شد قرار است در برخی موضوعات و صدور مجوزها تجدیدنظر کند.
در چادری که زندگی میکنید چه امکاناتی دارید؟
فاطمینسب: من در چادر تلویزیون، یخچال و امکانات اینچنین نداشتم و با زیرسازی ناهموار برخی شبها هنگام خوابیدن با سختی مواجه شدم و روزهای نخست بارش باران نیز نایلون روی چادر من نبود که داخل چادر من خیس شد.
وقایع پس زلزله را چگونه تفسیر میکنید؟
فاطمینسب: زلزله هم دردآور بود و هم نکات مثبتی داشت و ناکامی مردم موجب شکستن آدم میشود. شب نخست وقوع زلزله برای مردم سرپلذهاب هرگز فراموش نمیشود.
پیام و حضور مقام معظم رهبری، شهر را زنده کرد و مردم بسیار روحیه گرفتند. بسیج طلاب و روحانیان حوزه علمیه فعالیت، خدماترسانی، کمکرسانی و حضور مناسبی در بین مردم داشتند و صحنههای زیبایی خلق شد. نیروهای انقلابی توانستند تهدید زلزله را به فرصت تبدیل کرده و مرز قومیتی امروز وجود ندارد و این نقشه دشمنان را خنثی کرد. امروز برای مردم مسجل شده نظام تفاوتی بین مردم نمیگذارد و سمپاشی دشمنان برای از بین بردن اتحاد مردم خنثی شد.
یکی از علمای اهلسنت میگفت روحانیان شیعه به ما خدمت میکنند و این جای تقدیر دارد و برخی جوانان به من مراجعه کردند و گفتند وقتی روحانیان و حزباللهیها صادقانه به ما خدمت کردند، متوجه شدیم در مواردی قضاوت اشتباه کردیم که گمان کردیم این افراد از ما فاصله دارند.
شبها بدون همراه برای مشاهده خدمترسانی به نقاط مختلف مراجعه کردم.
آیا در زلزله اخیر کسی را از دست دادید؟
فاطمینسب: در زلزله اخیر یکی از دوستان مداح خویش را از دست دادم که چند روز قبل از آن در یک مراسم با هم بودیم و خبر فوتش دردناک بود و تمام این وقایع امتحان الهی است.
سخن پایانی؟
فاطمینسب: اگر بهدنبال جلب رضایت خدا و امضای حضرت ولیعصر (عج) هستیم، در این شرایط با خدمت به مردم بهدست میآید و باید برای کمکرسانی به مردم تلاش کنیم.