کد خبر 83535
تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۰ - ۱۶:۵۳

هشتمین دوره مسابقات فوتبال جام باشگاه های جهان از روز پنجشنبه با حضور قهرمانان قاره های مختلف در ژاپن آغاز می شود.

به گزارش مشرق به نقل از ایرنا ، در این رقابت ها تیم های بارسلونا به عنوان قهرمان اروپا، سانتوس قهرمان آمریكای جنوبی، السد قهرمان آسیا، اسپرانس اسپورتیو دی تونس قهرمان آفریقا، دی مونتری قهرمان كونكاكاف، اوكلند سیتی قهرمان اقیانوسیه و تیمی از ژاپن به عنوان میزبان مسابقات شركت خواهند كرد.

سایت فدراسیون بین المللی فوتبال (فیفا) در آستانه آغاز این رقابت ها، نگاهی آماری به دوره های قبل داشته است.

- مسابقات جام باشگاه های جهان در سال 2000 كه به میزبانی برزیل برگزار شد، 514 هزار تماشاچی داشت كه در تاریخ برگزاری رقابت ها یك ركورد به شمار می رود. اما از نظر متوسط تماشاگران مسابقات 2007 ژاپن با 45 هزار 553 نفر، بالاترین ركورد را دارد.

- در هفت دوره گذشته 175 گل به ثمر رسیده است. از این تعداد 27 گل در مسابقات 2010 به میزبانی امارات و 25 گل سال قبل از آن زده شد.

- با پایان این دوره 43 تیم در مسابقات جام باشگاه های جهان شركت كرده اند. تیمهای السد، اسپرانس، كاشیوا ریسول، مونتری و سانتوس برای اولین بار حضور در مسابقات را تجربه می كنند در حالیكه اوكلند سیتی و بارسلونا برای سومین بار در این رقابت ها شركت خواهند كرد. ركوردی كه با سابقه تیم های پاچوكا از مكزییك و الاهلی از مصر برابری می كند.

از نكات جالب اینكه تیم های اوكلند و بارسلونا همزمان در سال های 2006، 2009 و 2011 در مسابقات شركت كرده اند.

- تیم اسپرانس با متوسط سنی 24 سال و یك ماه بازیكنان خود، جوانترین تیم شركت كننده در مسابقات امسال را تشكیل می دهد. السد قهرمان آسیا با متوسط سنی 25 سال و 3 ماه بعد از حریف آفریقایی خود قرار دارد در حالیكه كاشیوا ریسول با 27 سال مسن ترین تیم است البته متوسط سن بازیكنان این تیم فقط یك ماه از تیم بارسلونا بیشتر است.

- تیم اسپرانس بلند قامت ترین بازیكنان را هم در اختیار دارد. متوسط قد بازیكنان این تیم 182 سانتی متر است. متوسط قد بازیكنان بارسلونا 5 سانتی متر كمتر است و تیم السد با شش سانتی متر كمتر، كوتاه قدترین تیم است.

- در گذشته 20 تیم مختلف از قاره ها در مسابقات جام باشگاه های جهان شركت كرده اند اما در این میان برزیل و ژاپن بیشترین نماینده را داشته اند و تا كنون چهار تیم از هر كدام در مسابقات حضور پیدا كرده اند.

- جوانترین بازیكن حاضر در مسابقات امسال 'ادریس میرسی' است كه 17 سال و 10 ماه دارد. از سوی دیگر 'پائول گاتارد' دروازه بان اوكلند سیتی با 37 سال و شش ماه مسن ترین بازیكن است.

- در پنج دوره گذشته نمایندگان اروپا و آمریكای جنوبی به فینال رسیدند.

- 'دنیلسون' بازیكن برزیلی تیم پوهان استیلرز كره جنوبی در مسابقات 2009 امارات چهار گل زد و به برترین گلزن تاریخ مسابقات تبدیل شد و بالاتر از بازیكنانی چون روماریو، نیكولاس آنلكا، وین رونی و مائورسیو مولینا برترین گلزن سال گذشته قرار گرفت.

- 'دانیل كوپریویچیچ' از اوكلند سیتی با سابقه ترین بازیكن جام باشگاه های جهان است. او برای چهارمین بار در مسابقات حضور خواهد داشت. این مهاجم كرواسی الاصل پیش از این در تیم وایتیكر یونایتد بازی می كرد و به همراه این تیم در مسابقات 2007 و 2008 حضور یافت. آخرین حضور او به همراه تیم اوكلند در مسابقات 2009 امارات بود.

- بارسلونا بزرگ ترین برد را در مسابقات به دست آورده است. این تیم در نیمه نهایی مسابقات 2006 امریكا را 4 بر 0 شكست داد. اما پر گل ترین مسابقه مربوط به بازی منچستریونایتد و گامبا اوزاكا در سال 2008 است كه با نتیجه 5 بر 3 به سود تیم انگلیسی خاتمه یافت.

- 3 باشگاه برزیلی كورینتیانس، سائوپائولو و اینترناسیونال با قهرمانی در مسابقات جام باشگاه های جهان، این كشور را به پر افتخار ترین كشور در تاریخ رقابت ها تبدیل كرده اند. ایتالیا با قهرمانی تیم های اینترمیلان در سال گذشته و آث میلان در سال 2007 در رتبه دوم قرار دارد. اسپانیا نیز پس از قهرمانی بارسلونا در سال 2009، امسال می تواند در صورت تكرار این عنوان در كنار ایتالیا قرار بگیرد.

- 3 بازیكن یعنی دوایت یورك، امبنزا بدی و فلاویو در دو دوره موفق به گلزنی شده اند. در این میان یورك منحصر به فرد است چراكه برای دو باشگاه مختلف یعنی منچستریونایتد در سال 2000 و سیدنی در سال 2005 گل زده است.

- دیدا دو بار مدال قهرمانی در مسابقات جام باشگاه های جهان را بر گردن آویخته است. او در سال 2000 با كورینتیاس قهرمان شد و هفت سال بعد با آث میلان به این عنوان رسید.