کد خبر 836007
تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۶:۴۵

رئیس‌جمهور روسیه در سخنرانی سالانه خود از چندین سامانه جدید نظامی که این کشور در حال توسعه آن است پرده‌برداری کرد.

به گزارش مشرق، «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهوری روسیه امروز پنج‌شنبه در سخنرانی سالانه خود موسوم به نطق «وضعیت کشور» که در ساختمان مجمع فدرال روسیه برگزار شد، از چندین سامانه نظامی جدید و فوق پیشرفته رونمایی کرد.


از جمله سامانه‌های جدیدی که امروز در سخنرانی سالانه پوتین رونمایی شد می‌توان به کلاهک اتمی جدیدی اشاره کرد که برای نخستین بار روی موشک‌های کروز نصب می‌شود و همچنین یک زیردریایی بدون سرنشین و بدون کوچکترین صدا که قادر است تا اعماق بسیار زیاد اقیانوس پایین رفته و اهدافی را با فاصله بسیار دور در سطح دریا نشانه بگیرد.

رئیس‌جمهور روسیه در این نطق سالانه متحدان کشورش را نیز زیر چتر اتمی روسیه قرار داد و تأکید کرد:

«هرگونه حمله اتمی به روسیه و متحدان روسیه را با حمله اتمی متقابل فورا و بدون توجه به عواقب آن پاسخ خواهیم داد».

اعضای هر دو مجلس پارلمان روسیه، دولتمردان و همچنین دیگر مقامات و چهره‌های مهم دولتی و غیردولتی روسیه برای شنیدن این سخنرانی سالانه گردهم آمده‌ بودند.

پوتین پس از مطرح کردن یک سری مسائل داخلی از جمله بالابردن میزان امید به زندگی و از بین بردن فقر در روسیه به عنوان برخی از اولویت‌های کاخ کرملین تأکید کرد، پلی که قرار است کریمه را به روسیه متصل کند از سال آینده آغاز به کار خواهد کرد.

رئیس‌جمهور روسیه در بخش دیگری از اظهاراتش تأکید کرد، یکی از اولویت‌های دولت وی تقویت زیرساخت‌های نظامی روسیه در منطقه قطب شمال به منظور حفاظت از منافع این کشور است.

وی همچنین عقب‌ماندگی را تهدید اصلی برای روسیه عنوان کرد و گفت این کشور باید آن را شکست دهد و توسعه‌ای پویا در روسیه محقق شود. پوتین تصریح کرد که باید زمینه‌های حقوقی فعالیت کارشناسان و متخصصان خارجی در روسیه محیا شود.

پوتین علاوه بر این وعده داد که به زودی روسیه به یکی از کشورهای پیشرو در زمینه حمل و نقل میان قاره اروپا و آسیا تبدیل خواهد شد.

رئیس‌جمهور روسیه در ادامه تأکید کرد تمام مسائلی که به آنها پرداخت از جمله مسائل مربوط به اقتصاد، آموزش و پرورش، توسعه فناوری، خدمات درمانی و ... صرفا یک هدف اصلی را دنبال می‌کند و آن توسعه قابل توجه کشور روسیه است.

وی ادامه اظهاراتش را به موضوعات نظامی اختصاص داد و به پیشرفت‌های نظامی روسیه طی سال‌های گذشته اشاره کرد و گفت، ارتقاء تسلیحات راهبردی روسیه که در واکنش به اقدامات نظامی آمریکا و دیگر کشورهای جهان حاصل شده است و ارتش روسیه یک سامانه پیشرفته در اطراف مسکو به منظور حفاظت از این شهر مستقر کرده است.

پوتین تأکید کرد، آمریکا در سال ۲۰۰۲ از پیمان ضدموشک‌های بالستیک خارج شد و با وجود تلاش‌های مکرر مسکو برای گفت‌وگو با واشنگتن در این رابطه، آمریکا از تعهدات خود در این زمینه سر باز می زند و همین امر نیز مسکو را بر این داشته تا هر آنچه می‌تواند برای ارتقاء قابلیت‌های دفاعی خود به کار گیرد و عملیات نظامی روسیه در کشور سوریه نیز پیشرفت قابل توجه قابلیت‌های نظامی روسیه را به تصویر کشید. آمریکا پیشنهادات روسیه درباره فعالیت‌های مشترک را رد کرده است.

در ادامه این سخنرانی فیلمی کوتاه از موشک‌های بالستیک جدیدی که روسیه در حال ساخت آن است به نمایش درآمد و رئیس‌جمهور روسیه تأکید کرد که این موشک‌های جدید موسوم به سامانه «سرمت» قادر هستند به هر نقطه‌ای از دنیا که روسیه اراده کند رسیده و هیچ سامانه‌ پدافندی قادر به مقابله با آن نیست.

وی همچنین به زیردریایی‌های بدون سرنشین جدید روسیه اشاره کرد که قادرند بدون ایجاد هیچ صدایی در اعماق بسیار زیاد دریا حرکت کرده و هیچ سلاحی قادر به هدف دادن آنها نیست و حتی در برابر سلاح‌های هسته‌ای نیز مقاوم هستند.

در ادامه فیلمی کوتاه از نحوه عملکرد این زیردریایی‌های جدید به نمایش گذاشته شد.

پوتین تأکید کرد روسیه در حال توسعه کلاهک‌های جدید هسته‌ای است که می‌تواند روی موشک‌های کروز نصب شود.

وی ادامه داد که آمریکا قصد دارد تا ۵ رزمناو و ۳۰ ناوشکن نزدیک مرزهای روسیه مستقر کند و توسعه قابلیت‌های نظامی روسیه در پاسخ به اقدامات آمریکا صورت می‌گیرد.

سخنرانی سالانه وضعیت کشوری رئیس‌جمهور روسیه با پخش یک فیلم دیگر از یک سامانه جدید مافوق صوت ادامه یافت که به گفته وی هیچ سامانه‌ای قادر به رهگیری آن نیست.

پوتین همچنین گفت روسیه موشک‌های تازه‌ای طراحی کرده که بر روی جنگنده‌ها نصب شده و قادرند تمام سامانه‌های دفاعی کنونی و سامانه‌های آینده را دور بزنند.

فرمانده کل قوای روسیه تأکید کرد که این پایان رونمایی‌های امروز از تسلیحات جدید نظامی روسیه نیست و این نمایش قدرت، امروز قرار است همچنان ادامه داشته باشد.

وی تأکید کرد: «ما پیش از این بارها به ایالات متحده و اروپا گفته بودیم که با تهدیدات ناشی از استقرار سامانه‌های موشکی آن‌ها مقابله می‌کنیم...من در سال ۲۰۰۴ گفتم که ما سامانه‌هایی خواهیم ساخت که بتوانند هر نقطه‌ای از جهان را هدف قرار دهند و از سامانه‌های دفاع موشکی عبور کنند. من در آن زمان گفتم که ما برای این کار به نسل جدیدی از موشک‌ها نیاز داریم. این هرگز یک راز نبوده و ما علنی این مسئله را اعلام کرده بودیم، اما آن‌ها ترجیح دادند به حرف ما گوش ندهند و این مسئله را نادیده بگیرند. هیچ کس صحبت‌های ما را گوش نداد، خوب پس حالا گوش کنید.»

رئیس‌جمهور روسیه با گفتن این جمله که «قبل از اینکه روسیه سامانه‌های تسلیحاتی جدید بسازد، کسی به حرف ما گوش نمی‌کرد، حالا ما را بشنوید»، سالن سخنرانی را به وجد آورد و حاضران در سالن به صورت ایستاده وی را به صورت طولانی تشویق کردند.

وی از یک سامانه جدید دیگر رونمایی کرد و گفت که این سامانه هیچ محدودیت بردی ندارد. نام این سامانه که یک فیلم کوتاه از آن به نمایش درآورد «آوانگارد» است.

رئیس‌جمهور روسیه همچنین گفت: «ما کار بر روی تسلیحات لیزری را هم آغاز کرده‌ایم. پارسال کار تجهیز واحدهای رزمی ما به سلاح‌های لیزری آغاز شد، اما فعلا درباره جزئیات آن صحبت نمی‌کنم». سپس یک فیلم کوتاه به نمایش گذاشته شد.

پوتین تأکید کرد، «روسیه هرگونه حمله هسته ای در هر سطحی را علیه روسیه و متحدان این کشور، چه با استفاده از سامانه‌های کوتاه برد و چه میان‌برد و هر گونه حمله را تهاجم هسته‌ای علیه روسیه تلقی خواهد کرد و فورا پاسخ متقابل خواهد داد، بدون توجه به اینکه عواقب آن چه خواهد بود» که با تشویق حضار مواجه شد.

وی افزود: «هیچ کس نباید تردیدی در این رابطه داشته باشد و تهدیدات هسته‌ای برای جهان را کم اهمیت جلوه دهد...در عوض شما باید پای میز مذاکره بیایید تا با همفکری با یکدیگر به سیستم بین‌المللی امنیتی بیاندیشیم...ما درباره این مسئله قبلا نیز صحبت کرده‌ایم...سیاست ما همواره بر حفظ منافع روسیه متمرکز است.»

رئیس‌جمهور روسیه ادامه داد:

«روسیه قرار نیست از این تسلیحات جدید و پیشرفته علیه هیچ کشوری استفاده کند... این تسلیحات جدید تنها برای دفاع از منافع روسیه هستند... ما به منافع دیگر کشورها بر اساس قانون بین‌المللی احترام می‌گذاریم و آنها نیز باید چنین رفتاری در مقابل روسیه داشته باشند و در اینجا سازمان ملل باید نقشی مهم ایفا کند. به خاطر همین سیاست و رویکرد است که می‌توانیم رابطه‌ای برابر با اغلب کشورهای جهان داشته باشیم، به عنوان مثال می‌توانم به رابطه با مردم شریک و دوست استراتژیک خود، چین اشاره کنیم و یا روابط استراتژیک با کشور هند. ما روند جدیدی در روابط خود با کشورهای جهان ایجاد کرده‌ایم».

وی ادامه داد: «روسیه همکاری نزدیکی با بسیاری سازمان‌های بین‌المللی در سطح جهان دارد...ما به برقراری رابطه مناسب و سازنده با آمریکا و اتحادیه اروپا تمایل داریم و معتقدیم که عقل سلیم بر شرکای ما غالب خواهد شد.»

منبع: فارس