تسلط کامل بغداد بر کرکوک و مناطق نفتی این استان، خشم تجزیه طلبان را به دنبال داشته و آنان درصدد هستند با اهرم های مختلف از جمله عناصر تسلیم شده داعش، فشار را بر دولت مرکزی تشدید کنند.

به گزارش مشرق، در هفته های گذشته، هسته های خاموش گروه تروریستی داعش حملاتی را علیه مواضع نیروهای عراقی در استان های صلاح الدین و کرکوک انجام دادند و دهها تن را شهید و زخمی کردند.

یک منبع میدانی در گفت وگو با مشرق اعلام کرد: تسلط کامل بغداد بر کرکوک و مناطق نفتی این استان، خشم تجزیه طلبان را به دنبال داشته و آنان درصدد هستند با اهرم های مختلف از جمله عناصر تروریستی تسلیم شده داعش، فشار را بر دولت مرکزی تشدید کنند.

وی اهداف تجزیه طلبان را در استان کرکوک برخلاف منافع ملی عراق دانست و گفت: مناطق نفتی کرکوک از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ به بهانه مبارزه با گروه تروریستی داعش در تصرف نیروهای تجزیه طلب بود و آنان ثروت ملی ملت عراق را چپاول می کردند.

برای مشاهده اندازه اصلی روی نقشه کلیک کنید

این منبع میدانی تصریح کرد: زمانی که نیروهای تجزیه طلب نتوانستند کنترل خود را بر کرکوک حفظ کنند، توطئه های مختلف را برای ایجاد آشوب در پیش گرفتند و از هر فرصتی برای ایجاد نا امنی استفاده کردند.

وی با بیان این که تجزیه طلبان و گروه تروریستی داعش برای بر هم زدن امنیت انتخابات عراق که در بهار سال آینده برگزار می شود راهبردهای مختلفی را در پیش گرفته، افزود: تجزیه طلبان توان تحریم انتخابات را ندارند و همین مسئله باعث شده با حملات مختلف و ایجاد نا امنی درصدد کاهش مشارکت در انتخابات برآیند تا زمینه ادامه آشوب ها فراهم شود.

برای مشاهده اندازه اصلی روی نقشه کلیک کنید

این منبع میدانی هدف اصلی عناصر تجزیه طلب را از ایجاد نا امنی در کرکوک بسترسازی برای بیرون راندن نیروهای عراقی دانست و گفت: عناصر تجزیه طلب آرزوی کنترل دوباره بر کرکوک و منابع نفتی را به گور خواهند برد چرا که نیروهای عراقی بر تمامی امور اشراف کامل دارند.

به گزارش مشرق، تحرکات تجزیه طلبان و حملات عناصر تروریستی داعش در مناطق مختلف کرکوک باعث شده در روزهای گذشته چند تیپ دیگر از نیروهای بسیج مردمی برای تامین کامل امنیت به این استان اعزام شوند.

یکی دیگر از اهداف عناصر تجزیه طلب برای ایجاد آشوب در استان کرکوک برهم زدن توافق ایران و عراق برای انتقال نفت است که پیشتر در آذرماه به امضای طرفین رسد؛ براساس این توافق روزانه ۳۰ تا ۶۰ هزار بشکه نفت از کرکوک به ایران منتقل می شود و در مقابل همین مقدار نفت از میدان های نفتی جنوب ایران به بنادر جنوبی عراق انتقال داده می شود.

برای مشاهده اندازه اصلی روی نقشه کلیک کنید

کاهش هزینه ها، وقت و وجود امنیت یکی از عوامل اصلی امضای این توافق نامه است تا هر دو کشور نیازهای محدود منطقه ای خود را تامین کنند و ساخت خط لوله برای جلوگیری از انتقال نفت با تانکر در دستور کار است اما عناصر تجزیه طلب در استان کرکوک به دنبال برهم زدن این توافق هستند.

به گزارش مشرق، ساخت خط لوله انتقال نفت از استان کرکوک عراق به ایران اهمیت ویژه دیگری دارد چرا که همین خط می تواند جایگزینی برای خط لوله انتقال نفت به کشور ترکیه  و اروپا باشد.

تسلط دولت مرکزی عراق بر مناطق نفتی استان کرکوک موضوعی نیست که عناصر تجزیه طلب بتوانند آن را فراموش کنند چرا که در سال های گذشته از این چپاول، ثروت افسانه ای به دست آوردند و به شیوه های مختلف به دنبال بازگشت به عقب هستند اما دولت عراق با کمک متحدان خود درصدد است همه توطئه ها را در این منطقه مهم خنثی کند.