دانشگاه آمریکایی بیروت حضور استاد دانشگاه ایرانی در یک مناظره را که به میزبانی شبکه بی‌بی‌سی برگزار می‌شود، ممنوع کرد.

به گزارش مشرق به نقل از وبگاه العهد؛ دانشگاه آمریکایی بیروت که خود را پیشرو در ایجاد بسترهای آزادی بیان در منطقه خاورمیانه معرفی می‌کند، در اقدامی غیرحرفه‌ای از حضور یک تحلیل‌گر مستقل در این دانشگاه و شرکت در مناظره‌ای به میزبانی شبکه جهانی بی‌بی‌سی خودداری کرده است.

این برنامه قرار است هفته آینده با موضوع بررسی روابط لبنان و همسایگانش با تمرکز بر روابط این کشور با ایران و عربستان سعودی برگزار شود و شبکه بی‌بی‌سی تحلیل‌گرانی از سراسر جهان را برای حضور در این مناظره دعوت کرده است.

پست دکتر مرندی درباره حذف از نشست دانشگاه آمریکایی بیروت


دکتر محمد مرندی، استاد دانشگاه تهران و تحلیل‌گر مسائل بین الملل از جمله مدعوین این مناظره بوده است اما مسوولان دانشگاه با ارسال نامه‌ای رسمی به بی‌بی‌سی اعلام کرده‌اند که امکان حضور دکتر مرندی در دانشگاه آمریکایی بیروت وجود ندارد.

دکتر مرندی درباره اقدام عجیب این دانشگاه گفت:

«از ممانعت برای حضور در این نشست بسیار شگفت زده شدم و این درحالی است که تمام شرکت کنندگان لبنانی و سعودی اجازه حضور در نشست را دارند. نکته شگفت آور دیگر، تلاش بی‌بی‌سی برای متقاعد کردن مسوولان دانشگاه است. به بیان دیگر، این اقدام دانشگاه آمریکایی بیروت غیرقابل قبول و اعمال فشار و دخالت در مناظرات است و بی بی سی یا هر رسانه و سازمان دیگری هم باید این اقدام را غیرقابل پذیرش تلقی کرده و اساسا محل برنامه را تغییر دهند. آمریکایی ها که خود را مدافع دموکراسی و آزادی بیان می‌دانند، حالا آشکارا با آزادی بیان مقابله می‌کنند و از شنیده شدن روایت‌هایی غیر از روایت خودشان، ممانعت می‌کنند. این درحالی است که من از سال 2011 تا 2012 در این دانشگاه استاد مدعو بودم و همچنین در خاک آمریکا متولد شده‌ام. بنابراین اگر آمریکا تحمل فردی آکادمیک که در این کشور به دنیا آمده و در دانشگاه آمریکایی بیروت هم استاد مدعو بوده، ندارند؛ دیگر از مناظره و گفتگو چه چیزی باقی می‌ماند؟»