به گزارش مشرق، حمیدرضا حاجیبابایی امروز در برنامه تلویزیونی در خصوص حذف مدارس سمپاد اظهار کرد: این سوال مطرح است که آیا شورای عالی آموزش و پرورش این جایگاه را دارد که اقدام به حذف مدارس سمپاد کند؟ به نظر میرسد این مسئله جزو وظایف شورای عالی انقلاب فرهنگی است، چرا که سند تحول بنیادین و نقشه جامع علمی کشور که به تعریف نخبگان پرداختهاند در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شدهاند.
وی افزود: هم اکنون بحث بر سر آزمون مدارس سمپاد نیست و بنده نیز با برگزاری آزمون به این شیوه موافق نیستم، بحث اصلی این است که آیا مدارس سمپاد باید تعطیل شود یا خیر؟ آیا نخبه در دنیا تعریف دارد یا خیر؟ در سال ۱۹۹۱ برای نخستین بار در آمریکا بحث آموزش نخبگان مطرح شد و هم اکنون ۴۲ کشور اروپایی سیستم آموزش خاصی را برای دانشآموزان نخبه دارند.
بیشتر بخوانید:
بطحایی:هنرجویان با نخ کاموا مدار الکتریکی میسازند!
واکنش حاجیبابایی به حذف مدارس سمپاد
رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس گفت: در دنیا ۲ تفکر برای تربیت دانشآموزان نخبه وجود دارد، عبارتند از روش تلفیقی و تفکیکی، که اکثر کشورهای پیشرفته اروپایی تفکیک را انتخاب کردهاند. همچنین نگاه تلفیقی تاکید دارد که تمام دانشآموزان باید در کنار یکدیگر تحصیل کنند و این دو روش دارای نکات مثبت و منفی است.
حاجیبابایی ادامه داد: سوالی که آموزش و پرورش باید به آن پاسخ دهد این است که آیا روش تلفیقی را انتخاب میکند یا روش تفکیکی. اگر قرار است روش تفکیکی اجرایی شود باید تمام دانشآموزان از تیزهوش تا معلول و عقبمانده ذهنی در یک کلاس حضور داشته باشند.
وی خاطر نشان کرد: مسئولان آموزش و پرورش میگویند که مافیا پشت سر آزمون مدارس سمپاد قرار دارد، اما باید گفت که بیشتر این مافیا در آموزش و پرورش نفوذ دارند و از روزی که اعلام کردند مدارس سمپاد حذف خواهد شد مدارس غیردولتی حتی روز آزمون خود برای پایه هفتم را تعیین کردهاند؛ همه میدانیم مافیای مخوفی در این ماجرا وجود دارد اما کدام فرد است که از آزمون دفاع کند، هم اکنون در مجلس مصوبه تعیین کردهایم تا کنکور حذف شود، اما چرا آن را حذف نمیکنند چون این مافیای مخوف پشت سر کنکور است.
وزیر اسبق آموزش و پرورش خاطر نشان کرد: این که میگویند بنده مخالف مدارس تیزهوشان هستم صحیح نیست، عجیب است که میگویند بنده مخالف این مدارس هستم اما آنها را توسعه دادهام و از مسئولان آموزش و پرورش میخواهم تا پاسخ بدهند اگر قرار است آزمون مدارس سمپاد حذف شود به چه شیوهای میخواهند دانشآموزان تیزهوش را انتخاب کنند.
حاجیبابایی ادامه داد: اگر آموزش و پرورش میخواهد شیوه تلفیقی را در آموزش تیزهوشان اجرا کند و معتقدند که این شیوه در سایر کشورها نیز عملیاتی میشود باید گفت که در آن کشورها نوع مدرسهداری و کلاسهای درس با ایران متفاوت است و اینگونه نیست که ۴۰ دانشآموز با یک معلم در کلاس درس باشند. روش تلفیقی با کلاسهای درس ۴۰ نفره جواب نمیدهد.
وی افزود: میگویند ۲۰ نوع مدرسه در ایران داریم اما باید بگویم که ۱۶ نوع آن غیردولتی است و در مدارس دولتی شاهد مدارس شاهد، تیزهوشان، هیئت امنایی و دولتی عادی هستیم. اگر قرار است آزمون مدارس سمپاد حذف شود برای ۲۰ نوع مدرسه دیگر نیز این آزمونها حذف خواهد شد یا فقط مدارس سمپاد قربانی آن هستند؟
رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس عنوان کرد: ای کاش سابقه آنهایی که طرفدار حذف مدارس تیزهوشان هستند را بررسی کنیم تا مشخص شود چند نفر از آنها مدرسه غیردولتی دارند. مدارس سمپاد ۵۰ سال است که در کشور ما وجود دارد و هم اکنون اراده بر این است تا این مدارس حذف شود، اما با حذف این مدارس دانشآموزان تیزهوش به کجا میروند، آیا آنها در مدارس دولتی عادی که ۴۰ دانشآموز در کلاس درس حضور دارند، دوام میآورند، یا مدارس غیردولتی را انتخاب خواهند کرد.