کد خبر 83685
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۰ - ۰۹:۳۷

اقشار مختلف مردم و همچنین کارشناسان قضایی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی به طور مداوم اعتماد و حمایت خود را از رسیدگی قاطعانه دستگاه قضایی و همچنین رئیس قوه‌قضاییه و محسنی‌اژه‌ای ناظر ویژه دستگاه قضایی در این پرونده اعلام کرده‌اند و حالا نوبت دستگاه قضایی است که باید با اقدامی انقلابی، پاسخی قاطع و در خور این اعتماد به مردم و مسئولان بدهد.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، بیش از 4 ماه از زمان تشکیل پرونده اختلاس 3 هزار میلیارد تومانی می‌گذرد و به موازات مشخص شدن زوایای بیشتر و پیچیده این پرونده که به گفته محسنی اژه‌ای، معلوم شده است این فساد، طراحی گسترده شکل گرفته، فشارها و هجمه‌ها علیه دستگاه قضایی به ویژه شخص ناظر دستگاه قضایی در این پرونده افزایش یافته است.

با دستگیری برخی از افراد به‌نام در این پرونده برخی از افراد و صاحبان قدرت به این دستگیری‌ها واکنش نشان دادند و سعی کردند با جوسازی و اعمال نفوذ‌ها مهره‌های کلیدی خود را که اکنون در چنگال عدالت قرار دارند را نجات دهند و در این راه حتی دستگاه قضایی را به بی‌عدالتی و سیاسی‌کاری متهم کردند.

اما با توجه به اینکه شخصی با سابقه درخشان در دستگاه قضایی مانند محسنی‌اژه‌ای به عنوان ناظر ویژه در این پرونده انتخاب شد، از یک‌سو هم مردم و هم مسئولان از عدالت وی آسوده‌خاطر بودند و از سوی دیگر فشارها و تهمت‌ها علیه وی قابل پیش‌بینی بود.

با تعدادی از نمایندگان مجلس و دیگر کارشناسان درباره عملکرد قوه‌قضاییه در این پرونده و علت فشارها علیه دستگاه قضایی مصاحبه‌هایی انجام گرفت که در ذیل می‌خوانید:

محسنی اژه‌ای در برابر فشارها از مسئولیت شانه خالی نخواهد کرد 

محمد تقی رهبر نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار قضایی فارس گفت: رسیدگی به پرونده فساد مالی اخیر در نظام بانکی به نظر دیر نشده است. دستگاه قضا مجدانه پیگیر رسیدگی به این پرونده است و باید این نکته را مورد توجه قرار داد که امر قضا امری حساس است و باید به نوعی انجام شود که به‌فردی اجحاف نشود.

عضو کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی گفت: عجله در رسیدگی به این پرونده مانع شناسایی تمام ابعاد این پرونده خواهد شد اما ما مطمئنیم که دستگاه قضایی با اهتمام کامل در پی رسیدگی به این پرونده است. براساس آماری که دستگاه قضا در کمیسیون قضایی اعلام می‌کند، می‌توان فهمید که قضات شریف در حال بررسی تمام ابعاد این پرونده هستند.

وی درباره این موضوع که آیا خود محسنی اژه‌ای فردی است که بتواند این پرونده را به‌درستی هدایت کند تا به سرانجامی برسد که تمام حقوق ضایع شده از بیت‌المال به آن بازگردانده شود یا خیر، گفت: به‌طور قطع اژه‌ای فردی سالم است که در دستگاه قضایی، توانمند برای رسیدگی به این پرونده است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: سابقه محسنی اژه‌ای در رسیدگی به پرونده فاضل خداداد و همچنین غلامحسین کرباسچی نشان می‌دهد که وی فردی است که در برابر فشارها از مسئولیت شانه خالی نخواهد کرد.

وی درباره این موضوع که شاید فشارها از بیرون دستگاه قضایی باعث شود تا در اعلام اسامی مفسدان مشکلاتی حادث شود، گفت: به نظر نمی‌رسد که محسنی اژه‌ای در برابر فشارها مقاومت نکند بلکه برخی از معذورات قانونی باعث می‌شود تا قطعی نشدن حکم، اسامی مفسدان اعلام نشود.

جریان انحرافی اعمال فشارهای سیاسی را مدیریت می‌کند

محمد دهقان نماینده مردم چناران و طرقبه با بیان اینکه به دلیل معذوریت‌های قضایی طبیعتاً نمی‌توان طوری که افکار عمومی انتظار دارند قضایا را خیلی زود روشن کرد، گفت: با این حال محسنی‌اژه‌ای هنرمندانه و دقیق آنچه را لازم بود و می‌توانست، بیان کرد.

وی ادامه داد: از گزارش‌های محسنی‌اژه‌ای این برداشت می‌شود که قوه ‌قضائیه خیلی جدی و قاطع با فعالیت شبانه‌روزی درصدد است لکه ننگی را که بر دامن نظام بانکی کشور نشسته هرچه زودتر پاک کند و دست کسانی که به اموال بیت‌المال خیانت و با دست فاسدشان زمینه مخدوش کردن حیثیت و چهره نظام اسلامی را فراهم کردند، قطع کند.

دهقان درباره برخی اعمال فشارها بر این پرونده و شخص محسنی‌ اژه‌ای، به بیانیه هفته قبل مجلس در حمایت از محسنی‌اژه‌ای اشاره کرد و گفت: در آن بیانیه مطرح شد که هیچ مقامی حق ندارد نسبت به این پرونده و همه پرونده‌های قضایی به قوه‌قضاییه و مسئولان آن فشار بیاورد.

عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در حال حاضر کسی ناظر رسیدگی به این پرونده است که همه ویژگی‌های لازم را از لحاظ سابقه روشن، مردم‌گرایی، ساده‌زیستی و مبارزه با فساد دارد.

وی با بیان اینکه هم مردم و هم مسئولان ارشد نظام محسنی‌‌اژه‌ای را قبول دارند، گفت: بنابراین فشار آوردن به وی اقدام رسوایی است که جز توسط جریان انحرافی که برخی از وابستگان آن در این پرونده فساد، دستشان آلوده است، امکان فشار وجود ندارد.

دهقان افزود: همه ملت و مسئولان در برابر قانون یکسان هستند و فرقی بین آحاد ملت و رئیس جمهور و دیگر مسئولان کشور وجود ندارد. در قانون اساسی کشور ما هم تصریح شده است که اگر رئیس‌جمهور مرتکب تخلفی شد، در محاکم دادگستری به تخلف او رسیدگی می‌شود.

وی با بیان اینکه در اینجا کسی مصونیت ندارد گفت: البته همانطور که محسنی‌اژه‌ای هم گفته اینکه افرادی متهم هستند به معنی محکوم شدن نیست. ممکن است بازپرس به این نتیجه برسد که شخصی باید بیاید و از وی تحقیق شود و افرادی که احضار می‌شوند نباید شروع به جوسازی و تضعیف قوه‌قضاییه کنند.

دهقان گفت: البته از قوه‌قضاییه هم انتظار می‌رود که با قاطعیت و سرعت این پرونده را رسیدگی کند و دست کسانی را که در این پرونده دستشان آلوده بوده است را قطع کند.

عضو کمیسیون قضایی مجلس اظهار داشت: هیچ‌کس نباید در حاشیه امن قرار بگیرد و مقام و قدرت نمی‌تواند کسی را از این مهلکه نجات بدهد. هرکس با هر قدرت و جایگاهی هست باید طبق قانون با او برخورد شود. برخورد فوری و قاطع دستگاه قضایی هم آرامش عمومی را به دنبال دارد و هم جلوی برخی شایعات ناروایی که بدخواهان نظام علیه مسئولان کشور مطرح کرده‌اند را می‌گیرد.

گزارش محسنی‌اژه‌ای کامل و جامع بود

سیدیونس موسوی عضو کمیسیون قضایی مجلس در این‌باره گفت: برخی از مسائل این‌گونه پرونده‌ها را نمی‌توان در تلویزیون مطرح کرد اما همین مقداری که محسنی اژه‌ای به واسطه محدودیت‌های قانونی مطرح کرد بسیار کامل و جامع بود.

موسوی ادامه داد: نکته قابل توجهی که محسنی‌اژه‌ای مطرح کرد که می‌تواند باعث دلگرمی و شادمانی مردم شریف کشورمان باشد این است که اموال به تاراج رفته در داخل کشور وجود دارد.

موسوی گفت: نگرانی عمده شهروندان این بود که مبادا این اموال که متعلق به مردم و بیت المال است از کشور خارج شده باشد اما صحبت‌های شب گذشته محسنی اژه‌ای درباره توقیف اموال و شناسایی بیش از ۱۷۰ ملک و شرکت نشان از این است که این اموال درون کشور وجود دارد.

عضو کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی گفت: صحبت‌های محسنی اژه‌ای حاکی از آن بود که هم ایشان و هم همکارانشان در رسیدگی این پرونده تا رسیدن به نتیجه قطعی ایستاده‌اند و عقب ننشسته‌اند.

فشار‌های سیاسی تاثیری بر اراده محسنی‌اژه‌ای ندارد

اسماعیل کوثری نماینده مردم تهران درباره آخرین گزارش ارائه شده توسط ناظر ویژه دستگاه قضایی در پرونده فساد مالی اخیر اظهار داشت: گزارشی که محسنی اژه‌ای ارائه داد گزارشی جامع و کامل بود.

کوثری ادامه داد: البته این موضوع را هم باید در نظر داشت که این پرونده همچنان مفتوح است و ادامه دارد و ارائه گزارش تا این قسمت از مرحله رسیدگی است که کامل شده است. به دلیل اینکه رسیدگی به این پرونده هنوز تکمیل نشده و پرونده مختومه نشده است، پس بالطبع یکسری موارد را شاید نتوان مطرح کرد و اصلا به صلاح نباشد.

مردم تحمل کنند/ فشارهای سیاسی تأثیری بر محسنی‌اژه‌ای ندارد

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: چون رسیدگی به پرونده همچنان ادامه دارد مردم باید تحمل کنند تا بعد از پایان رسیدگی‌ها، گزارش جامع‌ و کامل‌تری ارائه شود.

کوثری درباره اعمال فشارها در این‌ پرونده گفت: بالاخره در این‌جور موارد این فشارها طبیعی است ولی محسنی اژه‌ای فشار پذیر نیست و نشان داده که کار خودش را انجام می‌دهد.

اقتدار دستگاه قضایی در رسیدگی به پرونده اختلاس

موسی قربانی عضو کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی گفت: آخرین گزارش محسنی اژه‌ای درباره این پرونده حاکی از اقتدار و پیگیری دستگاه قضایی کشور بود. ما به دستگاه قضایی کشورمان برای احقاق حقوق شهروندان و حفظ بیت‌المال اطمینان کامل داریم و این اطمینان زمانی که مسئولانی مانند اژه‌ای به میدان می‌آیند هم بیشتر می‌شود.

عضو کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی گفت: توقعمان از مردم هم این است که پشت سر مسئولان به دستگاه قضایی اطمینان داشته باشند و از شایعه پراکنی‌ها و حاشیه سازی خودداری کنند.

حرکت بر مدار قانون برای رسیدن به عدالت، نکته بارز اقدامات محسنی‌اژه‌ای 

قربانی در پاسخ به این سوال که نکتنه بارزی که می‌توان در صحبت‌های محسنی اژه‌ای به آن اشاره کرد چیست گفت: من به سهم خودم دریافتم که محسنی اژه‌ای بر مدار اجرای قانون و رسیدن به عدالت قدم بر می‌دارد.

حمایت مجلس از دادستان کل کشور در رسیدگی به پرونده اختلاس

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان آخرین نشست سران قوا در پاسخ به خبرنگار فارس گفت: سه قوه مصمم هستند که به این موضوع رسیدگی شود و هیچکس پرده‌‌ای برای صیانت نخواهد داشت و هرکس در هر مقامی که باشد باید به پرونده وی در موضوع فساد مالی اخیر رسیدگی شود.

لاریجانی با تأکید بر اینکه باید دست قوه قضاییه در رسیدگی به پرونده فساد مالی اخیر باز باشد، اضافه کرد: اگر کسی حرفی دارد باید با حجت‌الاسلام اژه‌ای ارتباط بگیرد، البته مجلس از فعالیت دادستان کل کشور حمایت می‌کند. 

وی گفت: موضع قوای سه گانه این است که موضوع فساد مالی اخیر باید ریشه‌یابی شود.

قوه‌قضاییه با اجرای عدالت پاسخ اعتماد مردم و نمایندگان را بدهد

اقشار مختلف مردم و همچنین کارشناسان قضایی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی به طور مداوم اعتماد و حمایت خود را از رسیدگی قاطعانه دستگاه قضایی و همچنین رئیس قوه‌قضاییه و محسنی‌اژه‌ای ناظر ویژه دستگاه قضایی در این پرونده اعلام کرده‌اند و حالا نوبت دستگاه قضایی است که باید با اقدامی انقلابی، پاسخی قاطع به مردم و مسئولان بدهد تا همگان بدانند که اگر عده‌ای اندک قصد دست‌اندازی به بیت‌المال را داشته باشند، دستگاه قضایی با پشتوانه عظیم مردمی و مسئولان اجرایی، دست آنها را از بیت‌المال کوتاه خواهد کرد.