کد خبر 83696
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۰ - ۱۰:۲۹

خبرنگار شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار در بروکسل بلژیک در ارتباط زنده تصویری با این شبکه از احتمال سه تکه شدن کشورهای اروپایی پس از نشست بروکسل خبر داد.

به گزارش مشرق، خبرنگار شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار در بروکسل بلژیک در ارتباط زنده تصویری با این شبکه از احتمال سه تکه شدن کشورهای اروپایی پس از نشست بروکسل خبر داد.

مجری فرانس بیست و چهار در مقدمه این گزارش گفت: نیکلا سارکوزی و آنگلا مرکل تلاش خواهند کرد شرکای خود را برای تغییر معاهدات اروپایی که هدف از آن تقویت نظم بودجه ای از طریق مجازاتهای خودکار است متقاعد کنند.

فردریک سیمون از بروکسل در این باره که اختلاف بین کشورهای اروپایی بسیار زیاد است و اینکه آیا سارکوزی و مرکل شانسی برای متقاعد کردن شرکایشان دارند یا نه گفت: سارکوزی و مرکل با در پیش گرفتن تاکتیکی دو مرحله ای برای تحقق این هدف تلاش خواهند کرد.

آنها ابتدا معاهده جدید را به سران بیست و هفت کشور عضو اتحادیه اروپا معرفی خواهند کرد و نام کشورهایی را که برای تصویب آن موافق هستند اعلام خواهند کرد.

اما آنها دچار توهم نیستند و خود را برای تصویب این معاهده نه از سوی کل بیست و هفت کشور عضو اتحادیه اروپا بلکه از سوی هفده کشور عضو منطقه پولی یورو آماده می کنند.

با این حال مشکلاتی وجود دارد و این پیشنهادها باعث بحثهای فراوانی شده است.

انگلیسی ها تلاش می کنند تضمین هایی بدست آورند.

در برابر این مقاومتها، فرانسه و آلمان می خواهند پیشرفتهایی محقق شود و حتی ایده تصویب معاهده ای با حضور چندین کشور محدود را در سر دارند.

به این ترتیب احتمالا در پایان نشست بروکسل شاهد اروپایی دو و حتی سه تکه خواهیم بود.

این خبرنگار در این باره که احتمال دارد معاهده ای نه از سوی بیست و هفت عضو اتحادیه اروپا بلکه از سوی هفده عضو منطقه پولی یورو به تصویب برسد گفت: در حال حاضر فشار شدیدی بر روی آلمان وارد می شود برای اینکه این کشور درباره نقشی که بانک مرکزی اروپا برای حل بحران کنونی می تواند ایفا کند از خود انعطاف نشان دهد.

اما برلین همچنان انعطاف ناپذیر مانده است.

آلمان می خواهد تا زمانی که مقررات نظم بودجه ای به طور رسمی در معاهدات اروپایی ثبت نشده است استقلال بانک مرکزی اروپا دست نخورده باقی بماند.

مطالبه دیگر فرانسه و آلمان، آغاز فرایند وحدت اقتصادی اروپاست که به موازات وحدت پولی، دومین رکن اقتصادی اروپا خواهد بود برای اینکه رقابت در منطقه پولی یورو افزایش یابد.

مسلما این کار، کار عظیمی است که تحقق آنها سالها زمان نیاز خواهد داشت اما فرانسه از همین امشب می خواهد این وحدت اقتصادی را راه اندازی کند.